Het is weer een tijdje geleden. Veel te lang geleden. Maar vorig weekend waren we uitgenodigd op de visbeurs in Utrecht. En om dát weekend dan ook nog te gaan vissen... Daar konden we thuis niet mee aankomen. Het was wel moeilijk geweest om nog een week te wachten. Op de visbeurs hadden we wat leuke dingen gekocht die we graag wilden uitproberen. Maar we moesten dus geduld hebben. Afgelopen maandag was het dan weer zover. Gekleed in onze nieuwe waterdichte warmtepakken en bepakt met nieuw aas, nieuwe hengelsteunen en frisse moed, voeren Markjan en Sander uit. Wout was een weekendje met wat familie op stap. Écht leuk voor hem. Hij zou bellen wanneer hij aan deze verplichting had voldaan en aan boord kon komen.

We hadden nog maar een paar meter gevaren toen bij Markjan en Sander het zweet uitbrak. Dit had niets te maken met mooie aanbeten of iets dergelijks. Maar met die warmtepakken. We hebben ze aangeschaft omdat we vorig jaar in de winter behoorlijk af hadden gezien. Zonder juiste kleding is het niet aan te raden om bij een temperatuur van rond het vriespunt in de regen op een bootje stil te zitten. En hoewel wij drieŽn het goed met elkaar kunnen vinden, was tegen elkaar aan kruipen geen optie. Dus werden het warmtepakken. En die deden hun naam eer aan. Ook hadden we wat nieuw aas gekocht. Zoals de Rapala jointed redhead . Markjan deed deze aan de lijn en zou de motor bedienen bij gebrek aan Wout. Sander zou met behulp van de 2 nieuwe hengelsteunen 2 hengels bedienen. Één met zo'n zelfde redhead en één met de jointed Fire tiger. Op het eerste echte viswater was het direct raak. Op de Fire tiger haalde Sander een dikke 40cm binnen. Markjan had de motor nog niet gestart of de tweede snoek diende zich op de Fire tiger aan. 63cm deze keer. Markjan wisselde zijn Redhead snel in voor een Fire Tiger, want die kleur leek het toch te zijn vandaag.

Snel zette hij zijn Redhead er weer op toen Sander nummer 3 binnen haalde op zijn Redhead. Een mooie 77cm na een drill van een paar minuten. Dit beloofde wat te worden vandaag. Binnen een paar meter pakte Markjan zijn eerste van de dag op de Redhead die hij dus net weer een nieuwe kans had gegeven. 63cm. We wisten niet wat ons overkwam toen binnen één minuut nummer 5 van de dag toehapte. 65cm dit keer. Binnen een minuut of twintig stond de teller al op 5 snoeken. Als we dat gemiddelde konden volhouden zouden we op een mooi aantal uitkomen. Het volgende uurtje werd het wat rustiger. Dat gaf ons mooi wat tijd om een kop koffie, een borrel en gevulde koek te nuttigen. Mark wist met zijn Redhead nog een 40cm te vangen.

Bij de beruchte duiker voeren we met hengels in de aanslag. Zó vaak weten we hier een mooie vis te vangen. De verbazing was dan ook groot dat we zonder vis onder de duiker uit kwamen. Maar het aas achter de boot was er nog niet uit. Een mooie 65cm hapte op het laatste moment nog toe op de Fire tiger. Het werd tijd voor een andere strategie! Markjan was vorige week op een lezing geweest over snoekvissen. Daar werd door serieuze snoekvissers het vissen met dood aas aangeprezen. Met sardines wel te verstaan. De kans op snoek is kleiner wanneer je op deze wijze vist. Maar de kans op grote snoek neemt toe. Markjan en Sander wilde het vandaag een serieuze kans geven. Strategisch werd de boot zo neergelegd, dat het aas op de wind mooi over het meer zou dobberen. Een mooie zak met sardines kwam te voorschijn. Onder techniek in het menu staat deze wijze van vissen met dood aas beschreven. 5 mooie dikke sardines voor 4 hengels, want zo was ons verzekerd, je verspeelt weinig aas op deze manier. Maar na 2 worpen waren we al 2 sardines kwijt. Voortaan wat sterker elastiek kopen. De andere sardines werden met dubbel elastiek onder de dreg bevestigd. 3 hengels werden uitgeworpen.

Na 2 uur belde Wout. Hij had aan zijn verplichtingen voldaan. In anderhalf uur was hij van Arnhem naar de kop van Noord-Holland gereden en vroeg waar hij aan boord kon stappen. Na 2 uur dobberstaren hadden Markjan en Sander het wel weer gezien. En al trollend voeren we richting Wout. Één snoek werd onderweg nog verspeeld. Enthousiast stapte Wout aan boord. De dagen zijn behoorlijk kort deze tijd van het jaar. Maar we hadden nog een paar uur voor een paar mooie vangsten. Toch duurde het erg lang voordat Markjan nummer 8 ving op zijn past gekochte gele jointed. 57cm. Gelukkig werd het donker, koud en begon het te regenen. Gewoonlijk deed dit de stemming aan boord omslaan. Vandaag niet. Knus kropen we weg in onze warmtepakken. Ook de nieuw gekochte handschoenen met afneembare vingertoppen werden erbij aangetrokken. Heerlijk!!

We voeren richting huis. Op de plek waar we er vanmorgen 5 vingen bleef het nu rustig. We besloten nog een keer dit stuk terug te varen. Alsof het uitmaakt van welke kant je komt varen hapte direct de eerste toe. Sander, nog altijd trouw met de Redhead, ving 45cm. Markjan met de gele jointed 49cm en Wout, met de goudvis Supershad, gelukkig ook nog 61cm. Bij het laatste licht wisten we de nummer 12 van vandaag, een door Markjan gevangen 59cm te onthaken. Markjan die wat betreft de seizoensaantallen toch al flink voor stond had weer een mooie slag geslagen. De hele dag had Sander voorgestaan, maar op het einde wist Markjan toch weer verder afstand te nemen. En Wout, die een aantal keer niet mee was geweest, staat op flinke achterstand. Wout vist vaker dan Markjan en Sander, maar met andere mensen. En de gevangen snoek telt volgens de officiële regels enkel wanneer twee van ons drieën bij de vangst aanwezig is. Deze regel is, zoals u zal begrijpen door Markjan en Sander bedacht. Dit ter grote irritatie van Wout. Maar meerderheid van stemmen gaf de doorslag (2 voor, 1 tegen). Maar goed, wanneer we straks weer een dag van meer dan 20 vissen krijgen. Kunnen de rollen zo omgedraaid zijn. Wout en Sander geven de moed dan ook niet op. Een lekkere dag. Jammer dat het dood aas vissen geen resultaat op had geleverd. We geven het een andere keer nog een kans. We gaan snel weer!

Sander.

Het resultaat van vandaag is;

12 snoeken
Grootste snoek 77 cm
Totale lengte aan vis; 6 meter en 84 cm.
Gemiddelde lengte 57cm.

Mark 6
Sander 5
Wout 1

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00781 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign