Dag met twee gouden randjes!
 Geplaatst op  16-07-2013  door Pieter
4146 keer bekekenIndrukwekkende kop

Het is zondag en het blijkt een zon overgoten windstille dag te worden. Jesper Sanderink gaat een dagje met me mee het grote water op. Vaak hoor je over deze dagen dat het geen snoekweer is of iets dergelijks, het is altijd wel wat met het weer. Ik heb dan ook zelf ervaren dat het juist op deze dagen zaak is om op de omstandigheden in te spelen. Geeft vaak meer resultaat dan te klagen en het weer de schuld te geven van de magere vangsten. Het werd voor ons dan ook een dag met twee gouden randjes. Aan de helling ontmoet ik eerst die morgen nog Marco Vogelzang, heel leuk om even met hem bij te praten. Hij moest nog even wachten op Rick die al met de boot onderweg was. We hebben hen verder die dag overigens heel goed in de gaten kunnen houden op het water. Jesper en ik konden hun vanwege de oranje hoodies over meer dan vele kilometer duidelijk volgen.


Als een torpedo raasde ze door de planten

We gaan die morgen vroeg eerst een flink stuk varen om op de gewenste stekken te komen. Planten bedden met fonteinkruid bestoken is het plan. De stek heeft een mooie diepte van twee tot twee en half meter en het fonteinkruid staat op sommige plekken tot aan het oppervlak. Soms zit het heel dicht maar vaak ook met open plekken. Het grootste probleem is echter hoe hier te vissen, jerkbaits is geen optie want die lopen direct vol met planten resten. Zulke stekken is maar één oplossing voor en dat is met een grote spinnerbait genaamd de Grinder. Het is soms verbazend wekkend hoe gemakkelijk dit kunstaas over of zelfs door de planten te vissen is.


Met zorg terug zetten!

Het is vrijwel direct raak die morgen want na een korte drift krijg ik een geweldige aanbeet vlak bij de boot direct onder de hengel. Tijdens het binnen vissen dacht ik al iets van een schaduw onder mijn spinnerbait te zien. Kon het echter niet goed volgen want het water was wat troebel en ik had geen polaroid bril op. Echter lang tijd om er over na te denken had ik niet want ik zie de vis plots met de bek wijd open over de Grinder heen gaan. Aanslaan is al bijna geen ruimte meer voor en de hengel goed strak houden tijdens de aanbeet lijkt de enigste optie.


Gewoon iets geprobeerd.........

Maar het werkt en de vis hangt en zit goed gehaakt. Beresterk schijnt ze ook nog eens te zijn en neemt een paar flinke runs dwars door het fonteinkruid heen. Maar even later is het gedaan en kan ik haar pakken. Met 1.17m een fantastisch snoek en eigenlijk een te goed begin van de dag. Wordt verder moeilijk om hier nog over heen te gaan aan het begin van een visdag maar de middag had echter nog een verrassing in petto.


en het bleek te werken.

We gaan verder de stek afvissen en ook Jesper krijgt niet veel later een hele goede aanbeet maar verspeeld de vis direct weer. Ik vang er nog twee snoeken van 70 en 80 cm bij uit het fonteinkruid maar dan is het ook wel gedaan en is het een tijd over met de aanbeten. We besluiten dan om het werpend vissen om te ruilen voor een stukje trollen. En dat mag ook wel na meer dan vier uur smijten met dikke spinnerbaits want dat ga je echt wel voelen in de armen.


Altijd leuk....

Uiteindelijk vang ik nog enkele snoekje en krijgen we diverse aanbeten tijdens het trollen maar het resultaat laat verder te wensen over. Ik besluit om wat opener water op te zoeken en hier met een grote bucktail spinner op de steunhengel te gaan slepen. De stek heeft een diepte tussen de vier en vijf meter en een vrij gevarieerd bodem verloop. De bucktail spinner loopt een dikke meter onder het water oppervlak maar geeft voldoende commotie om goed op te vallen. Dit blijkt de sleutel want niet veel later buigt de hengel goed door. Het blijkt meteen al door het lompe kop schudden wat op de hengel door gegeven wordt, dat het om een beste vis gaat. Deze vis gaat er nog wel een paar keer vandoor maar is daarna vrij snel uitgedrild. Vrij makkelijk kan ik haar uit het water liften en dan blijkt dat het om een hele mooie forse snoek gaat. Met 1.14m iets kleiner dan de vis van eerder die morgen maar zeker veel forser van omvang.


en met z'n tweetjes weer terug.

De dag loopt al aardig op zijn eind voor ons en na een stek nog even af geworpen te hebben besluiten we een stuk terug trollend richting de helling te doen. Ik krijg weer een aanbeet op de handhengel en net dat Jesper zijn kunstaas aan het binnendraaien is, klapt er vlak voor de boot nog een snoek op. Dubbelstrike! Jesper mag met deze dubbele vangst even op de foto. Verder gebeurt er niet veel meer op de route terug naar de helling. We varen het laatste stuk dan ook vol gas terug om een stek rond een brug nog even een kans te geven. Het levert echter niets meer op en rond half vijf gaan we terug naar de helling. Het was een prima dag waarin we ons goed vermaakt hebben.

Pieter NederlofReacties

Er is 1 reactie

 Marco schreef op 16-07-2013 om 22:36:18
Ip opgeslagen


Prachtig verslag Pieter, en zeker leuk om je bij de helling even te spreken. Mooi dat je passie (en het harde werk) met zulke vissen beloond wordt.
Schitterende vissen en mijns inziens die van 's ochtends op de mooiste manier gevangen. Congrats!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.03195 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign