Zoals je kunt zien een behoorlijk afgeladen blue boy vandaag Wout had een aantal mensen uitgenodigd, maar had de boot iets groter geschat dan hij werkelijk is. Maar goed, allen staan te boek als zeer gezellige mensen, dus dan maar wat krapper zitten. Peter is al meerdere keren mee geweest en heeft al meerdere keren mooie snoeken binnengehaald.Voor de andere twee geldt een iets ander verhaal. Jorrit ging mee voor de eerste keer en had hiervoor alleen nog maar op witjes gevist. Oscar daarin tegen, heeft het geprobeerd op alles groter dan een sardientje en kleiner dan een vinvis, maar kan ook alleen nog maar zeggen dat hij wel eens een witje heeft gevangen. Wel zijn er heel veel verhalen te vertellen over Oscars visavonturen, maar deze passen niet op deze serieuze vis site (je zou er een seizoen "de leukst thuis" mee kunnen vullen).

Vol goede moed gingen we om 17.00 uur op weg en voeren langs alle mooie plekken die we kenden, maar de eerste drie uur geen enkele actie. We lagen met vijf lijnen te water en waren een bezienswaardigheid in het westfriese platteland. Het was vanaf de kant kennelijk een komisch gezicht om vijf volwassen kerels in een iets wat te kleine boot te zien varen. Sander en Wout vertelde grootse verhalen uit het verleden om vooral Jorrit wanhopig te bewijzen dat we toch echt wel wat hadden gevangen op de plekken waar we voeren. Vooral de duikers waar we onder door kwamen zijn plekken waar we altijd wel wat vangen, dus werd aangegeven door Sander in hoeveel procent van al het langs varen we er iets vingen. Net toen ook bij Sander de moed in de schoenen zonk, en het percentage angstvallig laag werd voeren we onder een duiker door en begon de slip van Peter te lopen. Een duidelijke aanbeet, maar ook een problematische plek. We voeren aan het begin van de duiker en moesten dus de hele duiker door voor we de snoek konden landen. Eenmaal uit de duiker bleek het om een snoekbaars te gaan die had toegehapt op een oranje super shad rad die Peter die dag nog even snel had gekocht. Vakkundig werd de snoekbaars binnen gehaald (Sander bleef ver bij het net weg) en gemeten. Een snoekbaars van 61 cm en de gezichten op de boot stonden alweer een stuk vrolijker.

Toen we verder gingen in een stukje bebouwing, zag Wout een behoorlijke rug richting zijn plug schieten maar deze miste, en zwom weer weg. Onder het luide gelach van een aantal omstanders keerde Wout de boot en we voeren nogmaals langs hetzelfde stuk, toen Sander een snoek aan zijn firetiger kreeg. In de boot werd deze onthaakt en gemeten, waardoor Wout even tijd zag om zijn plug nog een aantal keer te gooien richting de plek waar deze net gemist was. Oscar volgde zijn voorbeeld en hierop schreeuwde Peter alle omstanders op veilige afstand want hij kent de werptechniek van Oscar ondertussen een beetje. Maar na drie keer gooien wist, een in extase verkerende Oscar, een snoekje te landen. Een mooi plekje dus binnen 5 minuten een snoek van 55 cm en een snoek van 39 cm op een kleine blauwe shad.

Het was inmiddels bijna donker en we besloten nog een aantal rondjes te varen op een stek vlak bij de thuishaven. Op de plek van bestemming moesten we een 8-tal lijnen ontwijken van karpervissers die luid en chagrijnig schreeuwden dat daar toch geen snoek zat. Gelukkig binnen het zichtveld van onze karpervriendjes begon de slip van oscar te lopen, en wist hij zijn tweede snoek binnen te halen op zijn blauwe shadje en deze was groter dan zijn eerste 53 cm. Oscar werd door allen gefeliciteerd en wout startte de motor weer. Maar binnen 10 meter mocht de motor weer uit want Sander lande zij tweede van de dag op zijn firetiger. Ook dit snoekje had een opzienbarende lengte van 39 cm, maar dat mocht de pret niet drukken.

Vijf uurtje vissen en vijf snoeken, dat begint er weer een beetje op te lijken, volgende week gaan we weer, maar dan met een iets minder volle boot.

Wout

Het resultaat van vandaag is:

5 vissen.
4 snoeken.
1 snoekbaars.
Grootste vis 61 cm.
Totale lengte aan vis: 2 meter en 47 cm.
Gemiddelde lengte 49,40 cm.

Sander 2
Wout 0
Peter 1
Oscar 2
Jorrit 0
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00811 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign