Nog even voor dat het donker werd proberen een snoekje op de kant te krijgen. De aasvissen waren mooi van maat, behalve eentje die was naar mijn idee veel te groot, maar toch namen we hem maar mee bij een dreigend te kort.

Aangekomen bij het water zag het er veel belovend uit: de zon scheen niet zo veel meer het waaide een beetje en het water was erg helder. Kort om we konden de snoeken ruiken!

Na een kwartiertje te hebben gevist had ik de eerste beet een baarsje had zich verslikt in mijn aasvisje. Blij dat we iets gevangen hadden al was het dan maar een klein baarsje gingen we verder. Na een minuut of tien ging mijn dobber en als een raket van door, maar die aanbeet heb ik niet kunnen benutten, mijn vismaat verspeelde daarna ook nog een snoek. Een kwartiertje daarna werd de 1 na laatste aasvis gepakt door een mooi snoekje.

Toen was er nog maar een aas vis over die naar mijn menig veel te groot was. Toch ging hij aan de haak. Mijn lichte hengeltje hing al krom met alleen de aasvis. Na een kwartiertje vissen nog niks toen besloot ik het iets verder op te proberen het probleem was alleen de brede riet kraag die daar was. Maar die zou mij niet tegen houden om de snoek te vangen die daar achter in het water lag. Nadat ik had in gegooid duurde het niet lang of ik zag een enorme kolk langs mijn dobber, die er als een onderzeeër van door ging. Even wachten en toen de haak gezet. Ik schrok toen ik de kracht en de grote van de vis zag en riep snel mijn vismaat er bij. Na een dril van vele minuten ik denk wel een minuut of 13 kreeg ik de snoek eindelijk op de kant wat een ding! Snel een foto gemaakt en onthaakt en terug gezet. Maar vergeten te meten!

Hoe groter het aas hoe groter de vis.... deze keer ging het zeker op!

Klaas en Michel

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.02189 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign