De buren hebben zich vast afgevraagd wat er aan de hand was... Zaterdagochtend om 8uur staan er drie mannen te tieren in een schuit. Vorige week hebben we afscheid genomen van onze Tomos. Sinds een paar dagen pronkt er een splik splinter nieuwe Yahama 4pk 4takt in de schuur van Sander.

Alsof we op schoolreisje gingen, zo enthousiast waren we. Nooit meer dat gerommel met breekpennen, verkoolde bougies, stroomstoten en het eindeloos rukken aan het koord. Het leek dan ook wel een of ander ritueel toen Wout, onder toeziend oog van Markjan en Sander, de honneurs waarnam en met een sierlijke ruk de Yahama leven in blies. Wát een geluidje! De verbazing was groot toen dit geluidje wegviel. Wout gaf te vergeefs een paar rukken. De toeziende ogen van Makjan en Sander werden groter van verbazing. Wout begon te vloeken, Sander te mopperen en Markjan begon Wout de schuld te geven. "Je hebt hem verzopen man!", "Je doet ook weer zo onbehouwen!" vulde Sander aan. Kortom, de buren hebben zich vast afgevraagd wat er aan de hand was. Dit zullen ze zeker hebben gedaan toen het getier in de boot veranderde in hard gelach en gejoel! De drie in de boot herinnerde zich het principe van een benzinekraan. 2 korte rukje waren voldoende. Excuses werden onverstaanbaar gemaakt richting Wout, waarna het ruime sop werd verkozen.

10 meter! Nou laten het er 15 geweest zijn. Maar veel meer meters hadden we niet afgelegd toen de eerste plons achter de boot klonk. Met de Blue-gill haalde Markjan de eerste 65cm van de dag binnen. Zo snel waren we nog nooit van de nul afgekomen. Misschien belooft het wat!? 100 meter! Nou laten het er 150 geweest zijn. We zaten in ieder geval nog niet op het "echte" snoekwater toen Sander nummer 2 binnen mocht halen. Met de van de week aangeschafte koperen Super Shad telde de buit 43cm. Een goed begin. De motor, maar vooral zijn geluidje werd bewonderd. Daar hadden we nog amper tijd voor gehad. Taptaptaptaptaptap doet hij ongeveer, of misschien meer tubtubtubtubtub. Hoe dan ook, hij klinkt énorm lekker! Bijna net zo lekker als het geluid van de slip! Het was wederom Markjan die op zijn Blue-gill succes boekte. Een mooie snoek verscheen aan de oppervlakte. 71cm. Sander die het logboek op de boot bijhoud, was deze vangst nog aan het noteren met zijn hengel tussen de knieën, toen deze krom sloeg. Hoe is het mogelijk, nog geen half uur op het water en nummer 4 van de dag aan de lijn! Maar deze mooie snoek gaf zich niet zomaar gewonnen. Net onder wateroppervlakte voerde hij prachtig zichtbaar zijn gevecht. Het duurde dan ook enkele minuten voordat het schepnet gebruikt kon worden. Een mooie 80cm. Gevangen op de koperen Super Shad. Sander was deze morgen nogal vroeg wakker geworden van de spanning. Hij was om de tijd te doden wat gaan knutselen en had een klein blinkertje bevestigd voor de neus van de shad. Wie weet wat voor reacties dit zou losmaken onderwater. Deze snoek mocht er in ieder geval zijn. Voor Wout en Mark werd dan ook snel zo'n zelfde constructie geknutseld. Wout was gister jarig, en deelde het restantje gebak. Met daarnaast een kop koffie en 4 snoeken op zak, moest dit wel een topdag worden.

Het bleef even rustig. Markjan haalde de blinker voor zijn shad weg. Deels zodat we niet alle drie met hetzelfde viste, en je succesformules beter kunt ontdekken. Deels omdat hij graag wat afwijkt van de keuzes welke Wout en Sander maken. Vaak weet hij met zijn afwijkende keuzes goed te scoren. Het was dan ook Markjan die, overgestapt op de Super Shad Shad, zijn derde van de dag wist te vangen. 52cm. Markjan en Sander vonden het wel prima op ons vertrouwde water. Wout echter vond vandaag dé dag om het weer eens wat verder van huis te zoeken. We kunnen, wanneer we de tijd hebben, op prachtig viswater uitkomen. Alleen kost het veel tijd om daar te komen. Hele stukken water zijn slecht te bevissen. Daarnaast verlies je kostbare vistijd aan een te passeren sluisje. Kortom, het hoefde niet van Markjan en Sander. Maar Wout was jarig geweest en trekt sowieso graag zijn eigen plan. Nadat we door de sluis waren gekomen was het snel raak. Uitgerekend Wout wist met zijn blauw/zilveren Super Shad zijn eerste van de dag te haken. 52cm. We voeren verder en de tijd verstreek. De stemming aan boord bij Markjan en Sander werd rap minder. "Varen we zo'n klerestuk voor 1 snoekje!?" Wout bleef positief, en beloofde ons succes. Maar het was Wout zelf die met hetzelfde aas nummer 7 van de dag ving. 58cm telde hij. Deze snoek wist Markjan en Sander niet te overtuigen. Ook Wout moest toegeven dat 2 snoekjes de lange reis niet waard waren geweest. Op de terugweg wist Markjan met de Blue-gill zowaar nog een 50cm binnen te halen. Vlak voor de sluis gaf Markjan het teken om hard door te varen. "Er zit hier toch niets!" Wout weigerde gas te geven. Ook Sander had wel vertrouwen in dit stukje water. Het viel dan ook een beetje fout bij beide dat Markjan 56cm aan de lijn kreeg. Zijn nummer 5 van de dag. Na de vis onthaakt te hebben werd het gas wel opengedraaid. "En hij stond al zover voor in de seizoensaantallencompetitie!" Mopperde Wout en Sander.(Kies -Records- in het menu)

Terug op ons eigen water kwamen we aan bij de duiker die ons al zo vaak wat moois heeft op geleverd. Het was Sander die Markjan geen snoek meer gunde. Heel onsportief zong hij; "Hij is voor mij, hij is voor mij, hij is voor mij!" Nog minder sportief was de overenthousiaste brul die duidelijk maakte dat hij zijn zin had gekregen. Met de Redhead Super Shad haalde hij 73cm binnen. Het was weer mooi geweest. Tijd om richting huis te gaan. Markjan was de topscoorder van de dag terwijl hij degene was zonder blinker voor zijn kunstaas. In het laatste half uur stapte hij nog even over op zijn Blue-Boy (Kies -Blue-Boy- in het menu). Ook dit bleek een goede keuze. Met 63cm en 43cm zette hij zijn totaal op 7, en het dagtotaal op 12.

Het was een mooie dag. Met een paar mooie snoeken en een mooi lopend motortje.

Sander

12 snoeken.
Grootste snoek 80 cm.
Totale lengte aan vis: 7 meter 6 cm.
Gemiddelde lengte 58,8 cm.

Sander 3
Markjan 7
Wout 2
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01155 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign