De Tomos doet het weer!! Na ons laatste visavontuur hadden we eigenlijk al afscheid van hem genomen. Markjan kon zich hier echter niet bij neerleggen en na een grondige schoonmaak en opknapbeurt wist hij hem weer aan de praat te krijgen. Vrolijk en als herboren snorde hij, toen Markjan en Sander hun geluk op een paar mooie snoeken weer eens wilden beproeven. Wout moest helaas werken. Voor Sander betekende dit de mogelijkheid om wat op hem in te lopen wat betreft het seizoensaantal. (Zie seizoensaantallen onder "Record" in het menu.)

De eerste anderhalf uur verliepen teleurstellend rustig. Om positief te blijven namen we dit op als een goed teken! Waarschijnlijk is het "Grote snoekendag"! Alleen de monsters bijten vandaag. Hierna duurde het niet lang voordat Markjan een afslag koos die we zelden nemen. Sander keek verbaasd op. Toen we vervolgens 3 keer vast kwamen te zitten kon Sander het niet laten om cynisch te zeggen dat hij het wel een enorm goed idee vond om dit stuk water te pakken. En ja hoor! Weer zat Sander vast. Tenminste, dat dacht hij kort voordat een harde ruk duidelijk maakte dat het een snoek moest zijn. De snoek bleef lang onder. Een schim gaf prijs dat het een beste moest zijn. De adrenaline kwam los. Rustig werd de snoek naar de boot gehaald. Een enorme kop kwam boven water. Belachelijk dat twee volwassen mannen op zo´n moment geluiden maken als pubers vlak voor het moment dat de baard in de keel komt. Na een paar verwoede pogingen om los te komen, gaf de snoek het op. Vakkundig schepte Markjan de vis in het net. Op de bodem van de boot werd pas duidelijk dat het een hele grote was. "Joh, das een meter!" riep Sander. Dat zou bijzonder zijn want op ons eigen water was het ons nog nooit gelukt om de meter te vangen. Daarom bleef Markjan voorzichtig en schatte hem op een dikke negentiger. De verbazing was dan ook groot toen het meetlint 105cm aangaf! Een nieuwe meetpoging voor de zekerheid gaf hetzelfde resultaat. 105 hele centimeters! Een persoonlijk record voor Sander. Toch ook wat eer voor de anderen. Hij is gevangen op een stuk aas van Markjan (De Rapala jointed Fire Tiger) en met de hengel van Wout. Wat jammer dat Wout er zelf niet bij was. Snel werd hij gebeld. Argwanend hoorde hij een enthousiaste Markjan aan. We flikken elkaar nog wel eens een geintje, maar al snel had hij door dat er niets gelogen was. Een uur lang giechelde en praatte we na. Woorden als "goh!" en "tjongejongejonge!" bleven klinken. "Grote snoekendag" dat was het vandaag, dus waarschijnlijk is dit nog maar het begin! Een paar uur teerde we op ons succes. Maar na verloop van tijd kwamen tot het inzicht dat "Grote snoekendag" misschien al was afgelopen. Of dat het enkel om een "Grote snoekenochtendje" ging. Het hele assortiment aan aas werd uitgeprobeerd. Alleen de Fire Tiger bleef er aan. Die had zich bewezen vandaag. Mogelijk zou hij een publiekswissel krijgen aan het einde.

Later die dag kwam er gelukkig toch weer wat actie. Weer op de Rapala Jointed Fire Tiger. Een snoekje van 53cm. Ditmaal voor Markjan. Korte tijd later een leuke snoekbaars van 55cm voor Sander. De laatste vis die hij zou vangen op de Rapala Super shad shad. Even later verloor hij dit stuk aas waar hij zo aan gehecht was. Het was de eerste Super Shad die we ooit gekocht hadden. Nadien is het ons favoriete aas geworden. Markjan ruimde zijn spullen op. Het laatste stukje sloot is smal met veel waterplanten. Sander gaf nog even niet op. Hij wil graag zijn achterstand wat betreft het seizoensaantal verkleinen. 20 meter voor de aanlegplaats gaf de jointed Fire Tiger nummer 4 van de dag. Slechts 43cm, maar hij telt.

105 centimeter! Op ons eigen vertrouwde watertje! Dat wordt lekker slapen vanavond.

Sander

4 vissen.
3 snoeken.
1 snoekbaars.
Grootste snoek 105 cm.
Totale lengte aan vis: 2 meter 56 cm.
Gemiddelde lengte 64 cm.

Sander 3
Markjan 1
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00779 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign