Markjan en Sander hadden zondag afgesproken om wat hoognodige klussen uit te voeren. Zo moest de hengelsteun van Wout, welke al een jaar lang met een lijmklem op zijn plek wordt gehouden, toch eens definitief vastgeschroefd worden. Zo ook de hengelsteunen van Sander een Mark. Deze kan je wel vast klemmen, maar komen toch snel los. Een gat door het metaal, schroef erdoor en klaar is Kees. Een nieuw handvat werd aan de motor gezet. Deze waren we een paar weken geleden verloren. Nu konden we weer makkelijk gebruik maken van de neutraal en achteruit. Geen overbodige luxe dachten we zo. Het slangetje van de benzinetank werd vervangen. Deze was zo gaar en verdroogd dat we tijdens het varen regelmatig stil kwamen te liggen. De motor kreeg geen benzine meer en in de boot begon het dan verdacht brandbaar te ruiken. En aangezien Wout en Sander behoren tot het inmiddels zeldzaam en uitstervend ras der rokers, werd het hoog tijd om deze problematiek aan te pakken. Echter sloot de nieuwe slang niet zo vanzelfsprekend aan op het oude tankje. Enige improvisatie moest hiervoor aan te pas komen. Langzamerhand kregen de werkzaamheden een hoog 'buurman en buurman gehalte'. Zeker toen een oude doorgezakte campingstoel, welke wij gebruiken op onze visavonturen, onderhanden werd genomen. Ik zal er weinig woorden aan vuil maken. Maar wanneer een aluminium campingstoel opgeknapt wordt met 2 spijkers, het houten handvat van een verfkwast en een of ander ding waarmee je verwarmingsbuizen aan de muur bevestigd... Ajeto buur!

Maandag half tien. Wout was weer eens te laat. Als reden zou hij later opgeven; "Mijn zoon wilde niet eten...". Sander en Mark begrepen het niet. Dat zou toch juist tijd opleveren!? Maar goed varen maar! Nadat Sander door zijn campingstoel zakte viel de motor uit. "Jammer buur" zuchten Markjan en Sander. Gelukkig kennen we onze kluskwaliteiten en hadden we de oude benzineslang uit voorzorg meegenomen. Deze is gaar en verdroogd, maar zuigt tenminste geen valse lucht aan. Wout was wel erg tevreden met zijn vastgeschroefde hengelsteun en het handvat aan de motor.

Vorige week hadden Wout en Markjan hun slag willen slaan. Sander diende zich te ontfermen over zijn pasgeboren zoon. Ze grepen deze situatie aan om de seizoensaantallencompetitie eens flink op zijn kop te zetten. Sander vreesde, maar was niet bijster onder de indruk van de maarliefst één snoeken de man waarmee de vrienden teleurgesteld thuis kwamen. Markjan staat er 5 voor op Sander en 12 op Wout. De eerste snoek van 50cm was voor Sander op de blauwe Super Shad. Wout ving 43cm op zijn goudkleurige Super Shad. Toen Mark 56cm op de Fire Tiger jointed ving, was er weinig veranderd in de competitie. Sander liep weer wat in met een 59cm op zijn groen Super Shad. Ook Wout sloeg zijn slag. Op zijn goudkleurige Shad, een mooie 70cm. Maar zonder enige paniek pareerde Mark opnieuw. Ditmaal met 56cm op de Blue-Boy.

Op een helder stuk water zagen we naast de boot een snoek van misschien wel 80cm jagen op een school witvis. Prachtig! Een paar keer langs varen leverde niets op. Op Blue-gill wist Mark verder uit te lopen met 55cm. Sander bevestigde een klein blinkertje voor zijn groene Shad en maakte indruk met 56 en 51cm binnen 5 minuten. De spanning aan boord was te snijden. Misschien werd het Wout allemaal een beetje te veel. Als een echte man klaagde hij elke minuut steen en been over een ondraaglijke hoofdpijn die hem meester was geworden. Sander adviseerde hem even uit de boot te stappen. "Om frisse lucht te scheppen!" antwoordde Sander toen Wout hem vragend had aangekeken. Maar de hoofdpijn had zich waarschijnlijk in het humorcentrum genesteld. Markjan sloeg terug met een blauwe Super Shad. 54cm. Sander behield zijn voorsprong met 50cm. Maar aan het einde van de dag wist Markjan weer gelijk te komen met 54cm op zijn zilveren Super Shad. Wout keek inmiddels scheel, maar wist nog een 46cm op de Fire Tiger jointed te vangen. Sander (53 stuks) en Markjan (58 stuks) lopen dus wat uit op Wout (44 stuks). In de onderlinge strijd is niets gewijzigd. Het seizoenseinde nadert, de spanning neemt toe.

13 snoeken is niet gek, maar wat waren ze enorm klein vandaag! Het wordt weer eens tijd voor iets groots. Binnenkort maar weer eens naar Ruud Schwegler (zie link-pagina). Vorig jaar wisten we daar in februari, onder de rook van Schiphol een pracht van een metersnoek te vangen. En een metersnoek....., daar wordt het weer eens tijd voor!

Sander.

Het resultaat van vandaag is;
13 snoeken
Grootste snoek 70cm
Totale lengte aan vis; 7 meter
Gemiddelde lengte 53,85cm

Sander 5
Markjan 5
Wout 3

© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.00817 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign