Te laat, maar toch nog net op tijd voor een goed begin!
 Geplaatst op  19-02-2013  door Celine de bakker
4157 keer bekekenYes de eerste is binnen!

Voor mijn gevoel heb ik het weer even rustig aangedaan met vissen. De zin was even weg.. Mede door het weer! Ik was helemaal klaar met die vorst, sneeuw en kou. Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk ook.

Maar vandaag was de zin weer terug, toen ik eindelijk mijn nieuwe hengel (skeletor pro van Berkley 2.40) binnen kreeg. In combinatie met een nieuwe molen vroeg deze bijna of ik hem mee wilde nemen. Het was inmiddels kwart over 12 en ik belde Valentijn (van 'de Visclub) of hij zin had om mee de polder in te gaan. Hij zei: "Het is wel laat of niet?". Ik zei: Ja, maar ik wil toch even naar een nieuw water gaan kijken. Dus hup om half 1 was ik bij hem thuis en reden we richting de nieuwe stek.
De Visclub is trouwens een groep van vier jongens uit de buurt waar ik nu vanaf de zomer mee vis. Behalve vissen ondernemen we ook andere dingen zoals het knopen van onderlijnen e.d.

Eindelijk na 1,5 uur komen we op de stek aan en inmiddels is het al 14:45. Het zag er veelbelovend uit.. En bij de vierde worp bijt Valentijn de spits af!


Jeej! Zo gaat het goed!

We hebben er zin in! En door zo snel een eerste vis te vangen lijkt het een goede middag te worden (fijn als je zo weinig tijd hebt). De hoekjes en kantjes worden zorgvuldig afgevist. En al snel volgt ook mijn eerste vis. Een hele aparte, deze snoek had duidelijk een paars/blauwe glans over zijn lijf. Op de foto is dit niet zo goed te zien. Het is gelijk de grootste van de dag.


Hoppa!

We struinen verder en al snel volgt de volgende actie! Ook Valentijn haakt weer een leuk snoekje. Ze zijn fel hier.. Alle snoeken zijn goed gehaakt, we krijgen deze middag ook geen missers. Ze gaan er dus volle bak voor. Ook zijn ze vrij sterk en stribbelen ze flink tegen.
Teamwork is weer belangrijk, we willen niet dat we vissen verliezen dus om beurten knielen we langs de waterkant om de vissen te landen.


Hoppakee!

We moeten beide flink plassen maar dat moet maar ff wachten.. Het is ook niet makkelijk in de polder, want er rijden voortdurend auto's en fietsers langs. En niemand zit te wachten op een dergelijk aanzicht haha!
Het blijft nu een tijdje stil, maar de volgende is alweer een feit.


Niet zo'n goede kwaliteit want de camera was zoek.

Het valt ons niet tegen.. Voor een nieuw water en ook hebben we eigenlijk maar twee uurtjes kunnen vissen.


De afsluiter

Helaas kreeg ik mijn goede camera vandaag niet gevonden, daarom zijn alle foto's met de telefoon gemaakt.
Het begint al langzaam te schemeren en we besluiten niet veel langer door te gaan.. Op de valreep vang ik ook nog een visje.


Toch een mooie dag, gehad.. Ondanks dat we veel te laat vertrokken toch lekker gevangen. De teller staat op 7 vissen voor ons samen. En door het teamwork hebben we geen vissen gelost tijdens het landen. En de zin in het vissen is weer wat terug gekomen. Nu weer even aan de bak voor school, misschien dat er van het weekend nog gevist gaat worden.
Vang ze allemaal!

Groetjes, Celine de BakkerReacties

Er zijn 4 reacties

 Rix schreef op 25-02-2013 om 07:02:57
Ip opgeslagen


Zo dan, daar kun je inderdaad nog eens 2 uur voor in de auto klauteren!

 Michel schreef op 20-02-2013 om 18:18:22
Ip opgeslagen


Knappe score op nieuw water in zo'n korte tijd. Dan heb je wel verstand van zaken!! ;-)

Grtz Michel


 Marco schreef op 19-02-2013 om 22:59:00
Ip opgeslagen


Blijft leuk nieuwe stekken ontdekken en zeker als ze nog vis opleveren ook. Goed bezig derhalve  

 Pieter schreef op 19-02-2013 om 22:34:15
Ip opgeslagen


Hele leuke polder visserij. Prachtig omschreven Céline, bedankt weer voor je bijdrage!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01811 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign