Klokslag 7 uur. Enthousiast springen we in ons mooi opgeknapte bootje. Wout en zijn neefje Joris zullen ons pas om 10 uur vergezellen. Onze Mariner wordt opgehangen, en met een paar sierlijke rukken poogt Markjan de motor leven in te blazen. Gevolgd door een paar minder sierlijke maar meer krachtige rukken. De choke wordt in en uit getrokken, en van links naar rechts gedraaid. Maar hij lijkt er vandaag niet veel trek in te hebben. Markjan begint zich hieraan licht te storen, dus Sander besluit om met zijn positieve instelling zich ermee te bemoeien. Alle positiviteit is in één klap verdwenen wanneer Sander een stap richting Markjan zet, en Markjan nog één verwoede poging doet. Een voltreffer onder de gordel doet Sander besluiten even op het bankje te gaan zitten, en even mooi af te wachten. Wanneer zijn ademhaling enigszins weer op gang is gekomen, piept hij dat we gelukkig nog een reserve motor hebben. Onze Tomos wordt opgehangen, en met en paar sierlijke rukken poogt Markjan de motor leven in te blazen. Vrolijk varen we weg. Maar behoorlijk sacherijnig peddelen we terug wanneer ook deze motor heeft besloten een day off te houden. Sander vloekt, en trekt het fel van zijn handen in een poging de Mariner van gedachten te laten veranderen. Dit terwijl Markjan zich op de Tomos stort, en de nieuwe bougiekap welke al maanden klaar ligt, eindelijk installeert.

Het is 8:15 als we uitvaren. Ruim een uur verspeeld. We hadden al zoveel kunnen vangen. Het leukste wat nu gebeurd is, is de halve castratie van Sander. Aldus Markjan. Het feit dat Sander dit moet beamen zegt genoeg over de sfeer dit eerste uur. Maar goed, we varen. Het weer is heerlijk. Wel een beetje te mooi misschien. Liever wat onstuimig weer. Dat levert meestal toch de meeste vangsten op. Maar de voorspellingen zijn wisselvallig, en zelfs kans op onweer. Dus wie weet. We praten over de site. Wat loopt deze geweldig!. We staan stevig in de top 3 van snoeksites. En dat terwijl we nog geen half jaar bezig zijn. Wout belt. "Ik rij nu over dat bruggetje". Toevallig varen wij daar precies onder, dus ze hadden ons vlot gevonden. Joris en Wout nemen plaats. We varen heel wat kilometers, maar het lijkt vandaag niet echt te gaan lukken. Wel jammer. Joris is 10 jaar oud, en een fanatiek visser. Hij volgt de gebeurtenissen op de site met grote regelmaat. Nu mag hij een keertje mee, vangen we niks.

Af en toe springt Wout enthousiast op. Dit heeft echter niets met vissen te maken, maar met de amateuristisch bevestigde bougiekap. Een stevige stroomstoot elk paar minuten, houdt hem alert. Varend door een duiker begint de slip van Markjan te lopen. Hij was 2 tellen daarvoor overgestapt op een plug van c.a. 4cm met forelprint. Een mooi snoek van tegen de 70cm wordt binnengehaald. Maar Sander krijgt hem slecht in het net. De snoek doet nog een poging en is verdwenen. Das jammer. We varen verder. "Ja!" Roept Joris. Vakkundig haalt hij een snoek van 58cm binnen! "Zo, das groter als het record van mijn broer!" Leuk dat in ieder geval Joris wat heeft weten te vangen. Joris viste met de Rapala jointed perch. Snel stappen we allemaal over op de baars kleur. Rustig varen we verder onder het genot van het geluid van het ronkende motortje en de hysterische gillen van Wout elke keer dat de hij een opdonder krijgt. Wanneer we door de duiker varen waar Markjan zojuist zijn snoek kwijt raakte, begint de slip van Joris, nog altijd op de rapala jointed, wéér te lopen. Als een echte snoekvisser probeert hij te verkomen dat de snoek om de peiler van de brug zwemt. Wanneer Joris het voormaat van deze snoek ziet, geeft hij snel zijn hengel over aan zijn grote neef Wout! Markjan en Sander weten dat Wout ook niet de grootste held is op het gebied van snoeken. Zou het een familiekwaal zijn? Ze houden hun mond. Joris kijkt vast tegen hem op. Lekker houden zo! 66cm, en nummer 2 voor Joris! We varen nog een tijdje door. Maar het blijkt tevergeefs. Het begint te hozen. Er breekt een breekpen. En Wout raakt met zijn lijn verstrikt in de schroef. Van enig feestvreugd is geen spraken. Wout zijn gezicht staat op onweer. Een paar stroomstoten doen hem gelukkig snel deze ellende vergeten. Markjan en Sander varen nog een uurtje door wanneer Wout en Joris zijn uitgestapt. Maar zonder succes. Een rustige dag met weinig spanning. Al denk Wout daar iets anders over. Ik heb zojuist vernomen dat zijn haar weer gezakt is en hij weer knipperen kan.

Komende maandag gaan we weer. Misschien met meer succes.

Sander.

Het resultaat van vandaag is:

2 vissen.
2 snoeken.
Grootste snoek 68cm.
Totale lengte aan vis: 124 cm.
Gemiddelde lengte 62 cm.

Markjan 0
Sander 0
Wout 0
Joris 2
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00541 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign