Even helemaal weg!!! lekker een paar daagjes met gezinnetje naar Landal. Zwemspulletjes mee, brandhout mee, beetje kindervuurwerk mee en uiteraard mijn visgerei mee. Donderdag gearriveerd en 's middags gelijk maar ff boodschapjes doen. Tijdens het zoeken naar de supermarkten kon ik maar niet ontdekken of er ook viswater in de buurt was. Na een tijdje kwamen we dan toch bij een leuk viswatertje. Tijdens de heenreis de kaart al uitgebreid bekeken en gespeurd naar een beetje viswater. Maar daar midden op de Hoge Veluwe schijn niet veel water te zitten. Het enige dat ik een beetje in de buurt als viswater kon beschouwen bleek het Apeldoorsn Kanaal te zijn.

Vrijdag maar eventjes uitproberen. Vrouw met jongste zoon even te winkelen in Eerbeek. Julian en papa gezamenlijk de Gelderse snoek belagen. Het was wel even zoeken om een geschikt plekje te vinden. Maar uiteindelijk kregen we een tweetal vlonders in het oog vanwaar we het beste de hengeltjes konden uitwerpen. Verder konden we alleen maar vrij hoge waterkanten bereiken. Niet echt veilig dus. Trouwens ook niet handig vissen. Julian met een klein plugje en ik met de jointed firetiger. Binnen tien minuten was het al raak. Een flinke beet op mijn aas en daar was de eerste snoek al. Een kleine veertig centimetertjes ongeveer. Dit vond Julian natuurlijk al fantastisch, daarom mocht hij poseren voor de foto's en even later de snoek voorzichtig weer het ruime sop geven.

Een paar minuten later was het weer raak. Ditmaal had ik Julian's hengeltje ter hand genomen. Julian kan op sommige momenten niet echt volhouden en gaat dan andere dingen doen, zoals eikeltjes in het water gooien. En met papa's grote jas aan kon hij de koude wind ook wat beter verdragen. Maar goed, de tweede snoek was wat groter merkte ik wel. Julian moest maar komen om de vangst binnen te halen. Het was tenslotte het hengeltje waar hij in eerste instantie mee aan het vissen was. Hij had hem vrij snel aan de kant en gauw bleek dat bij het onthaken de tang gepakt moest worden. Dit ging uiteindelijk toch wat sneller dan verwacht, gelukkig voor de vis. En nu mocht papa poseren met de vis en nam Julian de foto's. Al met al vingen we op deze plek niets meer en besloten even verderop bij het bruggetje te gaan kijken.

Hier gebeurde ook niet veel en al vrij snel ging mijn zaktelefoontje en belde Jannie dat ze er aan kwam. Ze was uitgewinkeld. Toch in het dikke uurtje dat we hebben gevist vanaf de kant, geluk gehad met twee snoekjes. Het water was buitengewoon helder. Julian gooide eikeltjes in het water en die kon ik tot de bodem zien wegzinken. Dit was zo'n beetje anderhalve meter aan de kant.
Tot zover dit kleintje visverslag.

Cantor en Julian

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00598 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign