Eindelijk!
De winter heeft zijn charmes, maar wanneer er ijs op de sloten ligt wordt je geduld op de proef gesteld. Daar komt bij dat Wout en Mark vaak op het weekend moeten werken. Ook zorgt de prachtige snoeksite welke Mark heeft gemaakt voor een enorme behoefte aan een dagje op de boot. Al was het maar om de circa 30 bezoekers per dag niet teleur te stellen en iets nieuws voor te kunnen schotelen. Maar zondag 11 januari mochten we weer!

Om 8 uur voeren we uit. Peter ging ook mee. De laatste 3 keer dat we zijn wezen vissen regende het de hele dag. Zo ook vandaag. Maar geen haar op ons hoofd die er over dacht om deze dag af te blazen. Varen! Het avontuur te gemoed! Want dat is misschien wel het mooiste van een dagje vissen, het avontuur. Je weet nooit wat de dag gaat brengen. Misschien wel die meter?

" het motortje loopt raar" noemde onze stuurman Wout een paar keer op. "Niet zo zeuren man! We varen toch!". Enthousiast spraken we over onze toekomst plannen met de site. We spraken af dat we bij 5000 bezoekers onszelf gaan trakteren op een snoekvakantie in Ierland of Noorwegen. Ons geklets werd onderbroken door het heerlijke geluid van een slip. Peter onze gast beet de spits af met een mooie snoekbaars van 54cm. Altijd leuk om te vangen. Ze geven wat meer weerstand. "Het motortje loopt echt raar hoor!" riep Wout weer. De rest, bang dat hij gelijk had, negeerde hem. Daar konden we niet mee door gaan toen het erg stil werd Om de beurt probeerde we hem weer aan de praat te krijgen. De positieve insteek van Wout "Wat een klote motor!" en Mark "Nou dat was het voor vandaag!" zorgde voor een omslag van de sfeer aan boord. Het zal toch niet! Er werden verschillende, technische redenen op genoemd, maar een plakbandje om de bougiedop, zodat deze iets beter sloot zorgde voor nieuw leven. We konden verder.

Het was uitgerekend weer Peter die voor een tweede vis zorgde. Een snoekje van 41cm. Het is toch ongelooflijk dat dat voormaat bijt op zo'n groot stuk aas. We namen het sportief op dat Peter degene was die de vissen ving "we gunnen het je hoor Peter!". Maar toen hij even later riep "ja weer een! oh nee...los." keken we elkaar aan en verzuchte "mooi zo...". Nee hoor zonde, het leek een mooie maat. Toen brak de tijd voor Sander aan. Weer een kleine. Nu 40cm. Ja indrukwekkend zijn ze niet, maar voor het dagresultaat geldt; snoek = snoek! Even later weer actie. Een grote plons achter de boot. Zeker een snoek, maar niet binnen te halen. Zo groot kan hij toch niet zijn. De snoek was met aas en al blijven hangen aan een stuk plastic op de bodem. Een paar goede klappen en de snoek was weg. Verschrikkelijk hoeveel troep en vooral plastic er in deze streek op de bodem ligt. Even later meer geluk. Van onder een aangemeerd bootje. 60cm. Nog niet enorm maar goed.

Aangezien wij de wereld van het snoekvissen nog aan het ontdekken zijn, proberen we af en toe eens wat nieuws uit. Vroeger viste we met levend aas. Daarna zijn we overgestapt op pluggen. Op een mooie plek, waar we in het verleden goed gevangen hebben, meerde we aan. Wout had voor doodaas gezorgd. De hengels werden geprepareerd. Echter bleek het doodaas inderdaad dood, al heel erg lang dood. Daarnaast hadden Mark en Sander 20, 25cm in gedachten. De ontzettend dode spiering van circa 8cm voldeed niet aan onze verwachting. Het gevolg was dan ook dat na een kwartier dobberstaren voorzichtig werd voorgesteld weer te gaan varen. Enthousiast werd hier mee ingestemd.

Wout was aan de beurt. 43cm. Ach ja.. Geeft niet. Je weet dat je niet altijd groot kan vangen. Maar soms, en misschien vandaag wel weer, zit er een ' kippenvel-exemplaar ' tussen. Mark moest even de wal op om wat fotoos van de omgeving te maken. Deze wil hij gebruiken om de site verder aan te kleden. Schiet toch op man! Zo vangen we niets. Toen we onder een duiker doorvoeren begon er een slip te lopen. Die van Wout dachten we. Maar Wout, zittend naast het herboren motortje hoorde niets. Snel werd de motor uitgezet. Door de wind dreven we zijdelings weg terwijl de snoek zich nog in de duiker bevond. Dat kan je een lijn en een snoek kosten. Snel sprongen we op de kant. Mooie vis! 78cm, een vette. Hier doe je het voor. Als ze de 70cm bereiken worden ze indrukwekkend. Even later mocht wout er nog een binnen halen van 46cm, en kort daarop Sander weer een van 50cm.

Toen we op een stuk kwamen waar we altijd goed vangen, maar waar vanmorgen niets gebeurde, zei Sander; "Ze zullen nu toch wel eens honger hebben!?" Binnen 5 seconden 74cm aan de haak. Helaas bleek later thuis het fototoestel geweigerd te hebben. Vervolgens ving Peter er nog een van 46cm, en Sander er nog twee, een van 45cm en een van 40cm. Erg veel kleintjes dus vandaag.

Langzamerhand begonnen we medelijden te krijgen met Mark. Weken slooft hij zich uit voor onze prachtige site. Kunnen we weer eens vissen, vangt hij niks. Stuurman Wout beloofde hem langs de beste stekjes te laveren. En gelukkig, bij het laatste licht van de dag, na het proberen van verschillende stukken aas, kreeg hij zijn deel, 56cm.

Het was tijd. Het werd hard donker. We waren tot op het bot verkleumd en doorweekt. Daar kon geen jägermeister meer wat aan doen. Het perfecte moment om nog een breekpen te moeten verwisselen. Wat doe je jezelf aan vraag je je op zo'n moment af. Maar al snel denk je; Wanneer gaan we weer?

Mooi aantal, veel klein grut. Oké, dan komt die meter de volgende keer wel.

Sander.

Het resultaat van vandaag is;

13 vissen.
12 snoek, 1 snoekbaars.
Grootste snoek 78cm.
Totale lengte aan vis; 6 meter en 73 cm.
Gemiddelde lengte 51,77cm.

Mark 1
Peter 3
Wout 3
Sander 6© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00792 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign