Oudjaarsdag. Dennis en ik hadden afgesproken nog een middagje te gaan vissen in de weken rond de kerst. En aangezien dat we het allebei druk hadden met van alles en nog wat, werd dit pas ten uitvoer gebracht op de laatste dag van het jaar. 's Morgens was het erg druilerig en niet heel erg koud. Niet echt lekker weer, maar misschien juist wel goed visweer. Het zal blijken. Met de auto een bezoekje brengen aan jachthaventjes, dit was de bedoeling. En zo gezegd zo gedikkiedaan. Bij het eerste jachthaventje waar we arriveerden was het een drukte van jewelste. Vanuit de auto zeiden we tegen elkaar, dat we hopelijk niet een horde medevisgenoten zouden aantreffen. Maar gelukkig bleek dit een grote groep jeugd te zijn. Ze hadden wat lopen knallen met melkbussen en carbid. Het mooiste dat bleek, was dat ze net aan het opruimen waren en voor het middageten even naar huis gingen. Na een klein uurtje zouden ze terugkomen.

Allebei gewapend met een hengel met een dikke vette shad eraan gingen we het havenwater te lijf. Er leek heel wat te gebeuren. Tijdens het binnenhalen leek er erg veel aanbeet te zijn. Dit bleek helaas niet meer te zijn dan het contact met de enorme hoeveelheid witvis, dat in het water aan het rondzwemmen was. Des te meer kans op roofvis. En na een kwartiertje ongeveer bleek het ook zo te zijn. Mijn shad knalde ergens tegen aan en ik dacht meteen dat ik vast zat. Maar de lijn trok als een speer door het water. Dus moest er wat levends aan zitten. Toen het beest eventjes zichtbaar was kreeg ik de indruk dat het hier ging om een dikke brasem of een karper. En ok, het was wel een dikke vette, maar dan wel een snoek. Even het net erbij, keurig netjes geland, fotootje nog en daarna nog even op de knietjes om haar terug in het water leggen. Helaas ,helaas, ik heb niet gemeten hoe lang de snoek was. Ik gok zelf op een tachtig. Bekijk de foto en doe zelf een gok!!

Na de lunchpauze van een uurtje kwam de knallustige jeugdbende weer terug. Wij besloten om maar verder te gaan. Zoeken naar een leuk haventje ofzo. Een dorpje verderop kregen we een waterpartij in het oog. Met veel bruggetjes en dergelijke was dit een plekje waar je wellicht een mooi snoekje zou kunnen pakken. En het begon meteen al. De ene aanbeet na de andere. Vrij snel liet Dennis me weten dat ie beet had. Ik als een gek naar de auto rennen om de cameratas te pakken. En in de regen ging hij het gevecht aan met een ruige snoek die nog niet helemaal uitgedrild was. Wederom niet opgemeten; gokje op een dikke zestig. "WAKKER WORDEN; FOTO!!!!!"

Daarna was ik nogmaals aan de beurt. En ditmaal was een veertiger aan de beurt. Jammer dat ie zichzelf zo beroerd had gehaakt. Maar vakkundig hebben we met de tang die akelige dreggen voorzichtig verwijderd. Geen foto dit keer. Het had allemaal al wat te lang geduurd met die hakenzooi. De rest van de middag gebeurde en niet veel meer dan een paar verspeelde snoeken en wat aanbeet. En om vier uur vonden we het wel welletjes. Een plek om zeker eens terug te komen. Tevens geïnspireerd tot het bezoeken van soortgelijke plekken hier in de buurt. Nog een bakje gedronken bij mij thuis en toen oudejaarsavond in.

Cantor en Dennis

© 2004-2020 Snoeken.net | Laadtijd 0.00426 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign