Snoekmaagd
 Geplaatst op  28-09-2013  door Markjan
4161 keer bekekenDave zijn eerste snoek ooit!

Op 19 september is mijn dochter 12 jaar geworden. Hoe snel gaat het... zo wordt ze geboren... zo gaat ze alweer naar het voortgezet onderwijs. Een hele mijlpaal, die me niet alleen doet beseffen hoe groot mijn kleine meid alweer wordt, maar ook hoe oud ik alweer wordt. Maar goed, tijdens het feestje voor haar verjaardag zaten Wout, ik en Tjeerd over snoeken te praten. Dit hadden we al vaker gedaan, en al vaker afgesproken om samen eens te gaan snoeken. Vooral omdat Tjeerd nooit eerder op snoek heeft gevist. Een afspraak voor 28 september was snel gemaakt. Puntje bij paaltje bleek Wout niet te kunnen, maar Tjeerd en ik hadden wel zin. Mijn zoon Dave, en een kennis, Hugo hadden ook wel zin, dus dat was snel bekeken.


Overmoedig...

Rond 13:00 uur voeren we uit met de boot van Tjeerd. Eerst een paar uur trollen, en als dat niet wil gaan we het met de dobber proberen. Een goed plan, en zo gingen we het doen. Hengels mee... check. Aas mee... check. Cola mee... check. Bier mee... check. Wat kan ons nog gebeuren? Na een klein half uurtje trollen springt er een snoek op het aas van Markjan, de spanning loopt op, maar de snoek lost al vrij snel. Jammer hoor. Even later nogmaals een snoek op het aas van Markjan... weer een losser. 2-0 voor de snoeken en teleurstelling bij de mensen in de boot. Maar dan gebeurt het! Een snoek(je) duikt mis op het aas van Dave. Hij wordt echter gehaakt in zijn rug, en dapper binnen gehaald. Dave zijn eerste snoek! een centimeter of 23! meteen zijn record ;)


Gretige kleine kerel

We varen nog geruime tijd door, en lachen, praten en scheppen op alsof ons leven er vanaf hangt. Dan krijgt Tjeerd honger. Chips hebben we niet aan boord. 'Als ik Linda bel, en vraag of ze chips komt brengen...' begint Tjeerd. Linda is de moeder van Hugo. Hugo denkt dat ze het we zal doen, dus Tjeerd waagt er een telefoontje aan. Toevallig is ze in het winkelcentrum... 1+1 = een snel gemaakte afspraak die ons voorziet van een paar zakken chips. Goed geregeld mannen! Dan varen we langs een sloot, waarvan Hugo zegt dat we er door moeten varen. 'Ik heb hier gewoond...' zegt hij nog. Markjan spreekt zijn vertrouwen uit, wat ook snel bewaarheid wordt! Een leuke snoek van 60 cm komt de boot van binnen bekijken.


We varen langzaam terug richting huis. Allemaal zijn we het er over eens dat dit voor herhaling vatbaar is. Een zeer gezellige middag, met een paar kleine vangsten. Markjan heeft er één, Dave ook, en Hugo heeft een mooie voorn te pakken. Allemaal wat gevangen. Tjeerd heeft geen hengel vastgehouden. Hij heeft ons langs de mooiste plekken gevaren, en daarbij bijgedragen aan ons succes. Nu is het mooi geweest... of niet...


Nee! Niet mooi geweest! Dave vangt er nog één! Onder een brug duikt een gretige snoek vol op het aas van Dave. Dave weet wat te doen, en haalt de snoek vakkundig binnen. Hoe groot zal hij zijn? Het meetlint bied uitkomst. 67cm. Nummer 2 voor Dave, en meteen ook de grootste! Dave is de koning van de boot. Meeste snoek, én de grootste snoek. Meer gaat het niet worden vandaag. Echt groot? Nee. Echt veel? Nee. Echt gezellig? Jazeker! En de volgende keer... dan is Hugo aan de beurt! Dat is afgesproken!Reacties

Er zijn 2 reacties

 Linda schreef op 29-09-2013 om 01:20:56
Ip opgeslagen


wat heb je de dag mooi omschreven! Leuk om te lezen. Hugo heeft een top-dag gehad.

 Pieter schreef op 28-09-2013 om 22:11:31
Ip opgeslagen


Prachtig om te lezen Markjan hoe jullie je vermaakt hebben.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01771 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign