Snoekles en de meerval
 Geplaatst op  20-03-2021  door Markjan
215 keer bekekenHet is al een aardige tijd stil op Snoeken.net. Waarom eigenlijk? Niet omdat we niet meer snoeken, de afgelopen tijd elke week wel een keer. Meestal met z'n drieen, Wout ik en Tjeerd. Tjeerd gaat de laatste jaren steeds vaker mee, en is zijn viskoffer aardig een het uitbreiden. Toen hij zag dat Wout en ik veel vingen op de rapala's bestelde hij ze gelijk maar allemaal... Het zekere voor het onzekere zullen we maar zeggen.


De afgelopen weken waren steeds een groot succes voor Wout. Om onduidelijke redenen bleef hij de een na de ander vangen. Zelf noemt hij het viskwaliteit. Tjeerd en ik houden het vooralsnog op mazzel. Vooral zijn nieuwe aanwinst, de super shad rap in de kleur 'hot pike' heeft bijgedragen aan zijn verpletterende overwinning. Op de foto ging hij zijn vingers opsteken om het aantal weer te geven, pure provocatie. Markjan ving er meestal een, of soms een keer twee als ik mazzel had. En Tjeerd... ja Tjeerd bleef vaak op de hatelijke nul staan.


Wout begon er steeds meer lol in te krijgen om de visloze dagen van Tjeerd er even goed in te wrijven. Daarom had hij een goed idee, Wout als snoek leraar. En Tjeerd de leerling, dat moest natuurlijk weer even uitgebuit worden. 's morgens zag ik al aan Wout zijn hoofd dat hij wat van plan was, en ja hoor. Hij was extra vroeg opgestaan om een mooie blauwe L te maken. Het had wel effect, Tjeerd ving een mooie snoek, en mocht met zijn L op de foto. De rest van de dag heeft hij het bordje opgehouden, misschien dacht hij dat het geluk bracht.


Vandaag was de laatste dag van het seizoen voor ons. Vanmorgen gingen we vol goede moed op pad. Het weer was prachtig, zonnetje, weinig wind. Het moest een mooie dag worden. De temperatuur in de boot zakte echter met het kwartier verder... geen enkel leven in het water, geen enkele aanbeet. Ondertussen hadden we allemaal al een keer of wat van aas gewisseld maar zonder resultaat. Dan maar even kibbeling halen bij het winkelcentrum waar we langs varen, zien we tenminste nog wat vis vandaag. Toen de kibbeling er in zat waren we het er al snel over eens. Snel doorvaren richting huis en deze dag gauw vergeten. Maar dat liep anders... toen we toch nog een klein meertje onderweg meepikten had ik opeens flinke kracht op mijn hengel staan. Al gauw werd duidelijk waarom. Het was geen snoek, maar zowaar een meerval! Met 80 cm niet de grootste, maar daarom niet minder welkom. Wat een prachtige vis. En onze eerste meerval ooit.


Mijn dag kan niet meer stuk, glimlach van oor tot oor. En de moed zat er weer een beetje in. Niet veel later pakte ook Wout en Tjeerd hun snoek. Tjeerd op de X-rap in de kleur hot pike, dus die werd ook meteen als topaas bestempeld. Mooie afsluiter van het seizoen. Met een paar mooie vissen en eindelijk weer eens een verslag op de site. Wie weet pakken we het weer op na de zomer. Als je zelf een leuk verslag hebt kun je die opsturen, we plaatsen hem dan z.s.m.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2021 Snoeken.net | Laadtijd 0.02773 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign