Snoeken klatsen in de zon
 Geplaatst op  28-02-2013  door Patrick
4165 keer bekekenGenieten van de dril met een heerlijk weertje

Na weer een leuke week op mijn stageplek bij Arma keukens staat er weer een dagje gepland met Barney, het is een tijd geleden dat we samen gevist hebben dus vandaag moest het gaan gebeuren. Al een tijdje heb ik de weersverwachting in de gaten gehouden, hoe dichterbij de dag komt dat ik zou gaan vissen des te beter word het weer. Windkracht 2 en een temperatuur van 7 graden, we keken er naar uit!


Als ik Barney op de afgesproken plek ophaal kunnen de pluggen overboord. Maar we hoeven niet lang te wachten op een aanbeet want binnen 5 minuten is de eerste van de dag een feit voor Barney. We tikken de haak er buitenboord uit en vervolgen onze weg. Door de erg koude watertemperatuur van 0.7 graden liggen de snoeken dicht tegen de bodem aan en zijn niet erg actief. We vissen daarom met diepduikende pluggen om zo dicht mogelijk bij de vis binnen bereik te komen. Toch is de vis nog best gretig want mijn Pikefighter word lomp gegrepen op een diepte van 4 meter.


Als we na een snelle start een tijdje geen aanbeten meer kunnen uitlokken varen we al trollend door de vaargeul naar een ondiepe hoek van het meer, hier proberen we al werpend een aanbeet te krijgen maar er is geen teken van leven te bekennen. Het jaar ervoor rond deze tijd lagen de snoeken veel ondieper maar die tijd gaat er zeker weer aankomen. Inmiddels zijn we aangekomen bij een brug maar omdat hier al enige vissers statisch bezig zijn varen we door om problemen te voorkomen.

Al trollend door de vaargeul met een diepte van 5 meter onder onze voeten mag ik kort achter elkaar 2 mooie snoeken beetpakken . Zouden ze ineens weer los zijn? Aan de lucht te zien trekt de bewolking weg en verschijnt even later de zon, de temperatuur is heerlijk en de handschoenen kunnen uit. Inmiddels lusten we ook wel een bakje koffie en een broodje dus bij een haven aangekomen zorgen we eerst voor de inwendige mens voordat we onze weg vervolgen. In de haven is onze verwachting om een mooie vis te haken groot maar wat we ook proberen er komt niets uit.


Zorgvuldig onthaken blijft belangrijk

Omdat ik Barney om half 5 weer af zou zetten besluiten we om onze zelfde weg terug te trollen maar dan aan de andere kant van de vaargeul, hier zie ik veel meer aasvis liggen tegen de bodem en een aanbeet kon hier dus ook niet uitblijven. Deze keer was het de beurt aan Barney en staat op de foto met een kleine vetzak.


De zonnebril is weer uit het vet gehaald

Op een stuk van 150 meter krijg ik tot 3 keer toe een aanbeet, maar alle keren weten die groenjassen zichzelf te bevrijden. Mooi om te zien was dat er één duidelijk zichtbaar was op de dieptemeter toen ik een aanbeet kreeg.

Als we nog een uur te gaan hebben en de stand op 3 snoeken staat voor ons beiden word het weer tijd voor actie, aan de zonnige kant lijkt het of de snoek een eind is opgeschoven. Waar we in de ochtend geen beet konden krijgen is het nu wel raak! Een erg dikke snoek die de meter leek te halen toonde genoeg interesse om een kijkje boven water te nemen.


Na deze vis trollen we nog wat heen en weer en maak nog even het leven van 3 snoeken zuur voordat het tijd is om te stoppen. We hebben een mooie dag gehad met een resultaat van 10 snoeken waarvan de grootste de 90 cm haalt. De zonnebril was gelukkig weer nodig vandaag, de lente komt er weer aan. Met nog één maand te gaan voordat het roofvisseizoen weer sluit hopen we op nog een paar mooie dagen. Mijn voorjaarsvakantie heb ik kunnen verplaatsen naar de laatste week van het seizoen, jullie zien dan vast nog mooie vissen voorbij komen!


We zijn er ondersteboven van

Groeten,

Patrick van AsseltReacties

Er zijn 6 reacties

 Eddy schreef op 04-03-2013 om 20:54:42
Ip opgeslagen


mooie vissen Patrick. En wel een bijzondere snoek met de borstvinnen, buikvinnen en anaalvin op de rug. 

 Marco schreef op 02-03-2013 om 20:50:00
Ip opgeslagen


Het gaat ook maar door met jullie en de vangsten hè?!
Goed bezig mannen, goed de omstandigheden "gelezen" en er op ingespeeld

 Sybren schreef op 02-03-2013 om 17:35:29
Ip opgeslagen


Mooi jongens :D lekkere leestof

 Meindert schreef op 02-03-2013 om 12:52:48
Ip opgeslagen


zooooo jullie timmeren lekker aan de weg...ga zo door en u zal meer snoeken vangen  

 Pieter schreef op 28-02-2013 om 23:58:29
Ip opgeslagen


Gaat heel goed daar bij jou de laatste tijd. Prachtig beschreven weer!

 barney schreef op 28-02-2013 om 22:45:47
Ip opgeslagen


Mooi geschreven! Was zeker een top dag!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01867 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign