Mijn eerste metersnoek is een feit!

Vandaag was ik weer van plan om te gaan baarsen op een stek die ik nog niet zo lang geleden ontdekt heb. Eerste worp gelijk een baars op mn shad, die het helaas niet heeft overleeft omdat ie het staart dregje compleet had ingeslikt. Daarna ongeveer een kwartier staan werpen, toen ik opeens een hele grote snoek achter m'n groen/gele shad aan zag zwemmen. Ik zag dat de snoek aarzelde, hij deed zijn bek open en ........weg was ie. Ik natuurlijk balen, omdat het waarschijnlijk een nieuw record zou zijn.

Maar ik gaf de moed niet op, en bleef doorgooien met die shad. Na een tijdje had ik door dat de snoek hem niet meer wou hebben. Toen na effe getwijfeld te hebben, mn weerhaakloze rappala magnum eraan gedaan. Ik twijfelde omdat als ik de snoek zou haken het toch waarschijnlijk een losschieter als gevolg zou hebben. Toen ik na een paar worpen, m'n magnum langs de kant strok was het opeens KNAL. Meteen begon het beest wild te knokken, er volgden een aantal zeer lange runs. Het trok zowat al mijn lijn van m'n molen. Ik kon haar pas na een kwartier landen.

Toen ik haar met de kieuwgreep optilde viel de plug meteen haar bek, waarschijnlijk omdat de spanning van de lijn af was. Effe meten. Wacht eens even..... dit is niet alleen een nieuw PR. Het is ook meteen m'n eerst metersnoek, terwijl ik eerst dacht dat het om een 90 plusser ging. Hij was 101cm lang, en ik ben er echt dolblij mee.

Met vriendelijke groet, Jaap

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00513 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign