De laatste zaterdag in mei!
 Geplaatst op  10-06-2013  door Pieter
4146 keer bekekenDe laatste zaterdag van mei is voor ons roofvissers altijd een spannende dag. Na twee maanden van afzien mogen we eindelijk weer achter de snoeken, snoekbaarzen of andere rovers aanzitten. Ook voor mijn persoon zelf was het altijd weer uitzien naar die bewuste zaterdag.

De laatste zaterdag in mei zal voor mij echter nooit meer hetzelfde zijn. Op deze dag overlijd mijn lieve vrouw Hilda aan de gevolgen van kanker. Vijf jaar lang heeft ze alle middelen aangegrepen om weer beter te kunnen worden. Vijf jaren werden haar nog gegund en in al die tijd heeft ze nooit een klacht laten horen. Vijf jaren in onzekerheid voordat ze op 43 jarige leeftijd overlijd.


Ik probeer enigszins de draad weer wat op te pakken. Onder andere door het water weer op te gaan en mijn zinnen proberen te verzetten. Afgelopen zaterdag ben ik dan ook voor het eerst bewust alleen een paar uurtjes in morgen op pad gegaan. In alle vroegte één met de natuur en mijn gedachten. Ik vang een paar leuke snoeken waaronder één die de meter grens net overgaat. Ik geniet ervan maar nog niet zoals ik er ooit van genoten heb. Mijn gedachten blijven toch telkens naar één kant opgaan en soms tijdens het trollen door zak ik heel diep in gedachten weg.


Zondag ga ik nogmaals het water op, dit keer met een Duitse vriend waar ik al heel lang een afspraak mee had staan. Deze dag beleef ik toch wat intenser doordat we smorgens een goed gesprek hebben gehad over het overlijden van mijn vrouw. Het lucht op en zowaar gaat het later alleen nog maar over vissen en met name snoeken vangen.


Christoph vangt de eerste vis die ook nu net weer over de meter gaan. Geen verkeerde snoek om de dag mee te beginnen voor mijn Duitse vriend. Hoewel hij mij nog een beetje verontwaardig aan gekeken had toen ik tegen hem zei na de foto dat de vis terug kon. Zij is nog niet gemeten gaf hij aan waarop ik antwoorde dat het een metervis was. Nou dat wilde hij toch graag via het meetlint bevestigd zien. Toch een lach van hem als mijn voorspelling op het meetlint uitkomt.


We vangen de dag door leuk snoek, hoewel het allemaal wel trollend moet gebeuren. Door de harde wind bleek het moeilijk om een beetje goede driften te kunnen maken, om zo werpend wat stekken af te vissen. Hoewel er af en toe tussendoor nog een vis formaat gevangen wordt blijkt het toch opvallend veel kleine snoek wat ervan het open water komt. Christoph geniet ook van de goede vangsten en aanbeten en zo vliegt de dag voorbij.


Het weekend op het water heeft me goed gedaan en het snoekvissen dat als een passie aan me kleeft geeft me energie om door te gaan. Hilda wist dat ook en zou me niet anders gezien willen hebben dan in mijn element op het water. Het is iets wat ze me in al die jaren altijd gegund heeft!

Pieter NederlofReacties

Er zijn 14 reacties

 Pieter schreef op 14-06-2013 om 20:36:06
Ip opgeslagen


Een ieder hier bedankt voor de steunbetuigingen en medeleven. Het doet goed en geeft energie om weer door te gaan!

 Rix schreef op 12-06-2013 om 23:23:07
Ip opgeslagen


Dat heb je schitterend verwoord Pieter. En ik denk dat Hilda trots kan zijn op je als ze kan zien hoe je met dit enorme verlies om gaat! Ik wens jou en de rest van je familie enorm veel sterkte in deze zware tijd! En onthoud één ding... "het is nooit zo donker of het word wel weer licht!" Ik leef met jullie mee!

 Gert Verwoert. schreef op 12-06-2013 om 10:07:48
Ip opgeslagen


Gecondoleerd Pieter, ik wens jou en je gezin alle sterkte toe.


 Bas schreef op 12-06-2013 om 01:29:17
Ip opgeslagen


Dag Pieter, het is altijd schokkend om iets dergelijks te lezen. En dat is zeker erger indien ik de persoon in kwestie ken. De paar maal dat ik je Jilda ontmoet heb viel me altijd op hoe rustig en lief ze over kwam. De schok zal voor jou nog steeds nadenderen, denk ik zo. Ik hoop dat je snel weer rust vindt. Heel erg veel sterkte.

 Dick schreef op 11-06-2013 om 19:47:49
Ip opgeslagen


Heel veel sterkte Pieter. Het is een kort verhaal waarin je heel veel zegt. De draad weer oppakken is makkelijker gezegd dan gedaan maar dat gaat jou lukken.

 Sybren schreef op 11-06-2013 om 17:40:17
Ip opgeslagen


Ben er stil van na het lezen van je verslag. Wat mooi verwoord. Nogmaals veel sterkte!

 Pim Busker schreef op 11-06-2013 om 12:40:52
Ip opgeslagen


Wat heb je je gevoel en gedachten mooi verwoord. Houd je vast aan de gedacht dat ze er altijd is en zal zijn, en dan mee kijkt met een glimlach als je op het water je geliefde hobby uit oefent.

 Jakob schreef op 11-06-2013 om 12:15:34
Ip opgeslagen


Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.

Het roofvissen kan ook als medicijn werken denk ik

 Volkmar schreef op 11-06-2013 om 10:19:24
Ip opgeslagen


Pieter,

In stilte je verhaal gelezen. Gecondoleerd met het verlies van je vrouw, vismaatje en moeder van je kinderen. Ik wens je alle sterkte toe.

Groet en tot ziens op het water,
Volkmar

 Koriander schreef op 11-06-2013 om 07:50:48
Ip opgeslagen


Ontroerend verslag pieter. Wij wensen jou en je naasten heel veel sterkte toe. Fijn dat je soms even in de natuur je zinnen kunt verzetten.En hele mooie vissen vangen.

 alex wassink schreef op 11-06-2013 om 07:33:32
Ip opgeslagen


Poeh Pieter!
Best een pittig verslag man!
Ik volg het hele gebeuren al een poosje natuurlijk en ik kan je maar 1 ding zeggen: Ik leef enorm met je mee en vind het enorm goed van je dat je toch het draadje weer oppikt waar het ff was blijven liggen en idd, jouw lieve Hilda zou het niet anders hebben willen zien! Nogmaals heel veel sterkte en doe maar kalm aan!

 Hilco schreef op 10-06-2013 om 23:52:14
Ip opgeslagen


Hard heel hard dat is het, maar soms op een koude dag dan komt er ineens een warme zonnestraal op je gezicht! en op dat moment dan weet je het ze kijkt naar je!

 Marco schreef op 10-06-2013 om 23:20:04
Ip opgeslagen


Goed om te zien dat je de blik (hoe moeilijk soms ook) weer op vooruit hebt staan.
En zoals we van je gewend zijn, weer mooie vissen kerel!

 Pim Holthof schreef op 10-06-2013 om 23:12:11
Ip opgeslagen


Gecondoleerd Pieter, heel erg veel sterkte voor jou en je gezin.

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01748 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign