Vandaag moest Wout werken. Het was erg rustig en richard, die woont op de woning waar Wout werkt, had wel zin om te vissen. Meteen werd er gebeld naar Sander en Markjan, maar de eerste lag nog te bed en de tweede had nog gezinsbezigheden. Hij moest nog boodschappen doen.

Om 12.00 zaten Richard en Wout in de boot en nog geen drie minuten later meldde zich de eerste vis. Een snoek van 50 cm werd door Wout uit het water gehaald op de firetiger en de stemming zat er meteen in. 10 minuten later belt Markjan dat hij toch wel mee kon want je moet prioriteiten stellen en dan gaat snoeken natuurlijk voor.

De eerste 15 minuten twijfelt Markjan over zijn aaskeuze en maakt dan, naar wat later blijkt, een gouden keus. Bleu boy werdt van stal gehaald en in het volgende uurtje werden 5 vissen opgespoord door bleu boy en vakkundig door het baasje naar binnen geloodst. Markjan begint met een 45 cm, dan een mooie snoekbaars van 55cm en achtereenvolgens eentje van 52, 46 en 67 cm.

Hierdoor helemaal euforisch geraakt leent Markjan een ander exemplaar van bleu boy uit aan Richard (volgens mij fokt markjan dat stuk kunstaas want hij barst ervan!!!). Richard, blij met dit stuk aas, hoeft niet lang te wachten want binnen 5 min slaat er een snoek op zijn kunstaas. Maar deze weet al snel te ontkomen. Richard is even uit het veld geslagen en wil net wat gaan mopperen, als een tweede snoek binnen 10 meter zich meldt en zich stort op zijn geleende Blue-boy. Een snoek van 50 cm wordt binnengehaald.

Wout is inmiddels wanhopig op zoek naar resultaat, omdat Markjan met dit tempo straks niet meer in te halen valt. Hij grijpt ook naar een blauwkleurige rapala en weet zo na een rustig uurtje zijn tweede van de dag te scoren. Een snoek van 60 cm wordt geland. Wout is blij met dit snelle resultaat, maar kan niet al te lang genieten van dit succes, want waar hij voor vreesde gebeurd natuurlijk. Markjan is overgestapt naar een jointed firetiger (de kleur waar Wout de hele dag mee had gevist). Na 20 minuten bidden dat niet Markjan, maar hij de snoeken zou kunnen verleiden, zakt de aarde even weg onder wout zijn voeten. Markjan vangt zijn 6e!! van de dag, een mooie 62cm.

Dan komt het spannendste moment van de dag. Richard zijn hengel krijgt een klap, we kijken achterom en zien een behoorlijke kolk, de lijn loop behoorlijk naar links en de kracht is groot. Dit moet een enorme snoek zijn, alleen wanneer hij bovenkomt blijkt hij wel een enorme zwarte kleur te hebben, de twijfel slaat toe. Even wordt er overlegt en bedacht dat de kolk ook van het motortje kon komen en dood gewicht ook naar links gedreven kan worden. Bij de boot wordt onze angst waarheid. Een enorme tak wordt door richard omhoog gehaald. Beduusd zitten we in de boot maar besluiten dat hij dan ook maar op de foto moet we hebben er zo veel spanning om gehad.

Wout vaart een heel smal slootje in, dan kan Markjan slecht naast de boot vissen en Wout heeft alle kans achter de boot. Maar het plan was nog niet bedacht of de uitvoering liet te wensen over en wederom mocht Wout het motortje uitzetten voor nummer 7 van Markjan. De snoek heeft een lengte van 48 cm, richard en Wout hun lijnen liggen shocking vast in de rietkragen van dit smalle stuk en tot overmaat van ramp maakt het motortje bij het starten een paar rare klappen, wat rook en heel veel stank en besluit dan dat het wat hem betreft over is. Markjan en Wout proberen het motortje nog nieuw leven in te blazen maar beseffen maar al te goed dat hij wel eens overleden zou kunnen zijn.

Op drie uur van huis is peddelen is geen optie, dus wordt Sander gebeld. We hebben toch ook nog het 9.9 pk mariner motortje, die ons overigens de laatste keer ook in de steek liet. Kortsachtig wordt er overleg gepleegd met Sander en die komt de motor wel even brengen (de reddende engel) Hij is er gelukkig al vrij rap. Na een aantal pogingen blijkt ook deze echter niets te willen doen. Wout en Sander buigen zich over de bougies en kijken of ze nog wel goed vonken. Dat zat wel goed, merkte Wout aan een flinke optater. Hij heeft nu genoeg voltage in zijn lichaam om te solliciteren naar de baan van superheld (electroman!!!! geeft een schok bij elke schurk)

De moed zinkt nu in de schoenen bij Markjan en Wout. Beide hebben ze visioenen van het voorttrekken van de boot richting huis. Sander besluit echter nog een poging te wagen. Na 45 minuten kloten komt er leven in het motortje en blijkt dat er wat knopjes verkeerd stonden. Snel wordt er naar huis gevaren want het motortje loopt verre van mooi en bovendien draait het veel te hard stationair om te kunnen trollen.

Een behoorlijk vervelend einde, van een dag die zo mooi begon. 10 snoeken in 5 uur waarvan we de laatste 2 niet eens hebben gevist. Maar dit mooie resultaat wordt enorm op de achtergrond gedrukt door die ellendige rot motoren. Hier moeten we toch maar eens een oplossing voor vinden, want de energie die we nu steeds kwijt zijn aan de motortjes, kunnen we beter in snoeken steken!

Wout

10 vissen.
9 snoeken.
1 snoekbaars.
Grootste snoek 67 cm.
Totale lengte aan vis: 5 meter en 35 cm.
Gemiddelde lengte 53,5 cm.

Wout 2
Richard 1
Markjan 7
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00483 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign