4daagse samenvatting!
 Geplaatst op  04-09-2013  door Pieter
4149 keer bekekenToch weer op die spinnerbait!

Ik moet maar eens nodig weer in de pen klimmen want er zijn nogal wat updates blijven liggen. Vier visdagen op rij kunnen er nog verslagen worden. Wordt deze keer dus maar weer eens een samenvatting daarvan.

Terug naar zaterdag 24 augustus toen ik bij vriend Bertus op zijn nieuwe boot te gast was. Voor het eerst dit seizoen gingen we samen op pad want het kwam er telkens maar niet van. Voor mij de kans om ook eens in zijn nieuwe aanwinst te kunnen schuren. En ik moet zeggen, achter zon stuurtje zitten in een visboot is ook nog niet zo gek. Het is heerlijk relaxed varen en de boot glijd als een pak boter over het water. Gevist wordt er natuurlijk ook nog al leek de vis wel aan de bodem vast geplakt die dag. Sporadisch wisten we een aanbeet los te krijgen, met spinnerbaits door en over de planten, jerkbaits prachtig door het water laten glijden. Het mocht allemaal niet echt baten deze dag. Uiteindelijk kwamen er nog een paar vissen aan boord.


Bertus achter het stuur nu

Ook voor Bertus succes op de spinnerbait

Prachtige afsluiter van de dag

Danni met de eerste vangst deze dag

De zondag daarop ga ik weer met mijn vriendin Danni op pad. Altijd een feestje met haar op het water en we vissen dan ook vaak lange dagen door. Deze dag zijn we wat later op water maar vissen weer tot het donker door zoals gewoonlijk. Ook deze dag is het niet beter met de vangsten, werpend wisten we geen aanbeet los te krijgen. Door wat stukken af te trollen kwamen er nog wat vangsten aan boord.


Even vlug onthaken dit kleintje

De schemer valt alweer in deze dag

Op baars deze keer

De week daarop op zaterdag gaat er een jonge plaatsgenoot mee. Deze dag stond in het teken van de baars. We konden ons leuk vermaken met diverse mooie baars vangsten. Vaak klein spul ertussen maar dat mocht de pret niet drukken. Op licht materiaal en kleine aasjes blijft het leuke sport. Aan het eind van die middag kon ik het niet laten om toch nog even te proberen een snoek te verschalken. Een prachtige aanbeet op een getrolde plug leek een dikke vis op te leveren. Echter binnen hand bereik wist de vis het aas alsnog te lossen. Even balen voor me maar daarna gewoon weer verder. Het levert ons nog twee snoeken op maar ook een tweede aanbeet voor mij wist zichzelf weer te lossen.


Prachtig vangst voor deze jonge visser

Danni met een prachtge winde

Op zondag de vierde van deze reeks visdagen. Weer met Danni maar deze keer was een voor mij ongewone visserij het plan. Vissen met zeer klein kunstaas met name op roofblei, kopvoorn of winde. Vissoorten die Danni graag vangt maar waar ik eigenlijk niet veel mee heb. Dat zou deze dag echter gaan veranderen want ik moet toegeven dat het een buitengewoon leuke en spannende visserij op heel licht materiaal was. We moesten deze dag echter veel zoeken om de juiste stekken te vinden. Daarbij stond er een krachtige wind die deze visserij zeer bemoeilijkte. Echter bleek doorzetten het devies deze dag en dat werd uiteindelijk ook beloont. Voor mij wat minder maar Danni bleek wat feeling te hebben hierin. Valt ook niet mee, zo sta ik met zware spinnerbaits te werpen en dan moet ik me deze dag aanpassen aan drie cm groot kunstaas. Maar goed, ik ga hier zeer zeker verder mee aan de slag. Het werd uiteindelijk weer een prachtige dag die tot het donker door gevist wordt. Ja met Danni is dit heel gewoon geworden.

Pieter Nederlof


Tja, klein maar zeer zeker roofblei

Prachtige sport op licht materiaal en klein kunstaas

Plezier straalt ervan af!


Reacties

Er is 1 reactie

 Bas schreef op 06-09-2013 om 13:32:54
Ip opgeslagen


Lekker hoor, Pieter. Ik hoop je tegen te komen op de beurs. Ik ben er morgen.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.00645 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign