Al verscheidene keren heeft ons Ivo, die al jaren luistert naar de bijnaam "Sietse", gezegd dat hij graag een keer met ons drieën zou willen snoeken. Altijd kwam er wel wat tussendoor en werd de boel weer afgeblazen, maar op dinsdagavond 12 juli ging het dan toch door...

Sietse stelde voor om bij z'n schoonouders af te spreken, want zo vertelde hij: "Daar loopt de Dinkel langs en hebben ze d'r onlangs nog een van één vieftien uuttrokken!". Yeah right! Het zou ons benieuwen... Vooraf zei Ralf met klem dat we thuis niet mochten eten omdat ons bij Sietse een culinaire verrassing te wachten stond (de woorden chinees en pasta waren al ter sprake geweest). Daar aangekomen wist Sietse natuurlijk weer helemaal nergens van! Sta je daar, nèt uit je werk en met een zwaar protesterende maag voor de deur. Tien punten voor Ralf. Maar geen nood, Sietse's schoonmoeder had dè oplossing en na een paar gehaktballetjes konden we beginnen.

Er werd voorgesteld dat hij zou beginnen met een echt goeie houten jerkbait van een vooruitstrevend merk met wereldfaam. Maar Sietse besloot, eigenwijs als ie is, dat "zo'n holten klos" niets kon zijn en wilde met zo'n soort "Flying lure" (mini-bulldawg) aan de slag. Het snoeken zelf was nog niet zo gemakkelijk omdat de (steile) oevers volledig met riet bedekt waren. Gaandeweg werden de oevers zelfs steeds moeilijker bereikbaar. Na ongeveer een half uur besloten we een ander beekje te proberen omdat de oevers daar waarschijnlijk beter begaanbaar waren.

Op het moment dat we wilden verkassen klonk er ineens een noodkreet vanuit het riet: "Héééé jongens, hieerrr!!". We waren er als de kippen bij om de snoek te landen en te onthaken. Daar stond ie dan in z'n korte broek; Ivo Siemerink, alias Sietse, bijna 30 lentes jong en blij als een jonge hond met z'n aller-allereerste snoek ooit!! Met 61 cm was het een mooi debuut. Klein smetje was dat onze debutant z'n vinger openhaalde aan een scherpe kieuwboog van de snoek, maar dat mocht de pret niet drukken (first blood).

Na een paar gezellige uurtjes waarbij we zelfs door de beek heen hebben moeten waden (jawel: Sietse wist alle kniediepe plekken uit het hoofd...), was het wederom de beurt aan ons Sietse. Na een heftige dril waarbij de snoek, volgens de enige ooggetuige, het kunstaas echt snoei- en snoeihard te grazen nam, wist hij z'n kersverse PR tot stof te vergruizen door een snoek te vangen van maar liefst 62 keiharde centimeters!!! Ivo was natuurlijk in alle staten en weer als een kind zo blij. Dat was na een tijdje ook wel te merken want hij, groenlinkje als ie is, begon al behoorlijk arrogante trekjes te vertonen. Uitspraken als "Je mag mijn hengel wel even vasthouden als ik er weer eentje heb!" of "Loop maar met mij mee, dan laat ik wel zien waar ze zitten!", waren dan ook aan de orde van de dag. Maar eh... Sietse, het is je gegund en we hopen dat je nog vaker mee zult gaan om ons te laten zien hoe je snoek vangt.

Goodgoan!

Ralf, Friso en Wouter

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02123 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign