Verrassende doodaas-sessies (deel 2)
 Geplaatst op  02-01-2013  door Patrick
4127 keer bekekenMooi om ze zo in de oppervlakte te zien komen.

De kerstdagen zitten er weer op en de maagjes zijn weer gevuld. De avond voor de geplande visdag is het behoorlijk laat geworden dus hebben we maar besloten eerst even uit te slapen en dan richting het water gaan. Rond 11 uur komen we bij het water aan en de stek waar we goed hadden gevangen zat al een man statisch met doodaas te vissen. Flinke tegenvaller maar het water is groot zat dus wij zijn maar 100 meter verder gaan zitten waar we nog niet eerder waren geweest. Ik gooi mij dobber op een plekje midden in de wind die vol van het meer afkomt. Terwijl ik mijn andere hengel in wil gooien zie ik de dobber wegfloepen. Even lijn geven en aanslaan, een vis van 93 cm wordt geland en weer teruggezet. Snoek nummer 100 voor mij van dit jaar.


Ik kijk moeilijk maar nummer 100 dit jaar is een feit

Al snel na de eerste vis volgen er nog een aantal, bijna allemaal midden uit de golven vandaan geplukt. De teller staat alweer op 6 snoeken en we zijn bijna door de aasvis heen omdat er nog een paar van de haak gegooid zijn. Dus zijn Patrick en pa richting de haven gegaan om voorns te vissen. In de tussentijd vang ik nog een snoek waarvan ik de aanbeet nooit meer zal vergeten, prachtig om de dobber zo weg te zien lopen


Het duurt niet lang en Patrick en pa zijn alweer terug, met voorns! Nieuwe voorn eraan en gaan met die banaan. Het duurt erg lang voordat er actie komt en de keus was dus snel gemaakt om een ander deel van de haven te bevissen maar ook daar geen actie. Vanuit deze plek zagen we dat de plek waar we eerder goed had gevangen weer vrij was. Weer de boel in de auto en terug naar de voor ons bekende plek. Dobbers er weer in en weer wachten op de aanbeet. Terwijl ik mijn dobber iets verschuif richting een paaltje voel ik een harde tik en de dobber loopt mooi onder. Onder de dril hoor ik ook pa dat hij beet heeft, maar na de aanslag is de vis helaas snel verdwenen. Dus dan maar alleen op de foto;)


88 cm voor pa.

Het duurt niet lang of pa heeft weer beet. Iets harder aanslaan en dit keer blijft de vis wel hangen en komt er een mooie vis van 88 cm boven die even voor de lens mag. Alweer 2 vissen op deze plek binnen 10 minuten en er heeft net al de hele tijd iemand gevist.


Mooie dubbel

Als de teller op 11 vissen staat is het plan om bijna richting huis te gaan. Nog 1 keer loopt mijn dobber weg en opeens zie ik dat ook Patrick met een kromme hengel staat. Eindelijk een keer een foto met allebei een vis. Grootste van de 2 is 88 cm, welke achteraf niet dezelfde is als pa al eerder had gevangen.


Het kon allemaal niet op deze week, dag 1 hadden we 12 vissen. Dit keer was het nog weer net iets beter en bleef het bij 13 vissen. Grootste van de dag was 93 cm, en is tot nu toe de grootste die op die stek is gevangen. Met oudjaar is er uiteraard weer gevist met een dag met een stuk grotere vissen maar dat is later te zien op Snoeken.net.
Groeten Wilfred van AsseltReacties

Er zijn 5 reacties

 Koriander schreef op 03-01-2013 om 23:29:18
Ip opgeslagen


Mooi verslag mannen!! Eerste deel nodigde al uit naar meer. Top aantallen voor statisch vissen, mij nog nooit gelukt. Klasse!!

 Jacco schreef op 03-01-2013 om 18:13:53
Ip opgeslagen


Leuk verslag. Had niet gedacht dat die stek zo productief was!

 Marco schreef op 03-01-2013 om 11:18:13
Ip opgeslagen


Dat zijn toch sessies waar je je niet voor hoeft te schamen. Mooi rijtje vissen mannen en een dobber die mooi wegloopt blijft een prachtig gezicht en dan begint de adrenaline bij mij al te stromen

 De harry schreef op 02-01-2013 om 22:56:06
Ip opgeslagen


Mooi verlsag hoor jongens. leuk dat het zo goed gaat met doodazen. Ik ben erg benieuwd naar het volgende verslag. 

 Pieter schreef op 02-01-2013 om 21:52:13
Ip opgeslagen


Wat een prachtig verhaal weer van een schitterende sessie. Petje af hoor Wilfred hoe jullie ze weten te vangen. Ben heel benieuwd naar de volgende sessie waar er echt grote vissen komen naar ik begreep. Top!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02004 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign