Aanwezig Markjan, Wout en Sander Gast(en)
Datum 06-12-2004 Weer Droog en koud Temperatuur 5 C

De ochtend was stil. Mistflarden hingen boven het water. Wat zou deze dag gaan brengen? Hoeveel snoeken lagen er op ons te wachten? En zou die monstersnoek zich vandaag laten vangen? Het waren zware weken. De stress op het werk en de spanningen voor pakjesavond maakte de behoefte aan een dag op het water groot. Terwijl Markjan de boot in orde maakte, bracht Sander zijn zoon nog even naar de peuterspeelzaal. Vanwege deze verplichting konden we pas om 9uur uitvaren. Sander had nog bedacht om hem om 8uur alvast over het hek van het speelplein te zetten. Maar zijn moeder kon deze creativiteit niet waarderen. Dan maar een uurtje later van wal. Wout had beloofd vroeg te verschijnen om de boot vaarklaar te maken, maar kwam als laatste op zijn dooie akkertje om 9uur aan. Dit kreeg hij uitgebreid te horen. Na dit karwei duwden we af.

Nummertje 1 van de dag was snel gevangen op de snoekkleurige jointed van Rapala. Vanzelfsprekend was het Markjan. Hij staat al op enorme voorsprong op Wout en Sander in het seizoenaantallen klassement. Gelukkig hebben Wout en Sander betere persoonlijke records wat betreft de lengte. Hier kunnen ze nog een beetje mee schermen. Al werd dat steeds lastiger toen Markjan nummer 2, wederom 44cm wist binnen te halen. Ditmaal op een gele jointed. Maar toen Markjan op de Blue-boy 54cm en even later op de jointed in Baars kleur 51cm binnen haalde, waren Wout en Sander het zat. Hoe kan het dat Markjan dit nu al meerder visdagen achter elkaar weet te flikken?

In een stuk water binnen de bebouwde kom kregen we goeie hoop. Er was veel activiteit in het water. Grote scholen met kleine vis waren in het heldere water te zien. Bij tijden zag je in een flits een schim langskomen en het kleine grut in paniek wegschieten. De snoeken waren actief aan het jagen. Links en rechts van de boot tot soms wel 80cm lang. We trokken de conclusie dat de snoek elkaar mogelijk actief maakte. De ene snoek komt in actie en jaagt de vis op. Deze opgejaagde prooien laten de volgende snoek in actie komen. En zo wordt heel de sloot een gekrioel van jagende snoek en vluchtende scholen vis. Het water was zo helder dat we 2 snoeken konden zien liggen langs de oever. Klaar om toe te slaan. We hebben dit stuk van c.a. 500 meter wel 4 keer op en neer gevaren. De hele viskoffer is gebruikt. Maar ze trapte er vandaag niet in. Zelfs bij Markjan niet...

Buiten de bebouwde kom keerde het tij. Sander mocht eindelijk zijn eerste vangen. 51cm op de Super shad Perche. Wout haalde 43cm binnen op de goudvis Super shad. Maar wat waren ze klein vandaag. Het lijkt zo te zijn dat op bepaalde dagen alleen de kleine snoek actief is. Misschien durven ze actief te worden op de dagen dat de grote snoek het rustig aan doet. Je hebt namelijk ook dagen de je niet kleiner vangt dan 65cm. Maar goed deze dag was geen grote snoekendag. Dat bewees Markjan des te meer met een snoek van 30cm!! op de baarskleurige jointed.

Laten we het kort houden verder. Gedurende de rest van de dag bleef het rustig. Wout ving met zijn goudvis nog 43cm. En Sander wist in de laatste uurtjes 54 en 55cm op de Redhead jointed te vangen. De 54cm was nog wel bijzonder doordat Sander in het heldere water de Redhead kon zien zwemmen toen uit het niets en met enorme snelheid de snoek toehapte.

Het zijn heerlijke dagen op ons bootje. Toch valt de vangst dit jaar nog tegen. Met de aantallen kunnen we leven. Maar ze zijn zo klein... Ach, misschien is het de volgende keer wel eindelijk weer eens grote snoekendag!

Sander.

Het resultaat van vandaag is;

10 snoeken
Grootste snoek 55cm
Totale lengte aan vis; 4 meter en 69cm
Gemiddelde lengte 46,9cm

Mark 5
Sander 3
Wout 2

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01172 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign