Wanneer Wout ons weer half de dood in jaagt met een onbesuisde actie aan het roer. Of de problemen in het verleden met onze oude Tomos 4pk waarmee we regelmatig stil kwamen te liggen en zware opdonders kregen als we de kap tijdens de reparatie eraf hadden. Die stomme geintjes, de flauwe grappen over en weer. Of wanneer een van ons weer loopt op te scheppen over een nieuw stuk aas wat hij heeft ontdekt maar de hele dag geen vis weet te vangen. Gebroken hengels door grote vissen of door een domme actie van de visser. Rare vangsten als brommers en auto-onderdelen. Of Sander die zelfs een dode brasem aan de haak weet te krijgen. Markjan die instaat is om een snoek met zijn blote handen te vangen. Varen in een hittegolf, door het ijs of door storm, hagel, sneeuw en regenbuien. Wanneer het draad weer in de schroef komt en je daarom een van ons met de hengel in de hand door de boot richting motor ziet rennen. Maar vooral persoonlijke records voor snoek of snoekbaars, records voor de kleinste snoek, records wat betreft de meeste snoek op een dag. En natuurlijk die zeldzame en moeilijk te vangen metersnoeken.

Een hele lijst met gebeurtenissen uit het verleden die een grote bron van inspiratie kan opleveren voor het schrijven van een mooi verhaal over onze visdagen. Maar vandaag... Tja, we hadden er weer zin in. Het weer was prima. We hadden het gezellig. We verloren het handvat van de motor om hem achteruit, neutraal of vooruit te kunnen zetten. Dat werd de hele dag lastig pielen met een tangetje. Maar een hilarisch verhaal leverde het niet op. Oh ja, toen Sander vroeg of Wout nog koffie wilde reageerde hij enthousiast. Maar door de handschoenen die hij droeg had hij slechte grip op de beker. Hierdoor vloog deze overboord toen hij hem aan wilde reiken. Dat was wel grappig. Tenminste volgens Wout en Markjan. Niet volgens Sander Dit was al de derde beker die Wout dit jaar overboord liet vallen. En Sander krijgt thuis al kamervragen omdat zijn vriendin zich afvraagt waar alle koffiebekers toch blijven. Och, op zich wel grappig.

We hebben weer dat stuk gevaren waar het water zo helder is dat je de snoek ziet liggen en ziet jagen. Prachtig is dat. Wat ook wel bijzonder was, is dat we vandaag wel 10 of meer vals gehaakte brasems en witvissen hebben gevangen. Op een of andere manier waren ze blijkbaar erg duf en traag vandaag. De snoek profiteerde hier van. Ze waren actief. Niet dat we ze echt wisten te vangen. Maar we zagen veel kolken en 2 van de gevangen snoeken hadden nog witvis achter in de keel zitten. Een lekker dagje op de boot. Jammer dat Wout 's middags en vergadering had en daarom eerder uit moest stappen.

Nou dat was het voor deze dag... Oh ja de snoek! Sander mocht met de Fire Tiger Jointed de grootste van de dag vangen. 71cm. Daarna 52cm op de gewone Shad. Wout ving 58cm op de Blue-gill, waarna Sander op de Shad 59cm wist binnen te halen. Wout ving daarna met zijn goudkleurige Shad 50cm. En Sander weer 66cm met de zilverkleurige Shad. Hierna wist Wout met de goudkleurige 47 en 54cm te vangen. Markjan deed vandaag niet echt mee. Slechts een snoekje van 41cm op de Fire Tiger Jointed. Sander ving met hetzelfde stuk aas ook 41cm en vervolgens op de zilveren Shad 63, 64 en 31 centimeter. 13 snoeken in totaal. Niet slecht.

Markjan had een pechdag met maar een snoekje. Wel leuk voor de seizoensaantallencompetitie. Wout en Sander lopen flink op hem in. Markjan staat nu op 52 snoeken dit seizoen, Wout op 40 en Sander op 48. Dat gaat dus spannend worden. We gaan snel weer. Misschien dan weer een dag met prachtige of bijzondere vangsten, of met hilarische gebeurtenissen. Dat levert vast weer een mooi verslag op!

Sander.

Het resultaat van vandaag is;
13 snoeken
Grootste snoek 71cm
Totale lengte aan vis; 6 meter en 97 cm
Gemiddelde lengte 53,62cm

Sander 8
Markjan 1
Wout 4

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00419 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign