Sander gaat al gedurende enige jaren (een stuk of 15) op vakantie aan een mooi meer in Frankrijk. Eenmaal thuis vertelt hij dan sprookjesachtige verhalen over de omgeving en de Fransen, die hem verhalen vertelden over al die metersnoeken die er al gevangen zijn in dat immens diepe blauwe water. Maar tot zijn grote spijt had hij er in al die jaren zelf nog geen snoek gevangen. Sander trooste zich al die jaren echter met de gedachte dat dit kwam doordat hij altijd in juni op vakantie was, en er dan geen goede omstandigheden waren.

Dit jaar was alles anders. Wout ging met zijn gezin mee, en we gingen in een perfecte periode, want dat hadden die oude Franse vissers Sander steeds voorgehouden.

De eerste ochtend om 5.30 uit bed, en jawel, zit je in Zuid Frankrijk en nog komt de regen met bakken uit de lucht. Maar Sander vertelde direct dat dit met een half uurtje volstrekt anders zou zijn, en we bedolven zouden worden met ontelbare zonnestralen. Na een uurtje regen en geen actie de eerste aanbeet op de hengel van Sander een snoek van ongeveer 60 cm liet zich op de redhead tot bij de boot brengen en....schoot los. Balend, maar gesterkt door het feit dat er gebeten werd vervolgde we het vissen. Door de stromende regen kwamen we na nog een uur op ongeveer dezelfde stek aan. Weer had Sander een aanbeet, die we vervolgens wel tot in de boot kregen. Een snoekje van 50cm lag op de bodem van de boot. De eerste vangst na al die lange jaren was binnen. Inmiddels was het 9.30 en zouden we ons weer bij het gezin voegen. Maar dat ene snoekje gaf genoeg moed om het deze vakantie vaker te gaan proberen.

Sander ging op de camping informatie inwinnen. En wat bleek, als we 45 minuten in de richting van de dam zouden varen, dan was de kans op een monstersnoek het grootst. Dus een aantal dagen later weer om 5.30 het bed uit. En vol goede moed varen we uit. Er was gelukkig geen regen, maar wel veel mist. En tussen de bergen is het dan behoorlijk koud. Maar, zo zei Sander, met een half uurtje wordt je bedolven onder de vele zonnestralen. En weer geloofde ik hem op zijn woord. Na twee en een half uur in de mist te hebben gevaren zonder ook maar enige actie konden we dan eindelijk de zon begroeten. Met de spieren die het nog deden, zorgde we er voor dat we geen enkel straaltje zon misten. Klapperend van de kou kwamen we tot de conclusie dat dit het ultieme genieten van zon zou moeten zijn.

Twee ochtendjes vissen, extreem weer trotseren en 1 klungelig snoekje. Wout had genoeg van de ochtenden en besloot met internationaal gezelschap 's middags te gaan vissen. Lenny en Marvin uit Duitsland hadden ook vis spullen bij zich en wilden graag een keertje mee dus samen met hun vader voeren we om 15.00 uit om de snoeken tot een aanbeet te gaan verleiden. Wout kon in zijn gebrekkige Duits vele verhalen vertellen, die we met vissen hadden beleefd in ons eigen viswatertje. Maar wederom bleef het verdomt rustig in het Franse water en na twee uur rondjes varen in de hete zon besloten we het maar voor gezien te houden. Op de camping had Sander ondertussen weer eens wat rond gevraagd. En wat bleek, pas na 8.00 uur voeren alle fransen uit want dan was de kans het grootst. Wout baalde stevig, want ze waren dus voor niets twee keer om 5.30 uit bed gestapt en tot twee keer toe verkleumd tot het bot.

We gingen het nog een keer proberen. De nieuwe tactiek was dus om 9.00 uur uitvaren en lekker tot een uur of 12 van het ochtend zonnetje genieten. Het weer was inderdaad erg lekker, maar de snoeken waren in geen velden of wegen te bekennen. Sander besloot door deze magere vangsten zijn visspullen voortaan maar thuis te laten. Wout raadde hem bovendien aan maar wat Franse les te gaan volgen, want volgens mij zeiden die fransen niet dat er metersnoeken zitten, maar zeiden ze dat er voor geen meter snoek wordt gevangen.

Wout

Het resultaat van de vakantie is: (als je al van resultaat kunt spreken)

1 vis
1 snoek
Grootste vis 50 cm
Totale lengte aan vis: eeeh dat moet dan ook 50 cm zijn
gemiddelde lengte : ja ook 50

Wout 0
Sander 1
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00797 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign