Weekend verticalen met Bertus en Moniek
 Geplaatst op  09-12-2013  door Pieter
4279 keer bekekenHet is vrijdag 29 November als we op weg zijn naar het plaatsje Oude Tonge waar een vakantie huisje is gereserveerd voor ons. Ik ga dit weekend samen met Bertus en Moniek Rozemeijer op pad. Later zal nog de redacteur van het Duitse blad Fisch und Fang zich bij ons aansluiten. We gaan twee dagen vissen op het Hollands Diep, verticalend op snoekbaars en baars. Op zaterdag zal er bij Bertus in de boot gefilmd worden voor een dvd bij het gelijknamige Duitse sportvis blad.


Vrijdag avond laat arriveert de Duitse Henning bij ons huisje en na nog een laatste biertje gaan we naar bed. We maken ons die zaterdag morgen op voor een dag verticalen. Moniek bij mij in de boot waarbij we een beetje bij Bertus in de buurt blijven om wat van het filmen op te pikken.


Het gaat vrij goed die morgen en de eerste aanbeten volgen al snel waarbij er mooie exemplaren snoekbaarzen voorbij komen. Moniek is ontzettend enthousiast omdat ze nog maar sinds kort het vissen weer opgepakt heeft. Maar ze is het spelletje nog niet verleerd en weet ook al snel een paar leuke snoekbaarzen te vangen. Daarbij is Moniek een ontzettend begenadigd fotografe en weet met de camera alles perfect in beeld te brengen. Binnen de hedendaagse hengelsport met social media en internet sites natuurlijk ontzettend belangrijk om echt mooie fotoĺs te hebben.


Ook Bertus weet een paar leuke vissen voor de camera te brengen en daarmee is het doel al snel geslaagd. In de middag wordt het allemaal wat stiller met de aanbeten en zitten er lange periodes zonder enige activiteit tussen. Zo gaat deze dag al weer snel voorbij waarbij we toch een goed aantal vissen vingen en het ontzettend gezellig met elkaar hebben gehad.


Op zondag stappen we met zijn drie├źn bij Bertus op de boot voor een gezamenlijk dagje vissen. Het blijkt een stuk taaier te zijn dan de dag hiervoor en de aanbeten blijven echt lang uit die morgen. Na verschillende stukken af gevist te hebben krijgen we her en der wat aanbeten en vangen eens een snoekbaars. Maar echt wild gaat het niet worden die dag.


We maken er het beste van met een hoop gezelligheid aan boord en weten nog een paar leuke vissen te vangen. Rond de klok van twee die middag besluiten we dat het mooi is geweest. We hebben nog een lange weg terug te gaan naar huis.

Pieter NederlofReacties

Er zijn 2 reacties

 Arend schreef op 19-12-2013 om 15:24:04
Ip opgeslagen


Leuk verslag Pieter en prachtige platen weer man!

 Markjan schreef op 13-12-2013 om 18:52:37
Ip opgeslagen


Jeetje... wat een vis. Leuk verslag Pieter. Keep them comming  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02987 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign