Love it when a plan comes together!
 Geplaatst op  08-08-2013  door Pieter
4141 keer bekekenMachtig lijf...

Je hebt van die visdagen dat alles volgens plan lijkt te gaan wat je die dag voor ogen had. Een plan uitwerken is één, het tot resultaat brengen is twee. Het is zondag als ik met Wouter Nijlant een dag op groot water ga vissen. We hebben allebei een voorliefde voor het werpend vissen in lange driften op groot water. Een visserij waar een grote uitdaging in zit doordat het vaak een kwestie van afzien en doorzetten is. Weten waar je mee bezig bent en vertrouwen in het geen je doet is de sleutel tot succes hierin. En daar zit de uitdaging waar je sterk in moet staan. We gaan ervoor niet wetend wat ons die dag allemaal te wachten stond.


In aantocht

Het is die morgen een stukje varen naar de stekken van die dag. Daar aangekomen blijkt de wind perfect te staan voor onze driften en we gaan vol goede moed aan de slag. Het is ondertussen flink bijpraten want Wouter en ik hadden elkaar al een poos niet gesproken. We zijn aan het werpen met grote spinnerbaits net aan een rand van een groot plantenbed. Soms jassen we dwars door de planten heen, maar vaker nog juist aan die rand ervan.


Eindelijk, wat een bak!

Op één van die randen gebeurd het voor mij, we zijn nog geen uurtje bezig dan. De spinnerbait komt in het zicht van de boot als ik een enorme muil van onder over de spinnerbait zie gaan. De vis lijkt uit het niets te komen en er is weinig ruimte nog om aan te slaan. De enigste optie, wat trouwens ook de verstandigste is in deze situatie, is gewoon in de hengel blijven hangen bij de aanbeet. Dat is ook de reactie die volgt van mij, de vis hangt er goed aan want de hengel buigt goed door. Dat heeft de vis ook in de gaten en gaat er vol vandoor richting de planten. Het is even barsten of buigen nu maar ik weet haar aardig onder controle te krijgen. Het is groot dat is nu wel echt duidelijk. Ik wil de dril niet te lang laten duren nu en bij de eerst de beste mogelijkheid weet ik haar in één beweging uit het water te liften. De vangst is verzekerd en we staan allebei te juichen nu, want wat een bak heb ik hier in mijn handen. Nu gaat verder alles in rap tempo, fotos, meten en terug weer. Deze dame heeft er weinig onder te lijden gehad want zo vlug ze in de boot was, zo rap is ze ook weer terug, Juist hoe het hoort, en de lengte whooo 1.21m. Prachtige vis en het plan is geslaagd.


Even kletsen

We zijn net verder bezig met onze drift als Marco even met zijn bootje langs komt. Ook hij is op het water vandaag met een goede kennis. We maken even een praatje met elkaar en gaan weer verder met onze taak voor vandaag. Aan het eind van de geplande drift besluiten we deze nog eens te gaan maken. Na de prachtige vangst hebben we allebei ook nog een paar beste aanbeten gehad.


Onvoorstelbaar, maar gebeurd!

Op die drift krijg ik weer een hele beste aanbeet, dit keer juist als ik door de planten heen vis. De vis gaat direct compleet uit zijn dak en komt de eerst keer volledig het water uit. Weer een beste bak die geheid over de meter gaat dat is zeker. Ze rost dwars door de planten en er lijkt geen houden aan. Ik moet haar echt uit de planten trekken nu en dan gaat ze weer volledig het water uit. Wat een geweld heeft deze vis in zich, niet normaal. Eén, twee keer het water uit nog en dan gebeurd het onvoorstelbare, mijn wartel van de onderlijn begeeft het en de vis is verdwenen. Ik baal er flink van want dit kan en mag niet gebeuren, de wartel was juist nieuw op de onderlijn gezet.


Mooie vissen regelmatig

Het is even slikken voor me maar we gaan weer verder met ons plan voor vandaag. Dezelfde drift vang ik nog een baars op een grote spinner die wel echt grootheidswaanzin in zich had. De kleine rakker tikte een paar keer op de spinner voordat hij valsgehaakt werd. Op een worp later knalt er weer een prachtige snoek op. We vermaken ons prima nu, echter is het jammer dat Wouter steeds een paar aanbeten krijgt maar geen vis eraan weet te krijgen.


Uit de planten trekken

We kiezen uiteindelijk ook nog voor een andere stek om daar nog een laatste lange drift te maken. Echter loopt deze drift niet naar wens door de vele scheepvaart die in de zomerdag op het water te vinden is. Veel golfslag van twee kanten te gelijk doet de boot steeds van koers veranderen en het is ook nog eens niet prettig staan werpen. We maken de drift voor het grootste deel wel af maar ik ben meer bezig met corrigeren dan vissen. Toch weet ik nog een leuke snoek tussen de planten weg te trekken en daarmee is deze vis gelijk ons laatste wapenfeit. Het was een bijzondere dag met hele mooie momenten, ondanks de vervelende situatie met de gebroken wartel. Het was echt iets voor mij van I love it when a plan comes together!

Pieter Nederlof


Nog maar eens in vol formaat!

Vlak voor het fatale moment van de dag

Dappere rover

Machtige kop!

Vollop actie op de spinners

Foto's checken

Wouter in actie

Groot water kunstaas


Reacties

Er zijn 5 reacties

 Tamme schreef op 15-08-2013 om 22:58:32
Ip opgeslagen


Super !!

 Wouter schreef op 11-08-2013 om 05:26:18
Ip opgeslagen


Bedankt dat ik er getuige van mocht zijn! Het is je gegund!

 Marco schreef op 10-08-2013 om 14:25:34
Ip opgeslagen


Respect Pieter, respect!

 Rix schreef op 10-08-2013 om 09:47:25
Ip opgeslagen


Wat een bak man!! Van harte met dit monster!!

 Pim Holthof schreef op 08-08-2013 om 16:37:57
Ip opgeslagen


Pieter, gefeliciteerd. Schitterende vangst!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02954 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign