Na het uitstekende resultaat van verleden week waarin 21 snoeken werden verleid, werd met een groots toneelspel thuis uitgelegd dat we weer moesten deze week omdat volgens Piet P. de winter niet lang op zich laat wachten en deze erg streng zal zijn.

Sander had zijn middeleeuwse droger ingeruild tegen een splinternieuwe. Hij zou deze maandag geleverd worden, dus Sander moest tussen 09.00 en 12.00 uur thuis zijn. Dus Wout en Markjan gingen bij het eerste ochtendlicht uitvaren. Dit was een kans om even vlug verder uit te lopen op Sander. Na een kleine 15 minuten beet de eerste snoek zijn tanden stuk op de redhead van Wout en kon een mooie snoek van 63 cm geland worden. De eerste was binnen, en de hoop op een top dag nam toe. Markjan volgde snel met een 56 cm snoek op de bleugill. Waarna wout op de redhead een 49 cm snoek verschalkte.Dit alles in korte tijd en mooi afwisselend. Markjan liet het erg lang na de volgende snoek op te sporen, en dat irriteerde Wout al enige tijd dusdanig dat Wout met veel bombarie riep dat als Markjan het niet doet hij het wel even zou doen! En zie daar, luttele seconden later lande Wout, nog steeds met de redhead, een snoekje van 42 cm met een rare wond op zijn lichaam. Markjan kon niet achterblijven en ving met de jointed redhead een snoek van 56 cm die we niet op de foto hoefde want we zouden er nog genoeg vangen vandaag.

In de verte zagen we een dolgelukkige Sander staan. De mensen die de droger brachten waren er al om 10.15. Sander was zo blij dat hij niet eens de tijd had deze mensen, die zo hard werken, een fooi te geven. Sander, die nu een aantal uurtjes had gemist, was erg verheugd dat de aantallen nog wel te overbruggen waren. Meteen volgde er een aanbeet op de vierde hengel, Dit is de hengel die gebruikt wordt om nieuw of geschonken aas te testen. De vangsten worden om de beurt aan een van de drie gegeven, te beginnen bij degene die het minst heeft gevangen op die dag. Op de cormoran coraZ pauncher, een prachtig uitziend stuk aas, werd een 53 cm snoek geland die het achterste gedeelte van de plug zo diep had zitten dat Sander alle zeilen moest bijzetten om deze snoek snel en zonder schade terug te zetten maar dit lukte gelukkig.

Wout wilde weer erg graag naar het meertje bij Grootebroek, omdat deze vorige week drie mooie vangsten had opgeleverd. Het kost enige tijd maar dat zou niet erg zijn als we daar wat moois zouden vangen. Markjan had vrijwel direct een aanbeet maar van het formaat werden we niet echt warm, een snoek van 42cm op de goudvis. Markjan stelde voor om grootebroek in te gaan en met tegenzin gaven we hem het voordeel van de twijfel. Censuur@$#@%#$%@#%%@Censuur. Na een dik uur te hebben verloren kwamen we op vertrouwd water waar we vlak achter elkaar twee snoeken konden landen, markjan op de bleugill een 52 cm en Wout op de gold shiner een 53 cm snoek. Sander verspeelde bij de beruchte duiker nog een snoek die een goed voormaat leek te hebben. Hierna was het lange tijd enorm rustig. Zo rustig dat zelfs op de vierde hengel waar normaal aas op getest wordt, werd gekozen voor een rapala jointed om zo meer kans te hebben op enige actie.

We voeren een wijk in, waar we een man zagen die bezig was zijn tuig te herstellen. De man riep dat er ergens een dobber zou moeten liggen met daaraan een mooie snoek. We maakten wat rondjes en zagen ineens de dobber 5 cm onder water liggen, Mark trok snel een handschoen aan en toen we vlak naast de dobber lagen pakte mark met grote vastberadenheid de dobber en sloeg een aantal maal het draad op zijn hand. Wout en Sander keken verbaast naar een mooie 71 cm snoek in het water en stonden perplex te kijken naar Markjan's actie, die op zijn beurt wel heel onbeleefd vroeg of er niet iemand het net zou willen pakken. De snoek werd naar de rechtmatige eigenaar gebracht en kon zo samen met de vanger op de foto.

Aangemoedigd en ineens beter gehumeurd werd besloten hier wat rondjes te varen en op de vierde hengel mocht Wout een snoek binnenhalen van 70 cm, vlak daarna was het mark met de blauwe original floater die een 60 cm snoek binnenhaalde. Maar voordat de foto kon worden genomen deed mark iets wat hem de laatste weken wel vaker lukt. Namelijk de snoek met een hele rare niet olympische boog te water gooien.

Op de vierde hengel wist mark nog een 33cm binnen te halen. Wout wist de dag als dagwinnaar af te sluiten door op de firetiger nog twee snoeken binnen te halen, een van 56cm en een van 63 cm.

Twee uurtjes 's morgens heerlijk gevist en twee tegen het avondlicht. De rest van de dag was eigenlijk niet de moeite waard. Sander had aan het eind van de dag dezelfde gelaatsuitdrukking als verleden week. Toen erg ziek maar wel de dagwinnaar, nu fit maar één enkel snoekje en nog wel gevangen op de vierde hengel.

Mocht je iemand met ontbloot bovenlichaam tegenkomen in deze winterse periode, schrik dan niet! Het is vast Sander die dezelfde lichamelijke gesteldheid weer wil hebben als verleden week want dan komt hij in ieder geval dichter bij Markjan in de aantallen competitie.

Wout

Het resultaat van vandaag is;

15 snoeken
Grootste snoek 71cm
Totale lengte aan vis; 8 meter en 19cm.
Gemiddelde lengte 54,60cm.

Sander 1
Markjan 6
Wout 7
Onbekende meneer 1

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00943 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign