Wisselvallig met een leuke verrassing.
 Geplaatst op  08-07-2013  door Pieter
4146 keer bekekenVerrassing......

Ondanks dat ik een rustige seizoen start ken momenteel ben ik de afgelopen weken toch nog een aantal keren op pad geweest. Onder andere mijn Duitse vriend Christoph Lang nodige mij een paar keer uit. Laatste sessie was met vismaat Jacco die ook voor het eerst sinds onze reis naar Zweden weer aan het vissen toe kwam. Jacco is de afgelopen weken een beetje zijn studie aan het afronden geweest. Maar, en dit hebben jullie niet van mij, er schijnt ook een nieuwe liefde in zijn leven te zijn. Vangsten waren over het algemeen een beetje wisselvallig, net als het weer overigens. In een onstabiel voorjaar zijn naar mening de vangsten ook vaak onstabiel en kun je ze overal een beetje verwachten.


Christoph met een mooie snoekbaars.

De visdagen met Christoph kenmerkten zich over het algemeen door ontzetten veel wind. Vaak niet verkeerd overigens een beetje wind over het water. Maar als trollend vissen op het weid al een opgave wordt zullen van werpend stekken afvissen maar niet spreken. Vaak was het dan de luwte een beetje opzoeken, maar in de luwte ligt nu eenmaal niet altijd vis. Toch kwam er regelmatig een leuke vis aan boord zodat we eigenlijk niets te klagen hebben. Maar vooruit we zijn Hollanders en we moeten vaak wat te klagen hebben, die Duitser klaagde net zo hard overigens.


Vis uit de luwte.

Over het algemeen gebeurde het die dagen dus trollend. En opvallend was dat de vis eigenlijk niet aan een bepaalde diepte vast zat. We vingen ze net zo goed op twee als op vijf meter water. Ik denk eigenlijk dat dit heeft te maken met de wind die het water op alle diepten op dezelfde temperatuur brengt. Grote massaís water worden door elkaar gehutseld waardoor de temperatuur aan de boven en onder laag gelijk wordt en de vis zich in al die lagen op zijn gemak voelt.


Als het een beetje klopt is dit het resultaat.

De laatste visdag met Jacco was het eigenlijk andersom. Op de bekende stekken voor ons klopte het plaatje eigenlijk wel. Snoek op twee meter water waar we ze ieder jaar rond deze tijd vinden. Snoekbaars op zijn favoriete diepte tussen de vier en vijf meter. Heel specifiek voor het water type wat we op dat moment bevisten.


Gericht op snoekbaars met grote pluggen.

Niks te klagen dus over het algemeen en we vingen echt hele mooie exemplaren. Trollend gericht op snoekbaars met een flinke plug is echt goed te doen nu. En vaak vang je dan ook nog de wat grotere vissen. Voor mij kwam er dan ook een hele mooie verrassing uit met een kasteel van een snoekbaars.


Ook voor Jacco is de buit binnen.

De zomer is nu echt goed op gang en we zullen zien wat dit weer brengen gaat. De vakantie staat voor de deur dus zal er wat meer tijd op het water door gebracht worden. Gaan jullie vast meer van horen binnenkort.

Pieter Nederlof.Reacties

Er zijn 3 reacties

 Bas schreef op 10-07-2013 om 02:57:06
Ip opgeslagen


Jacco, lelijkerd! Nu snap ik het van de ladies. Je verschuilt je onder een pet een een paar donkere glazen!
Mooie vangsten, mannen.

 Marco schreef op 10-07-2013 om 00:39:08
Ip opgeslagen


Prachtige pics Pieter, en nog mooiere vissen. Goed om te zien en te lezen. Blijft trouwens een mooie bak met water.
Haha geweldig, dat hebben jullie niet van mij  

 Luc schreef op 08-07-2013 om 22:43:39
Ip opgeslagen


Liefde is..... Heb al gevraagd of ik Jacco zijn kunstaas kon krijgen, haken roesten weg in de bak. Goede tip voor Jacco, zo snel mogelijk u lief meenemen op het water. 

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01768 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign