Vandaag weer afgesproken om te gaan vissen met vismaat Thijs. We zouden een beetje bij bruggetje in grachten en vaarten gaan peuteren op baars. Pas na een tijdje kwam de eerst aanbeet langs de kan van het kanaal. Een snoekbaarsje van niet groter als 40 cm had zich vergrepen aan de verticaal geviste twister van Thijs. Niet veel later volgde op diezelfde twister een aanbeet en het tweede snoekbaars van Thijs was een feit. Dit waren trouwens zijn eerst snoekbaarsjes die hij ooit ving en op een 2 tot 6 gram hengel nog leuke sport.

Ik dacht als de baarzen geen zin hebben doe ik er wel een shadje voor snoekbaars aan. Na een minuutje of 10 nog niks te hebben gehad kreeg ik dan toch die ene tik. Eerst dacht ik aan een mooie snoekbaars maar een paar tellen later kwam een bak van een baars boven. Met een lengte van 34 cm was mijn PR met 1 cm verschil verbroken. Even vast leggen op de camera en hij mocht weer zwemmen. Toen kwamen we aan op het topstekje. Het was onder een soort gebouw dat op palen stond dus wij stonden meteen droog want het begon te regenen. Al snel had Thijs een vis te pakken die hij werpend aan een sandra shadje wist te haken. We dachten eerst aan een leuke snoekbaars maar het bleek een leuke 30 plus baars te zijn en gaf aardig sport op het lichte hengeltje. Even meten en op de foto en weg was hij weer. Met 31 cm een leuke baars maar we hadden hem groter geschat. Op de zelfde plek wist hij nog ene baars te vangen van dezelfde grootte.

Daarna was ik weer aan de beurt en ving een machtige baars van 34,5 cm dus me PR was weer verbroken ook al was het maar met 0,5 cm. We vingen op deze stek nog een paar dikke baarzen en nog wat kleinere en toen was het over met de pret. Nog de hele gracht afgevist en het enige wat het was waren ene paar tikken en ene snoek die mijn lijn doorbeet. We hebben toen nog een stukje kanaal afgevist en daar kregen we nog 3 aanbeten die we allemaal wisten te verspelen. Toen maar naar huis gegaan want het werd al laat. Toch leuk gevist met 14 baarzen en 2 snoekbaarsjes. Thijs had 4 baarzen en 2 snoekbaarzen en ik 10 baarzen.

Roofvisgroeten Otto Brons

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00623 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign