We hebben een nieuwe boot!! Hoewel onze oude vertrouwde schuit een prima bootje is om mee te snoeken, wilde we er graag een bootje bij. De schuit weegt zo'n 400kg en dat trek je op een mooie visdag niet zo makkelijk op een trailer. We waren daarom altijd toegewezen op ons eigen viswater, terwijl we ook wel eens wat ander water op wilde zoeken. Vandaar dat afgelopen zaterdagavond een polyesterbootje werd gekocht. In navolging van 'Blue-Boy' (de oude schuit), kreeg dit knalrode sloepje de toepasselijke naam 'Blue-Boy 2'. De zelfgemaakte tekeningen, freubelwerkjes, en het heerlijke ontbijtje op bed werden uitgesteld tot het einde van de middag, want op vaderdagmorgen moest onze nieuwe trots uitgeprobeerd worden.

Terwijl de kinderen met hun handenvol teleurgesteld naast het bed van papa stonden, zaten Markjan en Sander in de auto. Verliefd kijkend in de achteruitkijkspiegel. Daar volgde de knalrode 'Blue-Boy 2' trouw zijn nieuwe baasjes. De enige goede vader van het Snoeken.net team werd op dat moment vast overstelpt door liefde en "koelkastversiersels" vanuit de peuterspeelzaal. Kortom Wout mocht wilde op deze dag niet mee.

Op zaterdagavond had Sander zorgvuldig het bodempje regenwater met een kopje uit de nieuwe boot gehoosd. Toen Markjan op zondagmorgen de boot van de trailer in het water liet storten, bleek het hozen van de avond daarvoor behoorlijk zinloos geweest. Oudendijk in Noord-Holland hadden we uitgekozen om, op deze veel te warme dag, ons geluk te beproeven. Het weer was waarschijnlijk veel te mooi om goed snoek te vangen, maar wie weet? De boot is wat kleiner dan onze schuit. En straks met z'n drieën zal het wel wat krap zijn. Daarnaast is hij niet zo stabiel, dus is de afspraak om niet gelijktijdig op te springen wanneer een snoek zich aankondigt, is een héle belangrijke! Verder kwamen we tot de conclusie dat het een heerlijk bootje was waar we veel plezier aan gaan beleven en menig snoek mee zullen gaan vangen.

Nadat de twee hadden uitgesproken dat je op dit water waarschijnlijk niet zoveel snoek zou vangen maar waarschijnlijk wel grotere, ving Sander op de Rapala Jointed Fire Tiger een 42cm snoekje. Dat viel qua formaat dus wat tegen. Maar het was wel de eerste snoek in onze nieuwe boot. We voeren over prachtig snoekwater en door een geweldig mooi landschap. Maar het was wel duidelijk dat dit inderdaad geen goede visdag was. Markjan ving 43cm op een snoekkleurige Rapala Jointed. En pas vele uren later haalde Sander een mooi snoekbaarsje van 55cm binnen. Twee aanbeten werden nog verspeeld.

De zon brandde zo hard dat het aanboord zo zachtjes aan naar een barbecue begon te ruiken. Toen bleek dat deze lekkere lucht van de kreeftkleurige nek van Markjan af kwam, besloten we om er een einde aan te breien. Het vissen viel zoals verwacht dus wat tegen. Het bootje is bijzonder goed bevallen. De snoeken in het hele het land zijn gewaarschuwd, berg je, we komen eraan!!!

Sander.

Het resultaat van deze dag;
3 vissen
2 snoeken
1 snoekbaars
Grootste vis 55 cm
Totale lengte aan vis; 1 meter en 40 centimeter.
Gemiddelde lengte 46,66cm.

Sander 2
Markjan 1


Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02172 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign