Hallo mensen,

Een week geleden gingen 4 vrienden en ik vissen in een nieuw meer in een nieuwbouwwijk nabij onze woonplaats. We hadden afgesproken bij het meer. Mijn broertje was er ook bij, dus die liep met mij mee. Onderweg bespraken we welk aas we gingen gebruiken. We namen allebij een simpele plug, omdat het water vrij rustig was.

Eenmaal bij het meer aangekomen waren onze vrienden er ook al, dus we stonden gezellig met z´n allen te vissen tot de eerste aanbeet er was. De vis liet ook gelijk weer los, maar we visten gewoon door in de hoop hem er toch nog uit te halen! 10 minuten later riep me broertje dat er iets aardig zwaars aan z´n hengel trok, maar hij had helemaal geen harde ruk gevoeld. De vis zwom naar de bodem en ging liggen. Alleen hij lag niet op een gunstige plek, want hij lag vlak aan de kant. Opeens vertrok hij van de kant en zwom langs de zijkant een stuk verder. Na een aardig gevecht tussen mijn broertje en de vis, kwamen we er achter dat het een flinke snoek was. Hij was moe geworden, dus een vriend kon hem zonder moeite de kant op halen. Hij zat simpel in z´n bek maar het was toch een klus om hem er uit te krijgen. Eenmaal de plug eruit gingen we hem opmeten. En iedereen stond wel te kijken van z´n maat omdat het in een vrij nieuw meer gevangen was. Maar liefst 95 cm was deze snoek. Na even gauw een foto gemaakt te hebben, zetten we hem voorzichtig terug en de snoek zwom weer rustig terug het meer in. En het meest leuke was nog dat mijn broertje met een werphengel van een uur oud viste.

De rest van onze vangst was een stekelbaars van 35 cm en een snoek van 50 cm. Hier hebben we helaas geen foto´s van. Het was weer een geslaagde vismiddag met een recordvangst in de vriendenclub.

Groeten van Marc en Paul van Zwol en de vrienden natuurlijk.

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00846 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign