Kwart voor 5 ging de wekker. Een visafspraak was de laatste tijd moeilijk te maken. Maar deze dag moest het weer gebeuren. De regen kwam na weken van prachtig weer met bakken naar beneden. Dat zal je net zien. Maar teletekst sprak over opklaringen. Na enkele uren hadden Markjan en Sander echter nog geen opklaring kunnen ontdekken. Of de weerman is erg optimistisch ingesteld door een regenbui na een stortbui een opklaring te noemen. Maar na enkele uren konden wij dit optimisme in ieder geval niet opbrengen. Wout had andere verplichtingen in de vroege morgen. Hij zou later deze dag aan boord springen.

We kozen voor een vaarroute die we nog niet zo vaak genomen hadden. Na een paar uur kwamen we op een mooi stuk water. Alle keren dat we hier langs waren gevaren, hadden we op dit punt gevangen. Zo ook vandaag. Na meer dan 3 uur rondvaren beet de eerste snoek aan op de Rapala Super Shad Blue-gill van Markjan. Markjan heeft dit seizoen nog niet veel geluk gehad. De grootste vis die hij aan de lijn heeft gehad wist Sander te verspelen door wat knullig met het schepnet om te gaan. De schrik was dan ook groot toen na de drill, de haak in het net bleef hangen terwijl de vis er nog naast zwom. Markjan paste snel de kieuwgreep toe. Hierdoor kwam de 75cm toch aan boord kwam. Goed, misschien betekende dit de omslag en mochten we snel meer vis verwachte. Dit leek waarheid te worden toen 10 minuten later de hengel van Markjan opnieuw krom sloeg. Een grote plons achter de boot. Helaas bleef het daarbij. De snoek was ontkomen. Vol van vertrouwen voeren we verder.

Het weer klaarde nu weliswaar op, maar verdere vangsten bleven uit. Pas enkele uren later gebeurde er weer wat. De hengel van Sander, die gewoonlijk door het zware aas wat krom staat, ontspande voor enkele seconden. De snoek had het aas van achter gepakt, en zwom een stuk met de boot mee. Toen de snoek een andere richting koos, boog de hengel flink door. Kleine snoeken komen door de vaart van de boot meestal direct naar het oppervlakte. Deze niet! Een grote! Riep Sander net voordat de snoek wist los te komen. Een snoek verspelen is nooit leuk. Maar als je al zoveel uren bezig bent, en de teller slechts op 1 staat, dan wordt het moeilijk om sportief te blijven. Gelukkig belde Wout, dit leidde even af van deze teleurstelling. Wout wilde opgepikt worden om nog een paar uurtjes mee te doen.

Als vanouds met z'n 3en! Dat was lang terug. Niet onder de indruk van onze avonturen in alle vroegte, beloofde Wout ons als stuurman wel even langs de mooiste snoeken te sturen. Het duurde niet eens zo lang voordat hij gelijk kreeg. In een van de reeds bekende duikers was het weer eens raak. Sander haalde met de Rapala Super Shad Blue een mooie snoekbaars van 59cm binnen. We besloten nogmaals door de duiker te varen. En ja hoor! Op de weg terug opnieuw raak! Markjan nog altijd op de Blue-gill, leidde de snoek met beleid uit de duiker. Hij was slecht gehaakt, dus snelheid was geboden. Sander, die nog altijd wat goed had te maken, wist ditmaal het schepnet goed te gebruiken. Een mooie snoek van 77cm was het resultaat. Omstanders op de fietsbrug, en langsvarende bootjes reageerde enthousiast. We verwezen hen voor al onze avonturen naar www.snoeken.net.

Een kleine snoek wist nog uit de handen van Wout te blijven door net op tijd het aas weer los te laten. Markjan sloot tenslotte de dag af met 45cm op de blue-gill.

4 vissen, waarvan er 3 zeker de moeite waard waren. Toch krijgen we steeds meer zin in het najaar en de winter. Wanneer het aantal van 20 vissen geen uitzondering is. Nog een paar maandjes.

Sander.

Het resultaat van vandaag is:

4 vissen.
3 snoeken.
1 snoekbaars.
Grootste snoek 77 cm.
Totale lengte aan vis: 2 meter en 56 cm.
Gemiddelde lengte 64 cm.

Sander 1
Wout 0
Markjan 3
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00444 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign