Afwisselende visserij.
 Geplaatst op  08-11-2013  door Pieter
4282 keer bekekenDrukke tijd achter de rug en daarom er nog niet echt aan toegekomen om wat updates te plaatsen hier op de site. Enkele weken terug in Zweden geweest en daar een hele leuke visserij beleefd op zowel baars, snoekbaars en snoek. Niet eerder daar in het noorden zoveel verscheidenheid aan vissen gevangen. Heel leuk om op terug te kijken, maar daar ga ik binnenkort nog wel over schrijven. Nu eerst een update van de laatste weken waarin ik heel afwisselend gevist hebt. Naast een aantal sessies op het grote water werd er ook gevist op de rivier. En verticaal op snoekbaars, een visserij die ik de laatste jaren een beetje had laten liggen.


Vissen op de rivier is een verhaal apart, ik kom er niet echt vaak meer de laatste jaren maar heb er heel veel gevist in een ver verleden. Alles is anders op de rivier in vergelijking met stilstaand water. En daar moet je rekening mee houden en vooral in inspelen heb ik in het verleden geleerd. Ik ga deze dag met twee man in mijn bootje op stap. Plan was eerst eens zien of we vis als snoekbaars en roofblei uit de stroming kunnen vissen. Dit lukt aardig, althans voor mij. Twee snoekbaarzen zijn al gauw de klos op een getrold diepduikertje. In de volle stroming langs brugpijlers vang ik nog eens twee roofbeien en een baars. Mijn twee gasten aan boord blijven visloos helaas. . We gaan die middag nog een plas langs de rivier afwerpen, op zoek naar snoek. Helaas krijgen we daar geen contact mee vandaag.


Vervolgens nog eens het grote water op. Hier wisten we regelmatig leuk snoek te vangen hoewel het vaak wel hard werken was. En vooral doorvissen, veel doorvissen om tot resultaat te komen. Soms lukt het werpend maar vaak was trollen een betere optie. Dicht tegen de bodem met diepduikers leverde vaak een leuke vis op.


Een dag met mijn zoon op een riviertje leverde niet veel op. Naast een enkele snoekbaars wist Gijsbert nog een leuke roofbei te vangen. Toch altijd weer genieten als je ziet en vooral voelt hoe deze vissen er op klappen.


Laatste sessie werd verticalend gevist. Het was deze dag even zoeken waar de snoekbaars zich op zou houden. Op de stekken die wij bevisten bleken ze niet echt diep te liggen. Althans kwamen onze aanbeten die dag vaak rond de vier meter diep. Kenmerkend was het verschil in aanbeten. Soms keiharde tikken maar net zo vaak gewoon eraan hangen. Opvallend veel vals gehaakt deze dag. Snoekbaars blijkt toch iedere keer weer onvoorspelbaar gedrag te vertonen.

Pieter NederlofReacties

Er is 1 reactie

 Anna-Sarah schreef op 22-11-2013 om 13:50:17
Ip opgeslagen


Dag "vissport liefhebbers,

Ik kwam op deze site terecht omdat ik me wilde verdiepen HOE je snoek kunt vangen of beter gezegd HOE ik voorkom dat ik ze vang. Dit is geen flauw grapje.. lees s.v.p onderstaande: Niet dat snoek nu direct mijn voorkeur heeft maar ik woon sind kort in Zweden en zal volgend jaar zomer beschikken over een eigen bootplaatsje aan een oud meer in Höge Kusten...

Ooit viste ik graag als meisje waar ik altijd mee ging met mijn vader die dol op vissen was. Ook bij het ouder worden viste ik nog wel aan de Loosdrechtse plassen totdat ik ooit een eend aan mijn haak kreeg en toen ja... ben ik er maar mee gestopt. Dat vond ik niet leuk meer.

Nu ben ik inmiddels met pensioen en afgelopen week sprak ik met een visser in het dorp die me vertelde dat er grote snoeken zitten in het meer.

Eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken dat ik een 20 ponder aan mijn lijn krijg want daar ben ik niet sterk genoeg meer voor. Er zit ook baars van ongeveer 2 kilo. Dat is mooi maar de vraag is dus... niet hoe vang ik een snoek maar hoe voorkom ik dat ik een echt grote snoek aan mijn lijn krijg en zo ja wat moet ik dan.

Een wat ongewone vraag natuurlijk voor een sport visser die altijd de grootste wil. Hopelijk kan iemand me tips geven. Daar zou ik blij mee zijn. Hartelijke groet vanuit Zweden... Anna-Sarah.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02914 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign