Maandag 3 januari wil ik vissen! Dat had Wout al in december geroepen. Markjan en Sander zijn volgzaam en gingen akkoord. Maandag 3 januari kan ik niet! Dit riep Wout een week later. Markjan en Sander hadden beiden diep gezucht en daarna voorgesteld om zondag 2 januari dan maar te gaan. Zondag 2 januari kan ik! Had Wout geroepen. Diep zuchten hielp bij Markjan en Sander niet meer toen Wout op zaterdag riep: zondag kan ik niet! Zullen we maandag gaan! Dan maar zelf de boot varen hadden Markjan en Sander bedacht, waarna ze Wout melde dat hij een ongevaarlijke maar toch hardnekkige hik kon krijgen.

Markjan en Sander vertrokken zondag 2 januari in alle vroegte. Hoewel Sander een lichte griep onder de leden had, had hij geen moment getwijfeld of het wel of niet verstandig was een hele dag op een koude natte boot te zitten. Het was onrustig weer. Een flinke wind. Kans op zon, kans op regen. Niet te koud. Het ideale snoekweer volgens de twee. Dat had de ondertussen jarenlange ervaring geleerd. Daarnaast was het januari. En zolang er in januari en februari geen ijs ligt, heb je grote kans op mooie snoekdagen. We waren benieuwd of onze theorieën vandaag weer bevestigd zouden worden. Sander met de Blue-gill beet de spits af. 49cm. Dezelfde snoek als enkele weken geleden. Hij was te herkennen aan een beschadigde kieuwboog en litteken bij zijn staart. Even later was het Markjan met zijn zilveren Super shad. Een leuke snoekbaars van 54cm. Dat was een tijd terug dat we snoekbaars hadden gevangen. Even een leuke foto maken dacht Sander net voordat Markjan wanhopig graaiend boven zijn hoofd grip probeerde te krijgen op de spartelende vis, en hem vervolgens te water liet vallen. Hoofdschuddend stopte Sander, die vanwege het griepje zich niet op wilde winden, het fototoestel weg. Dit lukte een stuk minder toen Markjan ditzelfde staaltje jongleerwerk herhaalde bij een snoekje van 44cm die hij met de Redhead Jointed had gevangen.

Even later kon Sander het goede voorbeeld geven met de 54 en 50cm die hij ving op de Super shad shad. Daar stond Wout langs de kant van de sloot te liften! Markjan die het varen van de boot al zat was, besloot hem aan boord te laten stappen. Meneer had op ingenieuze wijze onder zijn verantwoordelijkheid van het ouderschap uit weten te komen. Met andere woorden; de kinderen waren bij zuslief afgeleverd omdat moeder moest werken en vader toch liever vissen ging. Wel gezellig met zijn drieën! 46cm wist Markjan te vangen met zijn nieuwe gele Rapala Jointed. Tot groot verdriet van Blue-boy leek de liefde van Markjan de laatste tijd meer en meer uit te gaan naar deze gele variant. Er leek dan ook een zacht gegniffel uit de viskoffer van Markjan te komen toen deze het gele stukje aas aan de bodem kwijt raakte. Sander ving 52cm met de shad. Ze waren wel weer erg klein vandaag. Wel lekker dat we binnen twee uur al op 7 snoeken stonden. Wout ving 61cm met een blauwe Super shad. Van deze shad had hij de lepel een stuk afgezaagd. De shad loopt dan minder diep terwijl hij gewoon zijn beweging blijft maken. Sander mocht op de gewone shad 50cm binnen halen en Markjan met zijn oude vertrouwde en dolgelukkige Blue-boy 62cm.

Even dachten we dat er spraken zou zijn van een nieuw record! Maar Sander zat er 3cm vanaf! Na nauwkeurig meting bleek dat de snoek van Sander 30cm lang was. Terwijl het kleinterecord, in handen van Markjan, 27cm bedraagt. Ongelofelijk dat dit wil bijten op een plug van 15cm. En wij maar denken dat Wout grootheidswaanzin heeft! Markjan verloor de discussie of we wel of niet het grotere water op zouden gaan. Toen Sander op de shad 66cm en Wout op de Blue-gill 67cm binnen haalde, was hij nog steeds niet overtuigd. Dit was hij wel toen hij een prachtige 77cm mocht binnenhalen op de Blue-gill. Markjan en Wout keken zorgelijk naar het motortje. Maar haalde opgelucht adem toen bleek dat het ondefinieerbare geluid van klappertandende Sander bleek af te komen. Een dag op de koude boot begon zijn tol te eisen en de griep won terrein. Met zijn laatste krachten haalde hij 53cm binnen. Nog steeds viste hij met de shad. Hij wilde al een tijd een ander stuk aas proberen. Maar hij kon het haakje van zijn onderlijn niet meer inknijpen. Markjan haalde nog een 44cm op de Blue-gill binnen.

Wout stelde voor om nog even een stukje water mee te pakken wat we meestal links laten liggen. Toch hadden we in het verleden daar best leuk gevangen. Zo ook vandaag. Op de Super shad goudvis wist Wout een prachtige snoekbaars van 73cm te vangen. Een nieuw persoonlijk record! Wout oefent met het vasthouden van snoeken boven de 40cm. Maar aan een snoekbaars van 73cm was hij nog niet toe. Markjan wist deze snoekbaars ditmaal wel in bedwang te houden, en zo kwam er vandaag toch nog een snoekbaars op de foto. Geen van allen had kunnen bedenken dat we 20 minuten later nog een kans zouden krijgen. En wat voor kans...

Wout was op dreef gekomen en wist enkele minuten later met zijn goudvis 62cm binnen te halen. Sander deed hem na. 62cm op de shad. Markjan en Wout hadden een paar keer verontrust in zijn ogen gekeken. Nu waren ze gerustgesteld, Sander deed het dus nog. 19 vissen! De 20 moest met nog een half uur daglicht te halen zijn. Wout haalde deze magische grens met 57cm op de Redhead shad. We waren tevreden! 20 mooie vissen! Wat wilde we nog meer? Dat dachten we toen de hengel van Markjan krom sloeg. Zijn slip liep af. "Nee, vast.." zei Markjan teleurgesteld."Nee, niet.." Een grote kolk werd zichtbaar. Maar nog geen vis te zien. Dat is een goed teken. Dit kon groot zijn. Markjan heeft nog altijd een vrij teleurstellend persoonlijk record. Zou dit een verbetering worden? Het moest haast wel. De vis liet zich nog altijd niet zien, en nam verbazingwekkende krachtige en snelle runs. De lijn viel slap. De schrik sloeg toe. Maar de vis was terug komen zwemmen.

Langs de wal gaf hij een paar krachtige klappen. Wat een reus! Maar is het wel snoek? Hij gaf zich gewonnen. Langs de boot verscheen een enorme snoekbaars. Wat een monster! In de boot werd hij gemeten. 83 centimeter! Een nieuw persoonlijk record snoekbaars voor Markjan. En de grootste die we ooit in de boot hadden gekregen. Wat een mooie vis. Indrukwekende bek met tanden. Fantastisch! Wat een geweldige afsluiter van de dag. De hoop was groot toen de slip van Sander begon te lopen. Helaas bleek dat hij gewoon vast zat aan iets groots op de bodem. Nou ja gewoon!? Met onze ijzeren staaf met haak wisten we het naar boven te halen. Tot onze grote verbazing bleek het een brommer te zijn! Een ouwetje welke al vele jaren onderwater had gelegen.

Het bleek inderdaad goed snoekweer te zijn geweest.Tevreden stapte Wout en Markjan van boord. Sander wist half kruipend zijn bed te halen. Hier is hij 3 dagen blijven liggen. Vandaag bereikte zijn lichaamstemperatuur weer de 37 gradengrens. Na vis nummer 11 bleek hij zijn bewust zijn al te zijn verloren. Maar de verhalen van Wout en Markjan, met de foto's als bewijs stelde hem instaat dit verslag te schrijven. Ook was hij blij te horen dat hij de dagwinnaar was geworden en dat hij inloopt op Markjan in de seizoenaantallencompetitie. Markjan staat er nog maar 6 voor!

Wat was dit een topdag!

S-s-s-sander.

Het resultaat van vandaag is;
18 snoeken
3 snoekbaarzen
1 brommer
Grootste snoek 77cm
Grootste snoekbaars 83cm
Totale lengte aan vis; 12 meter en 5 cm.
Gemiddelde lengte 57,38cm.

Sander 9
Markjan 7
Wout 5

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01609 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign