Gedwongen Sabbatical
 Geplaatst op  27-12-2012  door Marco
4281 keer bekekenOp een getwitchte voorn

Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen. Nah, laten we kiezen voor het begin. Eerst moet het mij echter van het hart dat ik het snoeken ontzettend mis. Op het moment dat ik dit zit te typen, schalt de top 2000 uit de speakers. Ook leuke tonen, maar hoor toch liever die altijd storende klotenradio van Rick, het enthousiaste geschal van Wouter, de filosofische woorden van Ralf of… ach, zo kan ik nog wel even doorgaan. Op het water zijn met je maten en genieten is zo ongeveer het mooiste wat er is.


Dit was nog maar het begin..

Maar, sinds begin juli van dit jaar hebben we de sleutel van onze “nieuwe oude” woning gekregen. En wie dacht dat dit met een likje verf hier en een behangetje daar klaar was, komt bedrogen uit. Zo ongeveer alles wat er veranderd / vernieuwd kon worden is dan ook veranderd. Zoals wijlen pa gezegd zou hebben “ie kunt ’t better noe good doen, dan hoef ie er straks nie meer achteran”. Zijn raad hebben mijn broer en ik dan ook opgevolgd, soms tot bijna ergerlijke toe. Want, van het een val je in het ander en uiteindelijk had ik op het hoogtepunt zo’n 40 stempels in huis staan. Ik zei nog zo tegen mijn vrouw “waarom geen nieuwbouwwoning?”


Je kunt de fotograaf zelfs zien

Maar goed, sinds afgelopen zaterdag wonen we er en das ook best lekker na 3 maandjes schoonouders (wat overigens een . Wel moet er moet natuurlijk nog genoeg gedaan worden maar we proberen weer openlijk aan het snoeken te denken. Grote en mooie vissen zag ik de afgelopen maanden voorbij komen op internet en werd ik regelmatig gebeld voor de melding van weer een mooie vis. Geweldig om te horen, maar zelf op het water is natuurlijk het mooiste wat er is. De afgelopen maanden kon ik gelukkig een paar visdagen meemaken, maar die kun je op de vingers van 1 hand tellen. Genoten heb ik wel van elke minuut, dat zeker.


Tijdens de forumdag

Verder bleef het voor mij beperkt tot het kantjes gooien in de verloren uurtjes op watertjes en slootjes hier in de buurt. Toch altijd even lekker om de kop leeg te maken. Een appje aan de jongens om te laten merken dat ik het nog niet verleerd was. Zo’n gedwongen stop heeft ook zijn voordelen. Je kijkt eens wat rond en herontdekt bepaalde technieken. Zo ving ik onlangs mijn eerste snoek op een “getwitchete” voorn. Onderlijn met 5 grams loodje, neushaak en 1 dreg. Werpen met een gevoelige 2.40-2.70 m stok en de niet al te grote voorn rustig terug vissen. Eigenlijk net als het snoekbaarzen met een shadje werpend vanuit de boot, echter nu niet zo diep. De aanbeet voel je meteen maar dan als een dolle de beugel open en ff wachten voordat je de haak zet.


Na een tijdje tevergeefs trollen, even gooien…hangen!

Inmiddels heb ik de (al zeg ik het zelf) techniek redelijk onder controle en blijkt het een erg leuke actieve manier van doodaasvissen te zijn. Ik moet echter wel zeggen dat het erg verleidelijk was om na de eerste missers de dobberhengel te pakken om er zo toch nog 1 te vangen. Een voordeel van deze techniek is dat je in relatief korte tijd (en die had ik) toch een groot deel water af kunt vissen doordat je werpt. En een voorbij komende debiel bewegende voorn is wellicht toch aantrekkelijker voor snoekmans dan een stuk hout of hard plastic? Ik werk nog aan een jointed versie met een ratel ;-)


Twee blije gezichten

Daarnaast werden er hier en daar ook met kunstaas nog een aantal leuke snoekjes gefopt. Maar de echt lange visdagen vanuit de boot werden toch echt gemist, weekend na weekend. Voor mij is het nu nog even doorzetten zodat het huis helemaal klaar is en ik mij bezig kan gaan houden met andere zaken, en dat is niet het onderhouden van de tuin (sorry Michel ;-)) op zaterdag en zondag! Wel moet ik nog even een belangrijk deel van de garage aanpassen…..het deel waar de hengels komen te hangen en de tassen komen te staan. In mijn hoofd is dat plaatje al een tijdje helemaal helder. Voordeel van een nieuw huis is ook een mooie nieuwe keuken met koelvriescombi waardoor er een complete vrieskist overblijft voor jawel, grote voorraden aasvissen. En dat zonder dat de vrouw zaterdags sardines pakt in plaats van hamburgers.


“Oprott’n wie vist hier, hier zit dikk’n. Dat zie’j toch.”

Rest mij nog eenieder een goed uiteinde te wensen en dan zien we elkaar vast in 2013 ergens op één van de mooie wateren in ons landje.

Groet’n,
Marco Vogelzang


Zeg eens “Aaaa”

“Kijk pap, zelf gegooid zelf gedrild, maar jij mag onhaken"


Reacties

Er zijn 8 reacties

 Rix schreef op 29-12-2012 om 23:39:05
Ip opgeslagen


Schitterend verhaal van een schitterende vismaat. Voor mij toch wel een vismaat uit duizenden! Gelukkig is bij ons altijd het glas halfvol en hopelijk gaan we dan volgend jaar weer heel veel mooie momenten samen beleven... En ik moet zeggen, het word tijd, want zelfs mijn bootje begint je te missen!
Marco, je bent een topper!!

 Marco schreef op 28-12-2012 om 23:57:57
Ip opgeslagen


Dank voor de reacties jongens!  

 De harry schreef op 28-12-2012 om 09:36:47
Ip opgeslagen


Heerlijk verslag marco.  Fijn dat het huis bijna klaar is en je weer lekker ken gaan vissen. Ook voor jullie een goed uiteinde en een nieuw visrijk jaar gewenst. 

 Koriander schreef op 27-12-2012 om 23:47:58
Ip opgeslagen


Marco, jouw humor, bij mij bekend in combi met rick is ongeevenaard! En zie hier, mooi verslag, mooi huis, snoek vangende kids. Mooi man!! Beste wensen zo ook voor jullie en als we elkaar weer treffen is dat basis voor mooie snoeken bij een goeie lach!! Fijn paleisje geworden

 Pieter schreef op 27-12-2012 om 21:14:36
Ip opgeslagen


Prachtig Marco die gedrevenheid van jou, hoop je dan ook snel weer op het water te vinden.

 Hilco schreef op 27-12-2012 om 16:54:47
Ip opgeslagen


Weet je hebt zware tijden achter de rug, en dan spreek ik niet alleen over de verbouwing! Maar man man wat heb ik een respect voor jou altijd het mooie en het goed zien, zo een man ben jij! Dus bij deze de mad rat is waiting come on board!!!!!

Gr Hilco!

 Kj visser schreef op 27-12-2012 om 16:24:22
Ip opgeslagen


Goed bezig Marco, na zo'n tijd is de beloning van een mooie visdag des te mooier,p.s er past trouwens een mooie visboot in die garage  

 Bas schreef op 27-12-2012 om 15:51:45
Ip opgeslagen


mooi overzicht en hup naar het water. de arbeidsboog kan niet altijd gespannen zijn

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.01871 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign