Oostenwind visdagen
 Geplaatst op  01-10-2013  door Pieter
4142 keer bekekenEen zogenaamde mopskop

Afgelopen weekend was er één waarin de omstandigheden toch aardig veranderd waren. De watertemperatuur was goed stabiel gebleven met 14 graden, maar de harde oostenwind die het weekend overkwam was niet in ons voordeel.


Deze kwam al snel

Zaterdag gaat mijn zoon Gijsbert weer mee, het is een half dagje vissen als we rond het middaguur aankomen bij het water. Vriend Jacco ligt ook op het water net als De Harry met een vismaat. Zij vissen op de andere kant van de stek die Gijsbert en ik voor ogen hadden. Een stek waar ik de laatste tijd niet meer zo vaak geweest ben maar redelijk goed ken na er jaren gevist te hebben. Het waait hard uit het oosten maar door de beschutting hier hebben we er weinig last van. We beginnen eerst maar eens rond te trollen omdat het toch hoofdzakelijk diep water is. Nog geen tien minuten verder is het de steunhengel die diep door buigt. De eerste vangst van deze dag is dan ook snel een feit, een prachtige volle snoek.


Even buurten met Jacco en De Harry

We blijven de stek een beetje rond trollen en niet veel later krijgt Gijsbert een prachtige beuk op de steunhengel. De vis beukt nog een paar keer goed op de hengel als Gijsbert hem uit de steun pakt maar dan lost hij de vis alsnog. Weer even later is het voor mij raak maar een kleintje dit keer die buitenboord wordt onthaakt. Even later hetzelfde ritueel op een aanbeet van een klein snoekje, gestaagd vangen we telkens toch onze snoeken. Ondertussen komen Jacco en De Harry onze kant op om even te komen buurten. Ook zij hadden redelijk goed vis gevangen aan de andere kant.


Prachtige snoek voor Gijsbert

We proberen het ook nog een uurtje met shads backtrollend maar dit levert verder geen aanbeten op. Als we later besluiten om nog een paar maal rond te trollen voor we weer terug gaan is het toch gelijk weer raak. Gijsbert vangt dit keer een prachtige snoek die de meter op 3 cm niet haalt. Wel weer een sterke vis die knokt voor wat hij waard is als hij een getrolde Fatso heeft onderschept. Terug vissend naar de helling is het mijn steunhengel weer die diep door buigt en aan het lome bonken op de top te zien een beste vis. Dit valt even later toch tegen als er een snoek van gemiddeld formaat bij de boot verschijnt. Wel weer een mooie volle vis die goed op kracht is. Met deze vangst kwam onze visdag aan een eind.


Als je dag zo mag beginnen

Zondag hadden Danni en ik weer een visdag samen gepland. Dit keer weer groot water maar de wind voorspelling baarde mij een aantal dagen ervoor al ernstige zorgen. Oost 4 uitlopend naar kracht 6 geeft geen leuke optie voor groot water te vissen. De hoop is dat het mee zal vallen uiteindelijk, als ik besluit toch voor het geplande water te gaan. We mogen er nu eenmaal allebei graag vissen. Vroeg in de morgen waait het al hard als we bij het water aankomen. We gaan op weg naar de beoogde stekken om daar proberen wat driften te maken om werpend de stek af te vissen. De driftzak gaat overboord en daarmee verloopt de drift nog aardig. Echter uit de luwte van een eiland blijkt de golfslag toch al wel heel hoog te staan en is het niet echt meer prettig vissen. Ook krijgen we tijdens deze drift geen enkele aanbeet.


Hard voor gewerkt.

De beste optie op dit moment is te gaan trollen en al beukend tegen de golven op zoek ik mij een weg om al vissend langs een talud te gaan. Ook dit blijkt geen enkele aanbeet op te leveren uiteindelijk. We zoeken de beschutting van enkele eilanden op en maken daar een drift en dit levert mij de eerste snoek op. De wind trekt verder aan en de voorspelde 6 bft wordt met gemak gehaald. Op het weid is niet meer te vissen en we moeten verdere beschutting opzoeken nu om nog goed uit de voeten te kunnen. Tussen de eilanden proberen we het nog eens op heel ondiep water om met klein kunstaas wat baars te verleiden. Geen enkele reactie van wat dan ook verder.


Eindelijk, een mooie baars voor Danni

We besluiten rond het middaguur om terug te gaan en meer beschutte plekken te zoeken. Een stek op de terug weg wordt nog even afgetrold maar we krijgen nergens geen vis meer los zo lijkt het. Uiteindelijk vissen we nog een stek rond een brug af verticalend met shads en gaan een stuk meer wat redelijk beschut ligt afvissen. Het blijkt allemaal niet te werken vandaag met de harde oostewind die het water toch redelijk omgooit. Veel turbulentie in het water waardoor het kunstaas waarschijnlijk niet genoeg zal opvallen. Danni weet uiteindelijk nog een aanbeet af te dwingen van een mooie baars maar daarmee is het met deze visdag ook gebeurd. Het zat gewoon even niet mee deze dag voor ons.

Pieter NederlofReacties

Er is 1 reactie

 Cornelis schreef op 01-10-2013 om 20:12:23
Ip opgeslagen


Mooi verslag weer Pieter , dat die Oostenwind maar snel mag veranderen... vliegvissen was ook werken afgelopen zaterdag... wel een mooie snoek van 90cm op de streamer mogen vangen.
op naar de meter...

grt. Cornelis

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02977 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign