Zondag, een dag waar ik twee weken lang naar uit heb gekeken. Waar ik zelfs de voorgaande nacht nog over heb gedroomd. Ja, dit was wederom een natte droom; Mijn eigen bootje moest ik, vanwege een defect aan het bb-motortje, met op volle toeren lopende motor, onder mijn arm(hoe verzin je het, Cantor) van de ene plek naar de andere tillen en op een zeker moment, bij de juiste locatie, te water laten. In mijn droom schoot het bootje als een raket door het water naar de overkant. Hierbij ramde hij een andere boot die aan de overkant in het water lag. Mijn bootje kwam helaas tot zinken. Later kwamen de havenmeesters (het hele gebeuren, hahaha, speelde zich af bij ons achter in de sloot) en retourneerden mij mijn bootje. Alleen....mijn bb-motor hing er niet meer achter. Zodoende werden er, nog steeds in mijn droom, een paar duikers opgetrommeld, die mijn buitenboordmotor boven water wisten te halen. Toen konden we eindelijk alsnog met vissen beginnen. We hebben veel succes gehad. Aldus de droom.

Voorafgaande aan deze droom, ben ik tegen een uurtje of twee wakker geworden. Ik had die avond tegen een uurtje of elf heerlijk een paar schaaltjes mosselen uit de oven, met knoflookboter genuttigd. En tot overmaat van ramp......moest ik die nacht ontdekken dat ik ook een allergie heb opgebouwd tegen mosselen, zodat ik dus wakker werd met een anafylactische shock. Vier keer heb ik dit heerlijke zeefruit mogen genieten. Nu kan een volgende maaltijd met deze heerlijke, culinaire tractatie mijn dood worden. Gelukkig namen na een anderhalf uur de symptomen een ommekeer. En van het één op ander moment kon ik weer fatsoenlijk ademhalen, verdwenen de jeukende bulten van mijn lijf en zakte het onheilspellende gevoel ieder moment een ambulance te moeten bellen. En het belangrijkste, ik had afgesproken met Dennis de volgende morgen om half acht te vertrekken richting mooi viswater in de omgeving Grou en Akkrum. Pffffff......nu maar weer lekker dromen.

De volgende morgen tegen acht uur arriveerden we bij de trailerhelling, lieten we de boot te water en voeren we richting een paar 'hotspots'. We hadden koud en erg stil, helder weer. Niet de meest gunstige omstandigheden voor het vangen van roofvis. En dat zou ook al gauw blijken. Na een paar uurtjes trollen, dan weer vertikalen, met zero succes, besloten we maar vanuit Grou richting Akkrum te varen. Dit was een hele nieuwe ervaring voor mij, aangezien er een bak van een motor achter Dennis zijn boot hangt. Dus als een speer vlogen we vooruit en trokken een enorme streep door het Friese water. Bij Akkrum voeren we al 'trollend' door de wijken en langs boten en steigers en andere plekken waar op zijn minst toch snoek zou moeten zitten. Maar helaas. Weinig succes.

Uiteindelijk, van onder een zeilboot vandaan, introduceerde zich dan toch maar een snoek die gretig toehapte op een mooi stuk kunstaas. De eerst rover was binnen. Gefelicifeerd Dennis!!! Zo, allebei weer warm van binnen. Maar helaas, naast het genot te mogen varen door de schitterendste stukken water in en rond Akkrum, hadden we weinig om verheugd over te zijn. Na veel moeite maarliefst één snoek op de teller vandaag. Waarschijnlijk waren we beter af geweest wanneer we gewoon lekker een paar uurtjes waren gaan trollen, dichter bij huis in de Wirdumervaart en aanverwante boerensloten. Het was helaas een te mooie dag.....maar niet om te vissen op het grotere water.

Evengoed toch bedankt Dennis. Maar snel nog een keer.......

Cantor

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00447 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign