Derde Editie, deNieuweVispas 2014 wederom een daverend succes!
 Geplaatst op  10-02-2014  door Markjan
4282 keer bekekenAandachtig werden de spelregels doorgenomen

De derde editie van roofviswedstrijd “deNieuweVispas” is een feit. Na het succes van voorgaande edities van deze roofviswedstrijd moesten we de inschrijving voortijdig sluiten. Het aantal teams dat zich aanmeldden was boven onze verwachting. Ruim 33 teams hadden zich ingeschreven. Vijf teams kwamen niet aan de start opdagen. De redenen hiervoor waren hoofdzakelijk het slechte weer van de nacht ervoor. In totaal streden er 28 teams, 54 mannen, om de eer.

Ook dit jaar is de non-profit wedstrijd met behulp van vrijwilligers en sponsoren georganiseerd. Het viswater betrof wederom de wateren op en rondom de Kagerplassen en het Braassemermeer. Het is een divers water rijk aan snoek, snoekbaars, baars en soms een dikke roofblei of meerval.

Hengelsport Vereniging de Leede, Leidsche Hengelaarsbond en Sportvisfederatie Mid-West Nederland verleenden wederom hun medewerking d.m.v. het verstrekken van de juiste wedstrijdvergunningen.

De wedstrijdleiding wil de volgende sponsoren bedanken voor hun donaties en inspanningen;
• Pike XL - www.pikexl.com
• Fox Rage - www.foxrage.com
• Leidse Hengelaarsbond - www.leidsehengelaarsbond.nl
• Hengelsporthuis Sam Teunissen- www.sams-hengelsporthuis.nl
• Hotspot Fishing - www.hotspotfishing.nl
• Petit restaurant “Het Valkje”- www.devalk.nl
• www.vinnig.nl
• www.layersgraphics.com

De duisternis
Nog in het donker werden de eerste teams rondom 07:00 uur onder de Zijlbrug verwelkomd. De boten werden aangelegd en bunnen werden op levend aas gecontroleerd. Het was voor ons goed om deelnemers van voorgaande jaren de handen te schudden, ook meerdere teams die voor het eerst meededen kregen uiteraard een warm welkom en koffie met speculaas.


28 boten lang aan de Zijldijk

Onder het genot van warme koffie, werden de deelnemers door Danny nogmaals verwelkomd, de wedstrijdreglementen werden doorgenomen en de overige wedstrijdmaterialen besproken.
Om 08.00 uur in het schemerduister ging de strijd los.

Regels:
• Iedere deelnemer moet in het bezit zijn van een geldige vispas
• Het team met de meest opgetelde centimeters gevangen roofvis wint, de "eer"
• De toegestane visregels gelden; dus maximaal 2 hengels per persoon en natuurlijk geen levendaas
• Elke gevangen roofvis moet duidelijk worden gefotografeerd met logo, op meetlint/plank, kop links en staart rechts.
• Elke vis wordt genoteerd op de vangstlijst
• Het is een “catch and release” wedstrijd, dus elk gevangen vis moet levend worden teruggezet
• De vangstlijst dient om 15:00 te worden ingeleverd aan de wedstrijdorganisatie.


Mooie roofzeelt voor Rob van der Kaay

Door het oog van de naald

De nacht voor de wedstrijd spookte het op het water. Sterke tot krachtige wind met zware stortregens hielden de wedstrijdleiding tot in de vroege ochtend wakker. Zou het nog wel doorgaan??? 
Het moest!!!

Uiteindelijk bleken de weergoden ons goed gezind. Die ochtend was er slechts een lichte bries en was het droog. Bij een temperatuur van 6 graden Celsius en een watertemperatuur van 5 graden Celsius leek het een mooie roofvisdag te worden. We waren waren door de oog van de naald gekropen.

28 boten gingen na de aftrap alle richtingen uit, sommige trollend en andere gingen direct vol gas naar de stekken om die uit te gooien. Verder viel het op dat er dit jaar enkele teams met doodaas startten.
Gingen de app’jes en sms’sen vorig jaar constant heen en weer, dit jaar was het verdacht stil. Wij als organisatie waren als enige team achter gebleven, dit omdat niet iedereen er op tijd was. Wij wilden de laatkomers ook verwelkomen. Bizar genoeg bleek dit een goede keuze. Rondom het startpunt pakten we voor 11 uur al drie leuke snoeken. De spanning zat er bij ons goed in, we besloten zelf rond te bellen en app’en. Het was over de hele linie taai. Het werd al snel duidelijk dat er echt voor “de eer” moest worden geknokt. Zou de snoek er nog liggen? Na verloop van tijd kwamen er toch meldingen binnen. Er werden meerdere roofvissen gevangen. Hard plastic bleek voor de grote aantallen favoriet te zijn!


Net niet de grootste van de dag, team Witteman en Soest

Voor sommige teams was het wat wennen om de gevangen vissen op de juiste manier te fotograferen, maar dit lukte in alle gevallen wel.
Om ca. 15:00 uur arriveerden niet alle boten weer onder de Zijlbrug. Hieruit bleek dat er teams toch hadden geblankt. De vangstlijsten werden ingeleverd en het werd al snel duidelijk dat er twee teams kans maakten op de wisselbeker en de eer. Tevens zagen we dat er een aantal flinke snoeken waren gevangen.


Na een taaie dag op het water gaat het diner er goed in

De prijsuitslag snoeken
Om c.a. 17:00 uur kwamen de teams samen in “Petit Restaurant de Valk”. Er werd wat gedronken en de deelnemers hadden even de tijd om ervaringen onderling uit te wisselen. Ondertussen waren wij druk bezig met het controleren van de vangstlijsten en foto’s. Hierna werd er heerlijk en vooral gezellig gegeten onder het genot van de nodige consumpties. Visverhalen/latijn gingen over en weer. Na de maaltijd, een heerlijke “Captains Diner”, riep Klaas de groep tot de orde voor het uitreiken van de prijzen en de “eer” voor 2014.


De “eer” en de winnaars van “deNieuweVispas 2014” Marcel van Tongeren en Rob van de Kaay

De eerste prijs
De eervolle vermelding op de wisselbeker en het PIKE XL kunstaaspakket met unieke kleuren 
t.w.v.
€ 282,50, ging naar het duo Marcel van Tongeren en Rob van de Kaay met een totale lengte van 781 cm, 13 snoeken, waaronder Ă©Ă©n van 84 cm. Ook vorig jaar wisten zij deze “eer” te pakken. RESPECT!!!


Justin en Michel van Team PIKE XL met een mooie tweede plaats

De tweede prijs
Het FOX Rage pakket, hengel, molen en multi-tang t.w.v. € 242,00 ging naar Michel en Justin team PIKE XL met een totale lengte van 689 cm, 11 snoeken.


Mooie derde prijs voor Paul en Herman

De derde prijs
Twee FOX Rage tackle boxen t.w.v. € 110,00 gingen naar Paul Tolstra en Herman van Oord met een totale lengte van 389 cm, 2 snoeken, 4 snoekbaarzen en twee baarzen, waaronder Ă©Ă©n snoek van 96 cm.


Een dikke 103 cm voor Dennis. Wederom op de Bulldawg!!!

De vierde prijs
Waardebonnen van Hengelsporthuis Sam Teunissen t.w.v. € 75,00 gingen naar Dennis v/d Ing en Jasper v/d Wijden met een totale lengte van 345,5 cm, 4 snoeken en 1 snoekbaars. Zij hadden tevens ook de grootste snoek en grootste snoekbaars.

De grootste snoek
Tacklebox van PIKE XL met groot kunstaas in unieke kleuren t.w.v. € 210,00 ging Dennis v/d Ing met een dikke 103 cm. Dit is tevens het wedstrijdrecord tot nu toe.


De grootste snoekbaars voor Jasper

De grootste snoekbaars
Tacklebox van PIKE XL t.w.v. € 142,50 ging naar Jasper vd Wijden met een snoekbaars van 70,5 cm. De grootste snoekbaars voor Jasper. Hij had de primeur met de eerste keer dat deze prijs werd
vergeven!


Deze mooi baars gevangen door Jelle

De grootste baars
Een Depth Charger van PIKE XL ging naar Jelle Woerdman met een baars van 30 cm.


De meeste vissen
Waardebonnen van Hotspot Fishing t.w.v. € 50,00 gingen naar Marcel van Tongeren en Rob van de Kaay, 13 snoeken.

De mooiste foto
Een Predox Tackle box/rugtas van Hengelsporthuis Henk Teunissen ging Dennis vd. Ing met zijn snoek van 103cm. Daar was echt niets op af te dingen!

TOP vijf derde editie "deNieuweVispas" snoek
1. Marcel van Tongeren en Rob v/d Kaay (781 cm)
2. Michel en Justin PIKE XL (689 cm)
3. Paul Tolstra en Herman van Oord (389 cm)
4. Dennis v/d Ing en Jasper v/d Wijden (345,5 cm)
5. Kees v/d Kaay en Jerry v/d Kaay (325 cm)


Een geslaagde dag snoek
Samenvattend was de gehele wedstrijd een groot succes, aardig weer, en er zijn wel 61 vissen gevangen; 50 snoeken, vijf snoekbaarzen, vier baarzen, Ă©Ă©n roofbrasem en Ă©Ă©n roofzeelt. Drie vissen werden afgekeurd, niet de juiste soort of onder de maat. Vrijwel alles liep vloeiend en de sfeer was goed. Er zijn twee prachtige meter+ snoeken gevangen. Ondanks de tegenvallende vangsten, heeft iedereen het toch weer als een mooie dag beleefd. Wij als organisatie kwamen met slechts drie snoeken toch nog op een zesde plek. Geen slechte prestatie, gezien het feit dat er 13 teams hadden geblankt.

Omdat de inschrijving dit jaar eerder werd gesloten dan verwacht, hebben veel teams hun deelname voor volgend jaar al veilig gesteld. Schrijf je volgend jaar tijdig in om deze prachtige roofviswedstrijd op het mooiste water van Nederland niet te missen!!!

Het was weer een eervolle wedstrijd... Tot volgend jaar “Mannen van Eer”!

Team deNieuweVispas
,

Klaas Hoogduin en Danny Sin
www.vinnig.nlReacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00706 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign