Sander is vader geworden en dat deed markjan en wout zeer veel deugd. Dit niet alleen omdat we dit fantastisch vinden voor Sander, Heidi en Hidde. Ook niet alleen omdat Melle in een fantastisch gezin terechtkomt. Nee, vooral ook omdat Sander zijn aandacht nu even bij het pas geboren geluk moet houden en Markjan en Wout dus even flink kunnen uitlopen in aantallen.

Zaterdag hoorden we het goede nieuws, maar we konden niet gelijk zondag weg. Markjan als zwager moest natuurlijk wel even langs gaan en kon (en wilde) hier door de familieband echt niet onderuit. Voor Wout ligt dit even anders, als vriend waardeert hij Sander en Heidi enorm maar de kraamvisite kan wel even wachten tot maart als het snoekseizoen gesloten is. Dus maandag werd meteen verkozen om de beslissing te gaan maken in de seizoensaantallen competitie.We zouden er vast veel vangen deze dag. Hierdoor zou Markjan te ver uitlopen en zou Wout dicht in de buurt komen van Sander.

8.30 werd er heel stilletjes gedaan in de achtertuin van Sander. Niet voor Melle, nee stel je voor dat Sander wakker wordt en alsnog meegaat!! Onder een mooi zonnetje voeren we uit en de eerste aanbeet liet lang op zich wachten. Pas na 1.5 uur kregen we de eerste snoek aan de lijn, Wout was de gelukkige met een 49 cm op zijn bleu gill. Nadat deze snoek weer snel overboord is gezet en de motor is gestart mag deze direct weer uit want op de supershad kleur shad vangt peter een mooi 71 cm snoek. 300 meter later vangt Peter ook nog een 52 cm snoek en begint de hoop te groeien op een mooie dag.

Hierna blijft het rustig, heel rustig, te rustig. Zo rustig dat Markjan en wout zelfs komen tot serieuze gesprekken en dan moeten we ons wel heel erg vervelen. Maar na drie keer verplicht onder een duiker te hebben gevaren omdat Peter tot drie keer toe vast kwam te zitten aan het begin van de duiker, kreeg Markjan een behoorlijke aanbeet en konden we na een mooie dril een snoek landen van 77 cm. In de boot bleek al snel dat de haak van de silver shad compleet was verdwenen in het oog van de snoek en dit was een flinke domper want we willen de snoeken altijd het liefst onbeschadigd terug zetten. Na een omslachtige, maar snelle operatie met twee tangen en 3 paar handen konden we de haak uit het oog krijgen met op het eerste gezicht weinig schade voor de snoek, snel een foto en weer te water.

Deze ene snoek bleek een opleving van korte duur. Er volgde lange tijd niets. Twee aanbeten die vervolgens losten, deden ons besluiten om er vandaag maar vroeg mee op te houden. Het laatste halfuur op weg naar huis gooide een gigantische sneeuwbui nog meer roet in het eten. Behoorlijk gefrustreerd kwamen we thuis, waar Sander met een gloed van geluk om zich heen ons opwachtte en gemeen lachte om onze treurige 4 snoekjes.

Het plan vandaag flink uit te lopen op Sander was totaal in het water gevallen dus dan maar plan B:
Een oproep aan alle bekende en vage kennissen van Sander en Heidi.
Ga op kraamvisite en vermeld dat je alleen kan op zaterdag, zondag of maandag om een uur of 11.

Dit zal hem voorlopig wel thuis houden.

Vandaag geen goede visdag. Maar ach, de volgende topdag is weer een dag dichterbij!

Wout

Het resultaat van vandaag is;
4 snoeken
Grootste snoek 77cm
Totale lengte aan vis; 2 meter en 49 cm
Gemiddelde lengte 62,25cm

Peter 2
Markjan 1
Wout 1

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00386 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign