Nog even gauw een paar uurtjes
 Geplaatst op  26-12-2012  door De harry
4139 keer bekekenDinsdag is mijn vrije dag, en als het kan dan breng ik een paar uurtjes door op het water. Zo werden er dus plannen gesmeed om te gaan trollen. Normaal gesproken breng ik dan mijn dochter eerst naar school en ga lekker het water op. Alleen dochterlief had de waterpokken. Grrrrr, niet leuk voor haar en niet leuk voor pappa. Gelukkig kon ik haar s,middags bij oma brengen en kon ik nog een paar uurtjes het water op. Dus gauw de boot opgehaald, dochter weggebracht, Michael opgehaald en gaan met die banaan. Als we eindelijk in het water liggen is het al half twee. Gauw naar de eerste stek en na een kwartiertje is het Michael die de eerste aanbeet krijgt op een grote knal oranje shad. Op het zelfde moment knalt mijn steunhengel dubbel waar een 20 cm grandma aan hangt en lijkt het erop dat we een double hook up zullen krijgen. Helaas buigt de hengel weer terug en zie ik een dikke kolk achter de plug vandaan komen. Dat is balen, maar gelukkig blijft de vis van Michael wel hangen en even later landen we een mooie tachtiger die een hap uit z,n rug heeft.


We weten na deze vis nog een paar aanbeten te forceren alleen blijven deze helaas niet hangen. We besluiten om naar de volgende stek te gaan. Daar blijft het erg stil en als we weer terug varen om naar een andere stek te gaan is het Michael die een harde aanbeet krijgt. Een dikke 90er snoek komt naar de oppervlakte en neemt een paar flinke runs. Uiteindelijk kan ik haar in de kieuwen pakken en ik heb wat moeite om de vis in de boot te tillen. Ze is lekker vol gevreten en heeft een flinke pens. Even meten, 91 cm, net geen nieuw PR voor Michael. Gauw op de foto en weer terug.


Moddervette 90er

Als we bij de volgende stek aankomen maak ik een bochtje waardoor de flatstick net even wat sneller door het water gaat en ik een aanbeet voel. De vis knalt er een paar keer tegenaan en BAM hangen. Een mooie vis van rond de tachtig geeft een mooi potje drillen weg en mag ook even in de boot komen kijken. Als ik de vis onthaak zie dat er een best gezwel in de bek zit. Die zit blijkbaar niet in de weg want ze greep de flatstick behoorlijk hard.


De flatstick blijft het goed doen

Gezwellie

We kammen de stek nog een paar keer goed uit en missen een paar aanbeten. Ze lijken toch wat voorzichtiger te zijn. Het is al donker geworden en besluiten om nog een rondje te maken. Ik krijg een aanbeet die weer niet blijft hangen. Oke nog een rondje dan. Dan is het Michael die een aanbeet krijgt en deze vis blijft wel hangen. De vis is erg sterk en gaat flink door de slip. Dit moet een grote zijn. Als ze dichterbij komt zien we dat deze vals gehaakt is. De haak zit onder bij de buik, vandaar dat ze zo sterk is. gelukkig heb ik een net meegenomen en ik schep snel de vis uit het water. De haak gaat er gelukkig makkelijk uit en je ziet er verder niks meer van. Jammer dat ze vals gehaakt is maar ze mag toch op de foto. We vinden het een mooie afsluiter en besluiten om terug te gaan. Dat waren toch nog een paar vruchtbare uurtjes.


Nog eentje in het donker

Tot de volgende ronde,
Groeten Harry en Michael.Reacties

Er zijn 5 reacties

 Remko schreef op 27-12-2012 om 20:04:54
Ip opgeslagen


Leuk verslag en dat zijn weer een paar mooie beesten.

 Marco schreef op 26-12-2012 om 21:20:40
Ip opgeslagen


Lekker hoor Harry  

 Kj visser schreef op 26-12-2012 om 20:08:13
Ip opgeslagen


weer lekker bezig, vang jij uberhaubt wel eens kleintjes?

gr kj 

 Meindert schreef op 26-12-2012 om 15:08:36
Ip opgeslagen


Leuk verslag harry je gaat lekker zo

 Pieter schreef op 26-12-2012 om 11:49:38
Ip opgeslagen


Zeer zeker productief voor een paar uurtjes. Mooi verslag weer Harry!

Geef zelf een reactieBerichten die niet in normaal nederlands zijn geschreven, of niets toevoegen worden verwijderd!
Het stellen van vragen heeft hier geen zin, ga daarvoor naar het forum.
Helaas zijn er veel kleine kinderen op de site die het leuk vinden om het voor anderen te verpesten. Om deze reden is het vanaf heden verplicht je E-mail in te voeren. Na het verzenden van je bericht ontvang je een E-mail met een link.Als je deze link aanklikt wordt je bericht pas zichtbaar op de site! We hopen op begrip van de mensen die wel op de juiste manier gebruik maken van deze optie.
Als je bent ingelogd, wordt je bericht meteen geplaatst!
 Tik de code over


© 2004-2019 Snoeken.net | Laadtijd 0.02126 seconden | Disclaimer | Qobus webdesign