Na de matige eerste twee visdagen, waar we door omstandigheden maar een paar uurtjes konden vissen, gingen we vandaag weer de gehele dag op pad. Markjan moest helaas werken en heeft nog alles gedaan om de planning binnen zijn bedrijf te veranderen maar niets kon hem van de werkvloer houden dus jammer genoeg zonder Markjan vandaag. Om half tien voeren we uit en dachten een mooie dag te hebben. Er hing veel bewolking in de lucht en het weer leek elk moment om te kunnen slaan. Dat zou dus goed visweer zijn dachten wij zo.

Na een klein half uur begon de lijn van wout als een gek naar rechts te lopen en er zat duidelijk een vis aan maar wout herkende de aanbeet niet als snoek of snoekbaars. Na simpel binnen halen van de lijn zat er een beste brasem in de rug gehaakt aan en besloten werd deze buiten de boot te onthaken. Er komt niets anders dan roofvis in de boot natuurlijk. In de wintermaanden zijn we gewend om zo´n beetje drie vissen in het uur te vangen tijdens de eerste uurtjes, maar vandaag stond de teller naar drie uur nog steeds op een hatelijke nul! Tot peter na ruim drie en een half uur eindelijk beet had en een snoek binnen haalde die eigenlijk het woord snoek te kort doet. Het arme beest was pas in zijn eerste levensjaren en had een betreurenswaardige lengte van 38 cm. Maar goed de eerste snoek was binnen en dat gaf weer even moed na de afgelopen uren.

Fanatiek werd er geëxperimenteerd met allerlei soorten en maten aas en zaten we weer enigzins gemotiveerd in de boot. Na langs vele plekken te hebben gevaren, waar we toch al veel vangsten hadden genoteerd in het verleden, besloten we bij gebrek aan vangsten naar nieuw water te gaan om daar de boel eens te verkennen. We voeren door hele mooie sloten maar ook door hele krappe. Hoe meer tijd er verstreek, hoe meer de moed ons in de schoenen zonk. Peter presteerde het nog om het kleinere broertje te vangen van de snoek die hij eerder die dag ving en deze kwam op maar liefs 36 cm.

Een mooie dag varen ,een hele slechte score en weer de gast die de gehele vangst op zijn rekening neemt. Het lijkt wel of onze opgeknapte blue boy nog iets mist ,ik ken een dame met een hele rare jurk die water instraalt dat maar eens proberen? Of zullen de vissen bang zijn voor de kleur blauw? Dan kan die dame in haar blauwe jurk misschien beter weg blijven.

Goed 3 en 4 juli gaan we een weekend varen met de boot waarbij we in de wildernis overnachten en leven van wat de natuur ons bied ik ben blij dat er een Mac donalds langs het water bij Enkhuizen staat !!

Wout.

Het resultaat van vandaag is:

2 vissen.
2 snoeken.
Grootste snoek 38cm.
Totale lengte aan vis: 75 cm.
Gemiddelde lengte 37 cm.

Sander 0
Wout 0
Peter 2
© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.011 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign