Grote-snoekendag! Dat moest het vandaag worden! Vorige week was de grootste van 10 snoeken 55cm. Dat viel toch wat tegen. Maar vandaag zou het anders gaan worden. Dus de drie stapte weer enthousiast in het bootje.

Sander op de Redhead jointed mocht de eerste noteren 43cm. Kort daarop was het Wout met 44cm op de goudvis van Rapala. Ze werden al wat groter. Markjan herhaalde de prestatie van Wout met 44cm op de Blue-gill. Toen hij kort daarop 65cm wist binnen te halen steeg de hoop op groot. Maar toen Wout met de Redhead Super Shad weer 46cm wist te vangen, leek het er toch op dat het vandaag weer voornamelijk de kleine snoeken actief waren. We zochten het wat verder van huis. Er gebeurde niet veel. Markjan liet zijn hengel overboord vallen toen we bezig waren het aas van Wout van de bodem los te krijgen. Gelukkig stak het uiteinde van het handvat nog bovenwater. Later had hij minder geluk. Toen Wout achteruit voer om het vastgelopen aas van Markjan los te gaan halen, kwam Wout zelf ook vast te zitten aan het struikgewas langs de kant. In alle consternatie liep het draad met aas van Markjan in de motor. Het gevolg was een gebroken lijn. Een ernstig verminkte Fire Tiger. En de top van de hengel was verdwenen. Tel daarbij op dat er al uren geen vis gevangen was. We zojuist een dikke 70cm hadden verspeeld. En het lijkt me onnodig om maar enig woord over de sfeer aan boord te reppen.

De Mac Donalds bood troost. Er werd nog een gratis Mc Kroket gewonnen dus sprongen we met frisse moed weer aan boord. Er ging ruime tijd voorbij toen Sander zei; "Bij deze brug ga ik er een vangen!" Waarna Markjan een 41cm binnen haalde op de Blue-gill. Sander volgde toch nog vrij vlot met 40cm op de Redhead jointed. 3 voor Markjan, 2 voor Wout en 2 voor Sander. Sander zijn voorspellingen klopte vandaag niet helemaal. Want nadat hij zei; "Vandaag ga ik tóch nog de meeste snoek vangen!", beet op de Blue-gill van Wout 50cm, en op de Blue-gill van Markjan 54cm. 2 snoeken tegelijkertijd!

Weer geen topdag. Maar we geven het niet op. Grote-snoekendag komt naderbij!

Sander.

Het resultaat van vandaag is:

9 snoeken
Grootste snoek 65cm
Totale lengte aan vis; 4 meter en 26 cm.
Gemiddelde lengte 47,3cm.

Mark 4
Sander 2
Wout 3

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.0089 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign