Na alle vakantie's en de vele uitjes begint de periode weer te komen dat we meer vrije tijd over hebben en dat de snoeken weer gaan bijten. Markjan en Wout hadden wat vrije uurtjes gevonden en besloten zonder Sander, die nog in Frankrijk zit, te gaan snoeken.

Om 11.00 werd er uitgevaren en gehoopt op een goede vangst, want dan zouden we meteen Sander achter ons laten wat de hoeveelheid snoeken voor dit seizoen betreft. Het eerste uurtje was erg tam maar op een stukje in het dorp zag Wout een kolk. Aangemoedigd door deze actie besloot Wout de 400 meter terug te varen. Maar door het keren en het weer op gang komen waren er verschillende draden door elkaar gekomen en voor we goed en wel weer visten waren er al 300 meter om. Markjan mopperend, en Wout belachelijk makend besloot net weer een nieuw spervuur opmerkingen richting Wout af te vuren toen hij werd opgeschrikt door een harde ruk aan zijn hengel. Op de bleu gill wist Mark een prachtige 59 cm snoek binnen te halen. Al het vertrouwen in Wout was weer hersteld maar zou later die dag nog een flinke deuk krijgen.

Een half uurtje verder waren we bij onze favoriete duiker. We waren er nog niet in gevaren of er klapte een snoek op de super shad bleu van Markjan. Een mooie snoek van 72 cm kon worden geland. Hierna begonnen de twee minste uurtjes van de dag, Wout liep continue te stribbelen met zijn aas en het motortje, Markjan had wat problemen met twee hengels en er lagen enorm veel waterplanten in het water.

Net toen Wout het motortje na een flinke elektroshock te water wou smijten, moest hij zijn aandacht vestigen op zijn hengel want daar melde zich een snoek van 55 cm. Hij had zich keurig gehaakt aan de redhead dus het binnen halen was geen probleem. Snel op de foto en weer vol goede moed het laatste uurtje in.

In dit uurtje ving wout nog een snoek van 40 cm op de redhead en eentje van 45 cm op de bleu shad . Markjan gaf zijn bleu boy nog een kans en jawel, het favoriete kunstaas van Markjan wist het voor elkaar te krijgen en een bijna even grote vis als zichzelf te vangen van 34 cm.

Een mooie dag met eindelijk weer een leuk gemiddelde van een snoek per uur. Wel wat klein maar wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Volgende keer is Sander er weer bij, of misschien gaan we zondag nog wel even snel, om onze voorsprong ten opzichte van Sander flink te vergroten.

Wout

6 vissen.
6 snoeken.
Grootste snoek 72 cm.
Totale lengte aan vis: 3 meter en 6 cm.
Gemiddelde lengte 51 cm.

Wout 3
Markjan 3
© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.0079 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign