Lange zomerse visdagen.
 Geplaatst op  02-08-2013  door Pieter
4145 keer bekekenGoed sfeer plaatje, en altijd goed een vis weer terug zien gaan!

Afgelopen week weer enkele visdagen ondernomen met wisselende resultaten. Het waren vaak lange visdagen voor mij maar dat is met deze zomerse omstandigheden vaak geen straf. Het is vooral in de vroege ochtend en late avonduren heel goed vertoeven op het water. De maand Juli roept echter bij mij geen geweldige vangsten op, het is vaak moeilijk en afzien rond deze tijd. Goed je vangt wel eens een paar mooie vissen. Maar er is vaak geen peil op te trekken waar je de vis, en dan met name de snoek moet zoeken rond deze tijd. Veel uitproberen op een dag is vaak de sleutel tot succes!


Mooie eerste vangst.

Op zondag zou ik erop uit om een beetje wat rond te snuffelen op het grote water, zou alleen op pad dus heb je daar dan goed de mogelijkheid voor. Op zaterdag heb ik nog even contact met Danni, en die blijkt nog wel voor een nieuw visavontuurtje in zijn. Na haar werk wilde ze rond het middaguur wel opstappen. Dus spraken we af dat ik haar zou oppikken bij de helling.


Van dieper water geplukt.

Ik ga die zondagmorgen dus eerst alleen eens wat rond maar het blijkt niet echt los te gaan. Er staat te veel wind om het weid op te gaan en na wat stekken afgeworpen te hebben blijkt er weinig interesse van snoek te zijn. Een stuk trollen leverd wel drie snoeken op die van wat dieper afkwamen.


Danni is er blij mee en terecht, prachtig rover die snoek.

Rond het middaguur krijgt ik bericht van Danni dat ze gearriveerd is en kan ik haar gaan halen bij de helling. De wind is nog steeds de grote spelbreker maar de verwachting was dat die er aan het eind van de middag af zou gaan. We gaan dus eerst nog een deel in de luwte aftrollen en dat leverd ons uiteindelijk nog allebei een snoek op.


Vakkundig onthaken.

De wind gaat inderdaad aan het eind van de middag liggen en omdat we beiden geen tijdlimiet hebben besluiten we nog het weid op te gaan. Het plan is om die avond een paar mooie lange driften te maken langs plantenbedden, en die uit te werpen met spinnerbaits. Tijdens deze driften krijgen we geregeld wel goede aanbeten maar vangen enkele kleinere snoeken. Maar de pret is er niet minder om en het is een prachtige avond op het water.


Prachtige zomeravond loopt op zijn einde.

De zon is allang achter de horizon verdwenen en we zouden ons nu moeten gaan opmaken op de weg terug. Het is echter moeilijk om van het water af te gaan en Danni aast nog steeds op een echte mooie vis. Het komt er echter niet meer van en na een laatste kleine vangst valt de duisternis nu toch echt in. Voor ik het weet vaar ik in het pikkedonker terug naar de helling.


Marco, altijd super enthousiast.

De volgende visdag stond met Marco gepland. We hadden al te lang niet meer samen gevist en daar zou op dinsdag verandering in komen. We gingen voor het plan om het grote water op te gaan en vooral veel werpen veel belovend stekken af te vissen. Maar weer was de wind spelbreker en het weid op bleek deze morgen geen optie. Er wordt gekozen voor een deel van het meer in de luwte maar we krijgen daar geen aanbeet los die morgen.


Prachtig sfeerplaatje gemaakt door mijn vriend Bertus!

We hebben eigenlijk geen keus en we besluiten het er op te wagen, we gaan het weid op hoe hard het ook waait. Daar aangekomen blijkt er een beste golfslag te staan. Hard varen is geen optie dus gaan we al trollend naar de beoogde stekken. En dat trollen gaat er af en toe al best heftig aan toe met de hoge golfslag. Marco vangt uiteindelijk de eerste snoek maar het is taai tot nu toe.


naar groot!

We gaan proberen een drift te maken en de driftzak gaat dan ook overboord. Het gaat best goed te doen wat de drift betreft en uiteindelijk weten we nog een paar snoeken te vangen. Aan het eind van de middag besluiten we nog wat diepere delen af te trollen maar hier komt niets meer los en maken we ons op naar de helling terug.


Even een paar uurtjes de bodem aftasten.

Echter was mijn visdag nog niet ten einde want andermaal stapt Danni en haar man Robbert nog voor twee uurtjes op. Zij waren in de buurt aan het vissen geweest maar konden niet echt leuke kantstekken vinden. Ik nam ze nog even mee om het verticalend rond een brug te proberen. Het weer verslechterd echter hard dan en een aantal buien met veel wind passeren. Toch weet ik nog een prachtige snoek te vangen die keihard op mijn shadje beukt als we al verticalend onder de brug uitkomen. Danni en Robbert weten helaas niet meer tot vangst te komen en ikzelf krijg enkel nog een mooie dreun op mijn hengel. Daarmee eindigt deze visdag ook weer want na 14 uur op het water vind ik het wel even genoeg.

Pieter Nederlof


Machtige kop, de snoek dan he......

Terug in zijn element.

Landing geslaagd.


Reacties

Er zijn 3 reacties

 Raymond schreef op 13-08-2013 om 23:28:22
Ip opgeslagen


Geweldig verslag, ook gelijk een vraag.. Op welke plassen, kanalen, meren vis je precies. Ik probeer met mijn zoontje van 8 snoek te vangen, maar tot op heden vangen we helemaal niets..
Resultaat: mijn zoontje begint langzaam maar zeker gedemotiveerd te raken. Het lijkt mij zo mooi als hij een keer een mooie snoek vangt. Ik gebruik veelal een spinner als kunstaas. Wellicht gebruik ik het verkeerde kunstaas, heb je in dat geval nog tips welk merk kunstaas het goed doet? Alvast heel erg bedankt! Groeten, Raymond van haren
Commentaar van Pieter:
Beste Rymon, over het algemeen moet je in de meeste vaarten en plassen wel snoek kunnen vangen. Het gaat te ver om hier exact de namen te benoemen. Met een spinner, plug of shad maakt niet uit Probeer eens wat afwisseling in je terug vissen van je kunstaas te brengen, iets langzamer of soms iets sneller vissen. Je kunt het ook wat dieper proberen met een shad op loodkop. Blijf daarin vooral expermiteren maar natuurlijk ook altijd even doorzetten. Ook wij vangen ze niet allemaal zo even makkelijk hoor, vissen is soms afzien!

 Lucas bakker schreef op 05-08-2013 om 13:35:26
Ip opgeslagen


Genieten Pieter, Prachtige vissen en tof beschreven!

 Marco schreef op 03-08-2013 om 22:04:58
Ip opgeslagen


Mooi verslag van een mooie dag Pieter. En laten we het maar niet over jouw enthousiasme hebben  

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02811 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign