Rovende karper?
 Geplaatst op  04-01-2013  door Pieter
4138 keer bekekenDoor Peter Boolman

Ik ben vandaag wezen vissen met Roland.
Nadat hij lekker op tijd bij me was hebben we eerst een bakkie gedaan want het was nog een beetje te donker buiten.
We hadden besloten om te gaan doodazen / fireball en ook nog trollen.
Met goede moed stapte we in de boot en na 20 m varen kreeg ik al de eerste aanbeet maar hij schoot er al vrij snel vanaf.
Niet veel later ving ik toch de eerste vis op de Jake vis was erg klein en helaas ook beschadigd.
Na dat de snoek was vrij gelaten ving Roland ook een klein snoekje maar dan op de kreve jr8 van Pikexl, het mooie was dat de snoek bijna even groot was als het kunstaas zelf.
Nadat we op het grote water kwamen viel ons voorgenomen plan om te gaan doodazen/ fireball toch een beetje in duigen want de wind was harder dan verwacht helaas.


Besloten we te gaan ‘’speed’’ trollen iets wat voor mij een nieuwe maar zeer aangename ervaring was.
Hier door ving ik ook een snoekje van 60 cm op een grote salmo hornet.
Gelukkig was ik niet de enige die ving want nadat Roland zijn aas had gewisseld vind hij ook een snoekje van rond de 60 cm op de kreve 11 van Pikexl, helaas zat deze erg naar gehaakt dus de kniptang kwam er aan te pas een stukje gereedschap wat echt in elke vistas moet zitten want een vis beschadigen om je dreg te redden gaat wel heel ver (en het gebeurt helaas nog teveel).


Rond 10 uur vonden we het tijd voor een kleine pauze en zijn we richting een woonwijk gevaren om daar rustig te pauzeren met jagermeister en koffie.
Toen dit op was zijn we de woonwijk verder gaan verkennen maar het was niks ik had 1 misser.
We besloten toen om vol gas na het grote water te gaan en daar ving ik wederom een kleine snoek op de kreve 11 van Pikexl
Toen het einde van ons dagje naderde ( we zouden maar tot 1 uur gaan) kreeg ik een zeer harde aanbeet zowel Roland als ik hadden iets van zal dit die grote vis zijn waar we op zaten te wachten…..
Het wat was inderdaad een grote vis maar geen snoek of snoekbaars, het bleek een schubkarper van 89cm te zijn die ik met mijn stuk kunstaas in de rug had gehaakt.
Na wat mooie fotos en het terug zetten er van zijn we met een voldaan gevoel na huis gegaan ondanks de kleine vis was het toch een zeer geslaagde dag.Reacties

Er zijn nog geen reacties

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01864 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign