Verrassende doodaas-sessies
 Geplaatst op  29-12-2012  door Patrick
4130 keer bekekenAltijd spannend!

Omdat ze deze week behoorlijk wat wind opgegeven hebben staan er deze week 2 doodaas-sessies gepland. Maandag de dag voor kerst is de eerste dag. Deze dag zal er gevist worden met Christian op een voor ons nog onbekende plek. s Morgens vroeg om kwart over 6 gaat de wekker al af, spullen zijn al zo goed als klaargemaakt dus even wat te eten warm maken en in de tas doen en dan kan ik richting Christian gaan. We moeten nog een eindje fietsen dus rond half 10 komen we bij het water aan. De aasvissen moeten helaas nog gevangen worden wat niet mee viel door een fout van mijn kant, de maden stonden nog thuis.


Pas om 12 uur zijn er genoeg aasvissen gevangen en kan er op snoek gevist worden. Ik leg alvast dicht bij het kantje een dobber neer en ga even mijn andere hengel klaarmaken, maar de dobber is al onder! Een vetzak van rond de 85 was erg welkom na die tegenvaller van vanmorgen. Met de release schiet de vis in opperbeste conditie naar de diepte


Beide hengels liggen nu klaar om te water worden gelaten. Hengel ingooien, hé? Wat doet de dobber raar, stoten, half ondergaan en weer bovenkomen en wéér ondergaan, tja dit ziet er uit als vis. Lijn geven, strak draaien, hangen! Meteen al de stoten aan de andere kan van de lijn wat laat zien dat het dus toch een vis is. Een mooie en alweer dikke vis komt boven die nog even stoer wil zijn voor zijn vrienden om nog even lekker te gaan vechten, wat toch een leuke sport geeft aan de hengel. Na het terugzetten duurt het niet lang en ook Christian staat met een kromme hengel. Als ik aan kom lopen zie ik dat het een behoorlijk grote is vergeleken bij de rest. Een mooie vis van 91 cm komt even op de kant kijken.


Om 1 uur als we nog maar een uur bezig zijn staat de teller al op 6 snoeken! Voor ons allebei 3 snoeken. Dit kunnen nog een paar leuke uurtjes worden. Als het even 10 minuten stil is gaan we maar eens een lekker bekertje soep nemen. Chinese groentesoep staat op ons menu, maar na 2 slokken is de dobber al weer verdwenen en mag er weer een snoekje ons bezoeken. Nummer 7 alweer, het gaat hard. Waar het ook hard mee gaat; de aasvissen. Er zijn nog maar 2 dikke voorns over en we zijn nog maar 1.5 uur bezig. Bij ons thuis staan in een emmer nog een paar kleine voorntjes dus dan moeten we het daarmee maar gaan proberen. Even pa gebeld en die wilde wel even komen met de aasvissen, dan kan hijzelf ook nog even vissen. Maar nog voordat de telefoon op de haak gegooid is heeft Christian alweer beet. Een mooie snoek komt aan wal met een hele dikke buik. Onder het terugzetten lette ik even niet op mijn eigen dobber en die was helemaal verdwenen. Maar na het aanslaan krijg ik mijn voorn met wonden terug.


Inmiddels is pa er al en zijn ook net de voorns op.. Dus als we nu beet krijgen moeten we met die hengel met kleine aasvis vissen. Ik heb het nog niet gedacht en daar ging de dobber alweer als een malloot naar beneden. Grote aasvis dus misschien wel een grote vis, maar nee, weer een vis van rond de 70-80 waar ik overigens niet minder blij mee was! Het is tijd voor een stukje vlees, gasstelletje aan en braden maar. Lekker zon stukje vlees tussen het vissen door! Veel tijd om te eten hebben we nog niet gehad en ook nu niet, alweer gaat er een dobber onder; gekkenhuis.


Net voordat het donker begint te worden is het Christian die nog mooie snoek voor de camera brengt. In slechts een paar uur tijd hebben we 12 snoeken gevangen, geen grote vissen maar de pret was er niet minder om!
Verslag van dag 2 is later te lezen op Snoeken.net!

Groeten, Wilfred van AsseltReacties

Er zijn 4 reacties

 Marco schreef op 31-12-2012 om 19:21:30
Ip opgeslagen


Mooi hoor mannen, ik zeg kom maar op met deel II

 Bas schreef op 30-12-2012 om 11:15:53
Ip opgeslagen


lekker hoor. zo is doodaas vissen niet saai.

 kees schreef op 30-12-2012 om 11:06:13
Ip opgeslagen


Hele mooie dikke vissen jongens.
Een jongensdroom dat verhaal.
Ben ook benieuwd naar deel 2.

 Pieter schreef op 29-12-2012 om 23:16:41
Ip opgeslagen


Ik kan maar één ding bedenken "geweldig" om in korte tijd zulk spectakel mee te maken. Heel leuk verhaal, bedankt daarvoor en ben zeker heel benieuwd naar deel 2!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02925 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign