Van de week was Wout met wat jeugd welke hij beroepsmatig begeleidt wezen snoeken. Ze vingen in vier uur tijd 13 snoeken en 1 snoekbaars. Sander reed de dag daarna langs het water en zag wat jongelui een mooie snoek binnen halen. Het was dan ook niet zonder reden dat Wout, Markjan en Sander in de veronderstelling waren dat ze vandaag weer eens ouderwets zouden scoren. Minstens een stuk of 20 was het idee.

Het kwam vast niet door Markjan, die zich tot grote frustratie van de andere twee deze ochtend wist te verslapen. Dit omdat meneer wel keurig aan de wintertijd had gedacht, maar de klok 13 uur achteruit gezet had in plaats van de toch gebruikelijke 1 uur. Waardoor hij, terwijl we om 7 uur hadden afgesproken, wakker schrok en op de klok zag dat het 19uur was. En ja, als je het alarm zet op 6:30 dan doe je iets toch niet helemaal goed. Maar goed, daar zal het niet door gekomen zijn dat de vangsten toch behoorlijk tegen vielen vandaag. Binnen 5 minuten dook de eerste snoek op de blue-boy van Markjan. Tja, en als de snoeken al op dat soort prul gaan bijten (zie -Blue-boy- in het menu), dan mogen we heel wat verwachten deze dag. Maar blijkbaar had ook de snoek zich verslapen en was hij niet helemaal wakker. Toen hij besefte waar hij per abuis op liep te kauwen, spuugde hij het snel uit waardoor Markjan op nul bleef staan en daar de hele dag niet meer van af kwam. Dé kans voor Wout en Sander om eens wat in te lopen op Markjan, die nog vier aan kop gaat wat betreft de seizoensaantallen.

Maar er gingen een aantal uur voorbij zonder enige actie. Ja, Wout vond nog een Super Shad Perche terug die hij vorig jaar had verloren toen hij vast kwam te zitten. Markjan en Sander konden zich dit voorval niet herinneren. Maar Wout was erg overtuigend, neigend naar agressief, dus mocht hij hem hebben. Wout was 2 weken terug jarig geweest. Attent als hij is, had Markjan daarom vandaag een cadeau mee. Een Rapala Super Shad Goldfisch. "De laatste Rapala die ze nog hadden hangen.." zei Markjan. Wout en Sander verbaasde dat niks. Wout had niks durven zeggen en had hem bedankt. Maar nu er 3 uur gevaren was, er niets gevangen was en Wout alle stukken aas al geprobeerd had, moest de Goudvis er toch ook maar eens aan. "Lekker stuk aas hoor!" zei Wout cynisch nadat hij het 10 minuten geprobeerd had. "Je hebt er anders wel een.." zei Markjan droog terwijl een mooie snoek achter de boot bovenwater sprong. 79cm, de eerste van de dag.

Sander mocht niet zo heel veel later nummer 2 binnenhalen. 65cm op de Blue-Gill. We voeren nog een eind door. We kwamen meerdere bootjes tegen met sacherijnig snoekers. Niemand leek vandaag echt te vangen. Een flinke aanval op de plug van Sander, waarbij de snoek half boven water kwam, en een vals gehaakte witvis was het enige resultaat voor lange tijd. Varend door een duiker begon Wout te zingen; "Hij is van mij, hij is van mij, hij is van mij!" Dit had hij afgekeken van Sander die dit 2 weken terug zong op het moment dat de snoek toe hapte. "Stakker!" dacht Sander terwijl hij aansloeg en een mooie 71cm op de Blue-Gill binnen haalde.

Aan boord brak discussie los of we wel of niet even langs de Mac Donalds zouden varen. De keuze was snel gemaakt toen we vast kwamen te zitten aan de bodem, precies in de lucht van friet en hamburgers. Aangezien alleen Wout geld bij zich had moest hij trakteren en werd er naar hartelust besteld. Al snackend werd de reis afgemaakt. Tot grote schrik van de 3 melde een tegemoet komend bootje dat ze er al 13 hadden gevangen! De laatste happen werden snel genomen, en de milkshakes achterover geslagen. We hadden nog een klein uurtje om er nog wat moois uit te trekken. Fanatiek werd er gesnoekt.

Zó fanatiek dat een bootje met motorpech, met aan boord twee mooie meiden tot ontsteltenis van Wout niet geholpen werd. Markjan 0, Wout 1 en Sander 2. Dat was lang terug dat Sander weer eens de dagwinnaar was. Stiekum vierde hij dit feestje al totdat Wout in de laatste 100 meter, en binnen 2 minuten zijn nummer 2 en 3 wist te vangen. Respectievelijk 60 en 58cm. Beide op de Super Shad Redhead. 5 snoeken was minder dan gehoopt. Maar ach, de buitenlucht en een gratis maaltijd had ons goed gedaan. En Wout was de dagwinnaar en mocht dus ook niet zeuren.

Sander

5 snoeken.
4 Big mac's
24 kipnuggets
3 milkshakes
3 grote friet met dubbel mayo
Grootste snoek 78 cm.
Totale lengte aan vis: 3 meter 32 cm.
Gemiddelde lengte 66,4 cm.

Sander 2
Markjan 0
Wout 3
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00467 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign