Vanochtend met Thijs op stap geweest. Eerst kon Ralf niet maar die zou later wel komen nadat we mijn vangst bij hem bekend hadden gemaakt. Ik ging naar Thijs toe en we begonnen bij hem voor in een sloot. Ik probeerde het heel even bij de eilandje dat in het midden lag maar daar was het niks dus ik ging bij het kerkje vissen. Daar had ik een aanbeet van een klein snoekje dat ik niet wist te verzilveren dus verkassen maar weer. We hadden als doel om achter de voetbalclub te gaan vissen maar de hekken waren op slot dus konden we dat stuk niet bereiken. We gingen weer verder in de slootjes in de buurt.

Ik ging op het stuk waar ik mijn PR van 69cm had gevangen. Ik hield het daar snel voor gezien en ging in een dunne vertakking van het slootje vissen. Gelijk op de eerste worp een tik, ik zag de kop van de snoek wel maar hij pakte niet goed dus ik haalde rustig verder in. Vlak voor de kant knalt de snoek er ineens weer op en de dril begint. Ik roep naar Thijs dat ik een grote heb.

Ik kon niet precies inschatten hoe groot hij ongeveer was maar ik dacht eerst dat hij en de 70 was. Toen de snoek aan de kant lag moest ik het water in om hem te gaan pakken. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik ging het water in en tilde de snoek naar boven. Eenmaal op de kant wist ik dat dit een grote verbetering van mij PR was dus snel opgemeten. De snoek was 88cm en dat is een verbetering van 19cm!!

Even wat foto's geschoten. Snel de snoek terug. Ik weer mee het water in. Gereanimeerd, en de snoek zwom weer. Even naar huis gebeld om de vangst door te geven en toen naar Ralf gegaan. Die ging toen ook nog even mee. We hadden voor de rest niks meer gezien dus we gingen maar weer naar huis met een voldaan gevoel.

Bas, Thijs en Ralf

© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00479 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign