Toen Marjoleine. Het nichtje van Sander, in februari helemaal uit Brabant kwam om eens mee te gaan vissen. Lag er van de een op de andere dag 15 centimeter ijs op de sloten. Ons visavontuur kon toen dan ook niet doorgaan. Dit weekend was de kans op bevroren water statistisch gezien kleiner. Toch zuchten we allen van verlichting toen de gordijnen open gingen en wij het water zagen kabbelen onder een stralend blauwe hemel.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat we vorige week ook zijn wezen vissen. Hier is echter geen verslag van verschenen. De reden is dat we weer eens ruzie met onze Tomos hebben gehad. We hadden hem nog eens weggebracht naar een of ander "mannetje(?)", waarna hij weer liep als een zonnetje! Wout had dit nog niet uitgesproken of de Tomos liet een boer en raakte in diep comateuze toestand. Lopend moest de Mariner worden opgehaald. Deze had dusdanig last van de hik dat Wout elke 10 meter hem opnieuw moest aantrekken. En dat leek Wout iets te veel op werk, en daar wordt hij niet leuker van. Het gevolg was dat we na een uur of 4 aanklooien vol gas zijn teruggevaren. Thuis bleek een andere bougie de Tomos goed te doen. Als we dat geweten hadden! Zo´n bougie is wat makkelijker van huis naar de boot te tillen dan zo´n 9.9pk Mariner!

Maar goed, de Tomos zou het dus weer moeten doen. En voor de zekerheid had Sander 2 reservebougies geregeld. Markjan op zijn beurt óók, dus bepakt met 4 bougies moest het vandaag toch goed gaan komen. Wout kon niet mee. Maar met Marjoleine, haar vriend Jeroen, Markjan en Sander, zat de boot vol genoeg. Het duurde niet zo lang voordat Sander de eerste 55cm mocht binnenhalen op de Rapala Super Shad Redhead. De hoop op een goeie dag werd groot toen 100 meter verder op Marjoleine een gil gaf! Met een kromme hengel en een verbeten blik, vocht zij een drill op leven en dood uit met wat later bleek een plasticzak. Toch een behoorlijke, maatje pedaalemmer schatten we. Een paar minuten later had ze weer beet. Nu was het duidelijk een snoek. Maar helaas wist deze te ontkomen. Sander mocht even later nummer 2 van de dag binnenhalen 41cm, wederom op de Redhead.

Ondertussen begon de Tomos weer kuren te vertonen. Stationair liep hij prima. Maar hij reageerde totaal niet op het gas. We konden dus rustig doorgaan met vissen, alleen in noodsituaties wanneer wat extra gas gewenst was hadden we problemen. Dit gaf een aantal komische momenten. Maar langzaam begon het geduld met dit motortje wel op te raken. Sander haalde ondertussen nummer 3 van de dag binnen. Nog altijd op de Redhead. 57cm.

Toen was het de beurt aan Jeroen. Zijn slip begon te lopen. Al snel werd het duidelijk dat het hier niet om een snoek ging. Een grote Brasem van 52cm. Vals aangehaakt ga je dan vanuit. Maar wonder boven wonder zat de dreg van de Redhead Storm compleet in de bek van het beest. (zie foto). Een Brasem die toehapt op zo´n stuk kunstaas. Vrij zeldzaam zover wij weten!

Het was lekker weer. We zaten mooi. Maar echt spectaculair was het toch niet. Markjan wist in de laatste meters nog een 58cm binnen te halen op de Rapala Super Shad Shad. Maar daar bleef het voor vandaag bij. Ondertussen begon de Tomos wel erg traag te lopen. Eenmaal thuis aangekomen hebben we hem nog eens opengegooid. Wat lopen rommelen met bougies en het luchtfilter. Her en der wat contactpuntjes schoongemaakt. Maar geen resultaat. Marjan en Sander zuchten diep, en keken elkaar aan.... De emotionele band is na al dat lief en leed enorm. Maar soms is de tijd daar. En is het beter om wegen te laten scheiden.

Te koop aangeboden Tomos 4pk
Loopt als een zonnetje!

(inclusief 4 reserve bougies)
t.e.a.b.

Sander

5 vissen.
4 snoeken.
1 brasem!
Grootste snoek 58 cm.
Totale lengte aan vis: 2 meter 63 cm.
Gemiddelde lengte 52,6 cm.

Sander 3
Markjan 1
Marjoleine 0
Jeroen 1
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00442 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign