Na het debacle van vorige week was het verlangen om te snoeken en daadwerkelijk iets te vangen bij ons erg groot. Met de boot gaan we de 29e al de hele dag en om dit weekend ook de hele dag het gezinsleven te verlaten daar durfde geen van ons thuis mee aan te komen. Na veel e-mails besloten om maar als vanouds te gaan pluggen langs de kant en wel bij wout achter het huis want dat is een stek die ons in het verleden veel heeft opgeleverd.

Sander ging vandaag niet mee want hij had familiare verplichtingen. Ook na lang aandringen van Markjan en Wout en de belofte dat we maar drie uurtjes gingen deden hem niet overstag gaan. Kennelijk had Sander niet zo veel spelling meer en moest hij nu echt bij moeders de vrouw blijven.

Om 7.30 stonden we langs de waterkant en binnen een kwartier dook er een snoek op de rapalla van Richard maar miste jammer genoeg. Aangemoedigd door deze actie besloot wout voor dezelfde kleur (firetiger) te gaan als Richard en binnen een paar worpen leverde dit de eerste snoek op van 77cm. Na een rustige periode kreeg Markjan een aantal keer een snoek achter zijn blauwe rapalla aan en besloot Wout ook maar over te gaan op de bleu mullet van rapalla. Ook hier was het na een aantal worpen raak en een snoek van 72cm kon worden geland. Nog geen 5 min na deze snoek had Richard beet maar deze snoek wist door een paar ferme tikken met zijn kop te ontkomen. Na een uurtje geen actie besloot wout dat het tijd werd om te gaan stunten en kwam muurvast te zitten in een houten afschot bij een achtertuintje en besloot toch maar te gaan vragen of hij misschien in de achtertuin mocht gaan staan om vanuit daar te gaan wrikken. Een dame met de slaap nog in de ogen en een prachtige badjas begeleidde hem richting tuin en na enige stunt en vliegwerk kwam de rapalla bleugill los.

Markjan en Richard besloten het humeur van Wout nog even wat op te beuren en vuurde een paar rare grapjes af op Wout. Dit nam al snel in hevigheid toe omdat Wout besloot op een wel heel steil stuk te gaan staan. Het "Wout val je niet in het water" kwam lachend uit beide monden. Wout pareerde door te roepen dat hij de derde wel even zou vangen en dit was nog niet gezegd of een snoek van 69cm hapte toe op zijn bleugill. Na nog wat worpen waren de drie uur nagenoeg om en stond de vriendin van Wout al te roepen dat hij nu echt thuis moest komen.

Natuurlijk moest Sander even gebeld worden. Steenhard werd er gelogen dat we er 7 uit hadden getrokken en dat de grootste 95cm was gevangen door Markjan, dit zou zijn zondag wel enigszins verpesten dachten wij. Sander reageert echter buiten verwachting vrolijk, lijkt gemeend blij voor ons en voegt tussen neus en lippen door toe dat wout, die hem belt, nu de kleinste snoek als record heeft staan. Wout uitlachend wordt het gesprek beeindigd.

Even lekker een paar uurtjes geplugd en 3 mooie snoeken gezien. Volgende week kunnen we weer de hele dag op de boot. We hebben er nu al zin in!

Wout

Het resultaat van vandaag is :

3 vissen
3 snoeken
Grootste snoek 77cm
Totale lengte aan vis : 2 meter en 18cm
Gemiddelde lengte : 72,6cm

Wout 3
Mark 0
Richard 0
© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00407 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign